5 Ιουνίου 2015

Κριτική του βιβλίου "Ανεπιθύμητο" Kristina Ohlsson

Το "Ανεπιθύμητο" αποτελεί το πρώτο βιβλίο της συγγραφέως και η πορεία του παγκοσμίως εξακολουθεί να αποδεικνύει καθημερινά ότι κάθε άλλο παρά ανεπιθύμητο είναι για το αναγνωστικό κοινό τους είδους!Ένα αστυνομικό θρίλερ που πραγματεύεται ένα ιδιαίτερα σκληρό θέμα: την απαγωγή και τη δολοφονία μικρών παιδιών! Μια φαινομένικά απλή υπόθεση εσωτερικής διαμάχης ενός ζευγαριού που βρίσκεται στα πρόθυρα διαζυγίου, εξελίσσεται με γεωμετρική πρόοδο σε ένα απίστευτο δολοφονικό παραλήρημα ένος ψυχοπαθούς... Από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου γνωρίζεσαι με τους χαρακτήρες και τις προσωπικότητες των αστυνομικών που εμπλέκονται στην εξιχνίαση της υπόθεσης, βιώνεις τις ανασφάλειες και τους προβληματισμούς τους, τα προσωπικά τους αδιέξοδα και κρίματα, τις εσωτερικές τους διαμάχες. Και συμπάσχεις ... ολοκληρωτικά!

Όσο περνούν οι ώρες και νέα στοιχεία έρχονται στο φως αισθάνεσαι τη σιγουριά του νικητή, ότι ανακάλυψες τον δολοφόνο, έχεις όλα τα αποδεικτικά στοιχεία και σου μένει μόνο ένα μικρό κενό για να το καλύψεις με μια λογική εξήγηση. Και τότε ξαφνικά η επόμενη αποκάλυψη έρχεται να ανατρέψει τις προβλέψεις σου, και να σε οδηγήσει στο επόμενο τούνελ μυστηρίου και αγωνίας. Και όσο πλησιάζεις στο τέλος, αρχίζεις ν αναρωτιέσαι : τελικά ποιος είναι τελικά ο θύτης και ποιο το θύμα; 

Το μόνο σίγουρο είναι ότι ανακάλυψα άλλη μια καταπληκτική, δυνατή αστυνομική πένα που με καθήλωσε και με κράτησε δέσμια της σε όλη τη διαδρομή μέχρι την τελευταία σελίδα!!!

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ένα λάθος αλλάζει τα πάντα...
Στα μέσα ενός βροχερού σουηδικού καλοκαιριού, κάποιος απάγει ένα κοριτσάκι από ένα τρένο γεμάτο επιβάτες. Αν και υπήρχαν εκατοντάδες δυνητικοί μάρτυρες, κανείς δεν πρόσεξε την απαγωγή. Η σοκαρισμένη μητέρα του είχε μείνει πίσω στον προηγούμενο σταθμό μέσα από μια σειρά γεγονότων που φαίνονται συμπτωματικά. Το προσωπικό του τρένου ειδοποιήθηκε και πρόσεχε το κοιμισμένο παιδί. Όμως όταν το τρένο μπήκε στον Κεντρικό Σταθμό της Στοκχόλμης, το κορίτσι είχε εξαφανιστεί. Ο αστυνόμος Άλεξ Ρεστ και η ειδική ομάδα του, με τη βοήθεια της αναλύτριας Φριεντρίκα Μπέργιμαν, αναλαμβάνουν την υπόθεση, που αρχικά φαίνεται να είναι μια κλασική σύγκρουση κηδεμονίας. Όμως το παιδί ανακαλύπτεται νεκρό στη βόρεια Σουηδία με τη λέξη «ανεπιθύμητο» χαραγμένη στο μέτωπό του, η υπόθεση γρήγορα μετατρέπεται στον χειρότερο εφιάλτη της ερευνητικής ομάδας: την καταδίωξη ενός ιδιοφυούς και ανελέητου δολοφόνου.


http://www.metaixmio.gr/products/2257-.aspx


ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου