22 Μαΐου 2015

Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο κι εξαφανίστηκε, του Φέλιξ Χέρνγκρεν

Η Seven Films παρουσιάζει στους κινηματογράφους από τη Πέμπτη 28 Μαΐου 2015 την ταινία του Φέλιξ Χέρνγκρεν με τίτλο «Ο εκατοντάχρονος που πήδηξε από το παράθυρο κι εξαφανίστηκε».Ο Ρόμπερτ Γκούσταφσον είναι ο 100χρονος Άλαν Κάρλσον, στη μεταφορά από τον Φέλιξ Χέρνγκρεν του μυθιστορήματος του Γιόνας Γιόνασον «Ο 100χρονος που πήδηξε από το παράθυρο κι εξαφανίστηκε». Το best-seller έχει πουλήσει περισσότερα από 1,1 εκατομμύρια αντίτυπα στη Σουηδία. Έχει εκδοθεί σε 38 χώρες, κι έχει πουλήσει περισσότερα από 6 εκατομμύρια αντίτυπα παγκοσμίως.

Πρωταγωνιστούν επίσης οι: Μία Σκάρινγκερ, Ιβάρ Βικλάντερ, Ντέιβιντ Γουίμπεργκ, Γιενς Χίλτεν και Άλαν Φορντ.

Γλώσσα: Σουηδικά, Αγγλικά (αφήγηση)
Διάρκεια: 1.45’

ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝ/ΦΟΥ ΣΙΚΑΓΟ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝ/ΦΟΥ ΦΛΟΡΙΝΤΑ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΙΝ/ΦΟΥ ΝΤΟΥΡΜΠΑΝ
ΒΡΑΒΕΙΟ ΚΟΙΝΟΥ ΒΡΑΒΕΙΑ GULDBAGGE

ΥΠΟΘΕΣΗ

"Έπειτα από μια μακρά και συναρπαστική ζωή, ο Άλαν Κάρλσον βρίσκεται σε οίκο ευγηρίας, θεωρώντας ότι είναι η τελευταία του στάση. Το μόνο του πρόβλημα είναι ότι είναι ακόμα υγιής, και οι μέρες του είναι ανιαρές. Καθώς πλησιάζουν τα εκατοστά του γενέθλια, αποφασίζει να αποδράσει από τη βαρετή αυτή ζωή.  
Πηδάει από ένα παράθυρο και ξεκινάει ένα ξεκαρδιστικό κι αναπάντεχο ταξίδι, που περιλαμβάνει εγκληματίες, δολοφόνους, μια βαλίτσα γεμάτη χρήματα, έναν ελέφαντα κι έναν ανίκανο αστυνομικό.   Για οποιονδήποτε άλλον, θα ήταν το ταξίδι της ζωής του, αλλά για τον Άλαν είναι απλά ρουτίνα.
Δεν υπήρξε απλά μάρτυρας μερικών από τα σημαντικότερα γεγονότα του 20ου αιώνα, αλλά έπαιξε και σημαντικό ρόλο σ’ αυτά. Η πολιτική και η θρησκεία τον αφήνουν παγερά αδιάφορο, αλλά έχει επηρρεάσει μερικά από τα σημαντικότερα παγκόσμια γεγονότα. 
Παρακολουθούμε ταυτόχρονα τις προηγούμενες περιπέτειες του. Πως βοήθησε στην εφεύρεση της ατομικής βόμβας, για τη φιλία του με τους Αμερικανούς Προέδρους και Ρώσους τύρρανους. Επί εκατό χρόνια, ο Άλαν Κάρλσον αναστάτωνε τον κόσμο, και τώρα είναι ξανά ελεύθερος."

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου