Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Η συνέντευξη του Χρήστου Αναστασόπουλου στο fb

Την Τετάρτη το βράδυ ο Χρήστος Αναστασόπουλος παραχώρησε μία online συνέντευξη στα μέλη της ομάδας "το βιβλίο της παρέας" στο facebook! Απάντησε σε όλες τις ερωτήσεις των μελών με άνεση, ειλικρίνεια και φυσικά πολύ χιούμορ!
Απολάυστε την!



Συνέντευξη με τον Χρήστο Αναστασόπουλο



Ο Χρήστος Ε. Αναστασόπουλος είναι Έλληνας συγγραφέας και σχεδιαστής μόδας. Γεννήθηκε στην Αθήνα την 1η Μαρτίου 1977, και ολοκλήρωσε την δευτεροβάθμια εκπαίδευσή στο Ελληνικό. Αμέσως μετά την στρατιωτική θητεία, φοίτησε στη Σχολή Βελουδάκη. Το 1999 ξεκίνησε να εργάζεται ως στυλίστας στο περιοδικό Είναι και στο Mega Channel. Συνεργάστηκε στα σήριαλ Ύστερα ήρθαν οι μέλλισες, Τα φτερά του έρωτα, Αλίκη, Το Κλειδί. Από το 2003 μέχρι το 2007 συνεργάστηκε με το βεστιάριο Τα ρούχα του βασιλιά, το Star Channel και τον ANT1 στις εκπομπές Fame story και Ελλάδα έχεις ταλέντο όπου ξεκίνησε να δημιουργεί ρούχα για την Ματθίλδη Μαγγίρα. Μετά το τέλος της εκπομπής του Mega Channel So you thing you can dance ξεκίνησε να δημιουργεί προσωπικές collection και να ολοκληρώνει τα πρώτα του μυθιστορήματα. Μιλάει αγγλικά, και ιαπωνικά. Το 2009 πρόσφερε ένα μοναδικό Little Black Dress στην νικήτρια του διαγωνισμού Stylewach.





ΕΡΩΤΗΣΗ : Πότε πήρες την απόφαση να ασχοληθείς με τη συγγραφή βιβλίων;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Το ήθελα από μικρός αλλά δεν πίστευα ποτέ πως θα γίνει γιατί δεν ήμουν καλός μαθητής. το 2000 έβαλα τις βάσεις για το πρώτο μου μυθιστόρημα.


ΕΡΩΤΗΣΗ : Ποιο χαρακτήρα βιβλίου σου, αγάπησες περισσότερο και γιατί;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :  Σε κάθε βιβλίο μου αγαπώ αρκετούς ήρωες. Αν πρέπει να διαλέξω μόνο ένα τότε αυτός θα είναι ο Νικόλαος Κογιάμα, γιατί ξύπνησε τον κοιμισμένο μου έφηβο και γιατί πρόκειται να μου κάνει παρέα για αρκετά ακόμα χρόνια.


ΕΡΩΤΗΣΗ : Πόσο δύσκολο είναι για σένα ν’ αποτυπώνεις στο χαρτί προσωπικά ή οικογενειακά σου βιώματα?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :  Είμαι κρυψίνοος γενικά σε ό,τι αφορά τον Χρήστο. Κανένας δεν γνωρίζει ποτέ τι νιώθω... οπότε τα προσωπικά μου βιώματα είναι υπερκαλυμμένα κάτω από πάρα πολλά στρώματα. Τα οικογενειακά βιώματα είναι ως επί το πλείστον ευχάριστα και όμορφα οπότε τα μοιράζομαι εύκολα και με πάρα πολύ χαρά. Πιστεύω πως κατά κάποιο τρόπο τιμώ τους προγόνους μου, αναφέροντας έστω τα ονόματά τους.


ΕΡΩΤΗΣΗ : Ποιοι άνθρωποι πίστεψαν σ εσένα και σε ώθησαν προς τη συγγραφή;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :  Πρώτα από όλα η μητέρα μου, η πιο παλιά μου φίλη Αθηνά Χλωρίδου, η φίλη μου Αναστασία που είναι και διορθώτριά μου και τέλος ο φίλος μου Πέτρος που μου είπε: «Τι τα κρατάς στον υπολογιστή σου»;


ΕΡΩΤΗΣΗ : Θες να μας πεις δυο λόγια για το βιβλίο σου «3»;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Η Σοφία Φόρτμαν είναι αρχαιολόγος που πρέπει να μυηθεί ώστε να αποκτήσει την γνώση και την πρόσβαση σε ένα αντικείμενο που έχει καταγωγή την Ατλαντίδα και που μπορεί να καταστρέψει την ανθρωπότητα.



ΕΡΩΤΗΣΗ :  Θεωρείς ότι οι συγγραφείς πρέπει να έχουν επαφή μέσω των μέσων κοινωνικής δικτύωσης με τους αναγνώστες τους ή πρέπει να υπάρχει απόσταση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :  Οι εποχές άλλαξαν, οι συγγραφείς δεν είναι πλέον απομονωμένοι και αντικοινωνικοί όπως φανταζόμουν εγώ σαν παιδί πως ήταν. Ο αναγνώστης και ο συγγραφέας έχουν ανάγκη πλέον ο ένας τον άλλο. Τα αποτελέσματα είναι άμεσα! Ο αναγνώστης αγοράζει το βιβλίο, το λέει στον συγγραφέα και εκείνος τον ευχαριστεί, στη συνέχεια ο συγγραφέας παρακολουθεί την πορεία του διαβάσματος, ακούει τα πρώτα σχόλια, περιμένει μια κριτική. Από την άλλη ο αναγνώστης βοηθά τον συγγραφέα να εξελιχθεί με την άμεση κριτική του.


ΕΡΩΤΗΣΗ : Πόσο σε επηρεάζει ένα αρνητικό σχόλιο ή μια αρνητική κριτική;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :  Την πρώτη φορά έπεσα να πεθάνω... πλάκα κάνω. Με πείραξε πάντως... Τώρα πλέον δεν τα αφήνω να με επηρεάσουν, συνήθισα, δεν γίνεται να αρέσουν όλα σε όλους.


ΕΡΩΤΗΣΗ : Πες μας δυο λόγια για το νέο σου βιβλίο «Καλοκαίρι, η πτώση του αόρατου πέπλου»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Ο Νικόλαος Κογιάμα είναι εθισμένος με το διαδίκτυο και η μητέρα του, που δεν ξέρει πως να το χειριστεί, τον στέλνει να ζήσει με τον πατέρα του, σε μια απομονωμένη παραλία της περιοχής του Καϊάφα. Εκεί αναγκάζεται να έρθει σε επαφή με τη φύση και ανακαλύπτει πως βλέπει πράγματα που οι άλλοι άνθρωποι δεν μπορούν να αντιληφθούν. Θα ερωτευτεί για πρώτη φορά ένα διαφορετικό, πανέμορφο πλάσμα που η ηλικία του είναι όσο και ο ανθρώπινος πολιτισμός από την εποχή του Αδάμ ή αλλιώς του Δευκαλίωνα.




ΕΡΩΤΗΣΗ : Ξοδεύεις πολύ χρόνο στο να κάνεις έρευνα στο βιβλίο που θα γράψεις πριν το ξεκινήσεις;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Ερευνώ αρκετά χρόνια πριν ξεκινήσω να γράφω

ΕΡΩΤΗΣΗ : Τι σου δίνει έμπνευση για τις ιστορίες σου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :  Προχτές πήγα να δω μια φίλη στο νοσοκομείο και είδα μια γυναίκα 83 χρόνων να συμπεριφέρεται με άπλετη αγάπη και στοργή στον 89 χρονών σύζυγο της, με χάδια και γλυκόλογα, σα να ήταν έφηβοι!!! Αυτό μου δίνει έμπνευση!!!

ΕΡΩΤΗΣΗ : Τι σε ώθησε να αφιερώσεις το βιβλίο σου στην Θεά Εστία;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :  Η θεά Εστία είναι η προστάτιδα του σπιτιού και της ασφάλειας. Όταν βρισκόμαστε σπίτι μας είμαστε ασφαλείς, είτε είναι 5 τετραγωνικά είτε 1000!!! Όλοι νιώθουμε ασφάλεια μόλις κλείσουμε πίσω μας την πόρτα!!!



ΕΡΩΤΗΣΗ : Ποια είναι τα δικά σου όνειρα για το μέλλον, τόσο σε επαγγελματικό-καλλιτεχνικό όσο και σε προσωπικό επίπεδο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :  Δεν κάνω πλέον κανένα όνειρο για το μέλλον γιατί ποτέ δεν μου βγαίνει. Θέλω μονάχα να είμαι υγιής, να έχω τους φίλους και την οικογένειά μου και να μπορώ να γράφω, να ζωγραφίζω, να φτιάχνω ρούχα και να έχω λίγα χρήματα ώστε να μπορώ να πληρώνω κανένα τσίπουρο και τους καφέδες μου, άντε και κανένα μεξικάνικο φαγητό που είναι και το αγαπημένο μου, συνοδευόμενο πάντα από μαργαρίτες!!!


ΕΡΩΤΗΣΗ : Είναι αλήθεια ότι οι συγγραφείς δεν ζουν από τα βιβλία;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Ναι!!! Στην Ελλάδα ζεις από οτιδήποτε άλλο εκτός από αυτό, εκτός κι αν είσαι πολύ γνωστός και πολύ επιτυχημένος.


ΕΡΩΤΗΣΗ : Τί άλλο θα ήθελες να κάνεις εκτός από το να γράφεις να σχεδιάζεις ρούχα και να ζωγραφίζεις; Έχεις κανένα άλλο ταλέντο που θα ήθελες να το εξελίξεις ή κάποιο απωθημένο που θα ήθελες να το ακολουθήσεις επαγγελματικά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :  Να μάθω να μιλάω τέλεια Ιαπωνικά!!! Αααα και ερπετικά!!!


ΕΡΩΤΗΣΗ : ποιος ήρωας σου όμως σε ''παίδεψε'' περισσότερο όταν αναγκάστηκες να τον αποχωριστείς βάζοντας την τελευταία τελεία;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :  Ο Κωστής και η Ασπασία. Από το βιβλίο μου «ο Κλειδούχος και ο γιος του Φεγγαριού»


ΕΡΩΤΗΣΗ : Σε μια κρουαζιέρα για ήρωες βιβλίων ποιους 5 θα έπαιρνες μαζί σου από όσα βιβλία έχεις διαβάσει?

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :  1. Χάρυ Πότερ, 2. Μπελατριξ γιατί αγαπώ την Έλενα Μπόναμ Κάρτερ!!!, 3. Νίτσε από το όταν έκλαψε ο Νίτσε του Γιάλομ, 4. Τον Βιτόριο του Παναγιώτη Δεληγιάννη (από το βιβλίο του «ο Στόχος») και 5. Ας πάρω τον δικό μου Νικόλαο Κογιάμα να δω που θα με οδηγήσει επιτέλους


ΕΡΩΤΗΣΗ :  Θέλω να μου πεις ένα λόγο που θα με έπειθε να διαβάσω καθένα από τα βιβλία σου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ :  Αν θες να νιώσεις και να βιώσεις την αγάπη σε κάθε της μορφή διάβασε το «Ο κλειδούχος και ο γιος του φεγγαριού». Αν θες να χαθείς στα αρχαία, καλά κρυμμένα μυστικά των αιώνων διάβασε το «3 τρία». Αν πάλι θες να ξυπνήσεις την έφηβη που κρύβεις μέσα σου διάβασε το «Καλοκαίρι»!!!


ΕΡΩΤΗΣΗ : Ποιο βιβλίο θα ήθελες να έχεις γράψει;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Είναι πολλά αυτά που θα ήθελα να γράψω, αλλά το Χάρυ Πότερ είναι το πρώτο που θα μου έρχεται πάντα πρώτο στο μυαλό.


ΕΡΩΤΗΣΗ : Έχεις ήδη κάποιο επόμενο βιβλίο στο μυαλό σου;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Αυτή την περίοδο ολοκληρώνεται ένα βιβλίο που γράφω μαζί με άλλες τρεις υπέροχες συγγραφείς, καθώς επίσης ακόμα ένα όπου πρωταγωνιστές είναι οι γάτες μου Λόλα και Σαλώμη!!!



ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ


 «Ο ΚΛΕΙΔΟΥΧΟΣ ΚΑΙ Ο ΓΙΟΣ ΤΟΥ ΦΕΓΓΑΡΙΟΥ»





Ο Γιώργης ακούει φωνές...
Από αυτές μαθαίνει πως θα παντρευτεί την Ασπασία και θα αποκτήσουν πέντε παιδιά. Δεν το πιστεύει, γιατί δεν είναι ερωτευμένος μαζί της, όμως επαληθεύονται.
Μετά από χρόνια η φωνή που τον επισκέπτεται του λέει πως το πέμπτο τους παιδί θα πρέπει να ονομαστεί Θεόδωρος. Όμως...
Αυτό το όμως δεν του αποκαλύφθηκε ποτέ, παρά το κατάλαβε μόνος του, εκείνη την τραγική μέρα που η ζωή του θα άλλαζε ριζικά για πάντα, καθώς και η ζωή ολόκληρης της οικογένειάς του.


«3 τρία»




Το Όλον και ό,τι υπάρχει μέσα σ' αυτό περιλαμβάνονται στον αριθμό τρία, γιατί το τέλος, το μέσον και η αρχή έχουν τον αριθμό του όλου, που είναι η τριάδα.
Τρεις είναι οι αντίπαλες ομάδες που δίνουν μάχη αναμεταξύ τους, εδώ και αρκετές χιλιάδες χρόνια, για τρεις λίθους (κόκκινη, λευκή, μαύρη) που σώθηκαν από τη χαμένη Ατλαντίδα.
Σύμφωνα με μαρτυρίες, η ίδια η θεά Αθηνά τις μετέφερε στη Σάιδα της Αιγύπτου 9000 χρόνια πριν. Ο Πλάτωνας είναι ο μόνος σε ολόκληρο τον κόσμο που αναφέρει την ιστορία αυτή, σε ένα βιβλίο που όλοι πιστεύουν πως δεν ολοκλήρωσε ποτέ. Για ποιο λόγο ο λόρδος Έλγιν έκλεψε τη συγκεκριμένη Καρυάτιδα; Τι δύναμη έχουν ή μπορούν να προσδώσουν οι πέτρες αυτές;
Η Σοφία Φόρτμαν, μια αγγλίδα αρχαιολόγος, είναι αυτή που χωρίς να το ξέρει, έχει στα χέρια της τη μαύρη λίθο. Την εξουσιαστική λίθο με τη μεγαλύτερη δύναμη, που όλοι προσπαθούν απεγνωσμένα να πάρουν στην κατοχή τους.
Ποιος από τους τρεις γοητευτικούς άντρες που εμπλέκονται στη ζωή της λέει την αλήθεια;
Είναι προτιμότερο να ζεις στην άγνοια ή στο ψέμα;



    «Καλοκαίρι»



...τότε συνειδητοποίησα πως αυτός ήταν ο θάνατός μου. Πνιγόμουν! Ή πιο σωστά με έπνιγε! Δεν ήθελα πλέον να βγω στην επιφάνεια, ούτε με ενδιέφερε να αναπνεύσω ξανά, απλά έφερα στη μνήμη μου τα σμαραγδένια μάτια της, το χαμόγελό της και αποφάσισα να πεθάνω με αυτή τη σκέψη, την ομορφιά του προσώπου της με τις αμέτρητες φακίδες· αυτό το γλυκό και περίεργο πλάσμα που ήταν, πριν μετατραπεί σ' αυτό το τέρας που με παγίδευσε και με σκότωνε αργά και βασανιστικά.

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΨΗΦΙΣΑΤΕ : ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ κας ΜΑΝΤΑ

Καταρχήν ένα μεγάλο μπράβο στα 277 άτομα που τίμησαν την έρευνά μας και απάντησαν με ειλικρίνεια τη γνώμη τους για καθένα από τα βιβλία της κας Μαντά. Οι έρευνες αυτές θα μπορούν στο μέλλον ν' αποτελούν σημείο αναφοράς για κάποιον που ζητάει γνώμη σχετικά με κάποιο από τα βιβλία της !Τα αποτελέσματα κάθε έρευνας θα τα βρίσκεται στην κατηγορία "ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ". Τα αποτελέσματα που βλέπετε στις εικόνες περιέχουν και τα άτομα που δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο. Για το λόγο αυτό ακριβώς κάτω από κάθε εικόνα αναγράφω το σύνολο των ατόμων που έχουν διαβάσει το βιβλίο και άρα επι αυτού του συνόλου είναι και τα νούμερα που εκφέρουν άποψη για καθένα από τα βιβλία! Διευκρίνηση : το νέο βιβλίο της κας Μαντά "Μια συγνώμη για το τέλος" κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες οπότε παρουσιάζουμε απλά μια μικρή τάση για το βιβλίο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για την αγορά του, στηριζόμενοι σε ένα τόσο μικρό δείγμα! Συμφωνα με τα αποτελέσμ

Το 1ο επίσημο teaser από την ταινία "Σκοτεινή Αγάπη" που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Colleen Hoover!

Βγήκε στον αέρα το το 1ο επίσημο teaser από την ταινία "Σκοτεινή Αγάπη" που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Colleen Hoover! Παρακουλουθήστε το :  https://www.youtube.com/watch?v=XtYFba2s2rE " Η Τέιτ και ο Μάιλς δεν θεωρούν τους εαυτούς τους καν φίλους. Το μόνο πράγμα που έχουν κοινό είναι μια αναμφίβολη αμοιβαία έλξη. Συνειδητοποιούν ότι μπορούν να έχουν την τέλεια, χωρίς δεσμεύσεις συμφωνία. Αυτός δε θέλει έρωτες, αυτή δεν έχει τον χρόνο: το μόνο που απομένει είναι το σεξ. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ρολόι, αρκεί η Τέιτ να ακολουθήσει τους δύο κανόνες που θέτει ο Μάιλς: ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Νομίζουν ότι μπορούν να το διαχειριστούν, αλλά τα πάντα αλλάζουν όταν τα αληθινά αισθήματα μπλέκονται στην εξίσωση. Οι καρδιές διαπερνιούνται.                 Οι υποσχέσεις σπάνε.                     Οι κανόνες παραβιάζονται.                              Η αγάπη γίνεται σκοτεινή. " ΠΗΓΗ :  http:

7 αποφθέγματα του Ναγκίμπ Μαχφούζ που αξίζει να διαβάσετε...

Ο Ναγκίμπ Μαχφούζ γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1911 στο Κάιρο. Άρχισε να γράφει στα δεκαεφτά του, και το πρώτο μυθιστόρημα, που διαδραματίζεται στην αρχαία Αίγυπτο, εκδόθηκε το 1939. Έγραψε γύρω στα τριάντα μυθιστορήματα και περισσότερα από εκατό διηγήματα, πολλά από τα οποία έγιναν επιτυχημένες ταινίες. Το 1988 η Σουηδική Ακαδημία Γραμμάτων τίμησε τον Μαχφούζ με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του. Πέθανε στις 30 Αυγούστου 2006. [ Πηγή : Εκδόσεις Ψυχογιός ] "Μπορείτε να πείτε αν ένας άνθρωπος είναι έξυπνος από τις απαντήσεις του. Μπορείτε να πείτε αν ένας άνθρωπος είναι σοφός από τις ερωτήσεις του". "Σπίτι δεν είναι εκεί που γεννιέσαι. Σπίτι είναι εκεί που όλες οι προσπάθειες σου να ξεφύγεις, σταματούν". "Ο φόβος δεν εμποδίζει τον θάνατο. Εμποδίζει τη ζωή". "Η αγάπη είναι σαν την υγεία. Την παραμελούμε όταν υπάρχει και τη λατρεύουμε όταν τη χάνουμε."