23 Ιουνίου 2015

Κριτική του βιβλίου "Οι δεσμώτες των σκιών" Ευσταθίου ΕυαγγελίαΣε μια εποχή που η μαγεία τείνει να εξαφανιστεί από τις σχέσεις των ανθρώπων, η κα Ευσταθίου με την πένα της, την ζωντανεύει με κάθε της λέξη, με κάθε της πρόταση, με κάθε σελίδα του νέου της βιβλίου «Οι δεσμώτες των σκιών». Μια μαγεία που διαπερνάει το χρόνο και το χώρο, που παντρεύει μοναδικά το φανταστικό με το πραγματικό μα κυρίως που απογειώνει το πάθος, τον έρωτα, την αγάπη χωρίς όρους και όρια…


Τα δύο πράσινα μάτια, το έντονο κόκκινο και ο ανθισμένος λωτός στο εξώφυλλο μαγνητίζουν το βλέμμα και τη σκέψη, και σε προετοιμάζουν για να γνωρίσεις τη Μία και τον Έναν. Ο μίτος της ιστορίας τους ξεκινάει αιώνες πριν, μέσα από τις γραφές μιας πανάρχαιας κέλτικης προφητείας, την οποία υπηρετούν τυφλά και με φανατισμό δύο αντίπαλα μυστικιστικά τάγματα. Στα χρόνια που έρχονται η κάθε πλευρά παλεύει να διατηρήσει τις δυνάμεις της και να διαφυλάξει τα μυστικά της, και κυρίως να προστατεύσει τους εκλεκτούς που φέρουν εκ γενετής το σημάδι του λωτού.


Ο Ένας, ο Σεμπάστιαν μεγάλωσε με πλήρη γνώση μα και αποστροφή του ρόλου του …. προσπάθησε να ξεφύγει από τη μοίρα του, να αντισταθεί χωρίς αποτέλεσμα. Στην προσπάθειά του να αποτινάξει από πάνω του την τυραννία του εκλεκτού  θα αναζητήσει τη Μία. 


Εκείνη ζει, αγνοώντας την καταγωγή της και το ρόλο που θα κληθεί να παίξει στην εκπλήρωση της προφητείας, ζει μια ήρεμη και φιλήσυχη ζωή. Η μεγάλη της αγάπη είναι η αποκρυπτογράφηση των ρουνικών συμβόλων στα αρχαία συγγράμματα και η μεγαλύτερή της απογοήτευση το σημάδι στο λαιμό της, που προσπαθεί να κρύψει με κάθε τρόπο.


Από τη στιγμή που συναντιούνται αρχίζει να ξεδιπλώνεται με αργό και βασανιστικό τρόπο το κουβάρι της κέλτικης αυτής προφητείας, οι συνομωσίες, οι δολοπλοκίες και οι ίντριγκες που με πάθος καταστρώνουν και εκτελούν οι απόγονοι των βασιλικών φατριών, για να εξυπηρετήσουν το στόχος τους, τον Υπέρτατο Στόχο. Ανάμεσα στα αντίπαλα στρατόπεδα, οι δύο πρωταγωνιστές, προσπαθούν να ξεγλιστρήσουν, εκμεταλλευόμενοι τον καπνό από τα πυρά της μάχης, όμως οι αόρατες συμπαντικές δυνάμεις δεν τους το επιτρέπουν. Παλεύουν με όλα τα ψυχικά τους αποθέματα, όμως ο πόθος, το πάθος, η έλξη τους, τους φέρνουν όλο και πιο κοντά και νιώθουν αδύναμοι να ξεφύγουν από τη μοίρα τους. Μέχρι το τέλος αναμετρώνται με το θάνατο, με την προδοσία, με τις συνταρακτικές αλήθειες της ζωής τους, με πυξίδα την καρδιά τους. Θα καταφέρουν να επιζήσουν; Θα καταφέρουν να αποτινάξουν από πάνω τους τα δεσμά των σκιών που τους καταδιώκουν συνεχώς; 


Η κα Ευσταθίου κατάφερε με το νέο της βιβλίο να γράψει το σενάριο της πιο καταιγιστικής και ανατρεπτικής κινηματογραφικής ταινίας, που συνδυάζει τις ανατροπές, την ένταση, τις μυστηριακές τελετές και δοξασίες, με τον έρωτα και την αγάπη. Οι χαρακτήρες των πρωταγωνιστών τόσο μοναδικά χαρτογραφημένοι : ο Σεμπάστιαν σκληρός μαχητής, αμείλικτος στις αποφάσεις του μα ευάλωτος κοντά της και η Καρολίνα ευαίσθητη, ανασφαλής μα και δυναμική όταν το διακύβευμα το επιβάλλει.  Οι δευτεραγωνιστές δομούν μαγικά τις προσωπικότητες τους σελίδα σελίδα, δημιουργώντας ένα σύνολο που λειτουργεί με ορχηστρική συνοχή και δεξιοτεχνία και οδηγεί τον αναγνώστη στα άδυτα του μυστικισμού. Ένα βιβλίο συναρπαστικό, αριστοτεχνικά γραμμένο, που σε παρασέρνει στη δίνη του, σε κρατάει δέσμιο στις σελίδες του και σε αφήνει ξέπνοο μόλις φτάσει το τέλος!

http://alterinfo.gr/exodos/vivlio/i-desmotes-ton-skion/83140 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου