Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ Συνέντευξη με τη συγγραφέα κα Στρατικοπούλου Βασιλικής

Με μεγάλη χαρά και τιμή φιλοξενούμε σήμερα τη συνέντευξη της κας Στρατικοπούλου, μιας συγγραφέως που αγαπάει τη ζωή, την οικογένεια της και φαντάζεται μετά από 5 χρόνια τον εαυτό της να γράφει βιβλία στο υπολογιστή της! Η κα Στρατικοπούλου μας απάντησε με ευθύτητα σε όλες μας τις ερωτήσεις και την αγαπήσαμε ακόμα περισσότερο! Απολάυστε την!



Η Βασιλική Στρατικοπούλου γεννήθηκε στην Αθήνα και μεγάλωσε στην Κυπαρισσία. Είναι παντρεμένη και μητέρα δύο αγοριών, ζει και εργάζεται στα Φιλιατρά. Είναι καθηγήτρια Αγγλικής Φιλολογίας και έχει δικό της φροντιστήριο ξένων γλωσσών εδώ και 17 χρόνια. Εχει κάνει μεταπτυχιακές σπουδές στο Πανεπιστήμιο του Cambridge με ειδικότητα στη δυσλεξία.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ

ΕΡΩΤΗΣΗ :Ποια στάθηκε η αφορμή για να γράψετε το πρώτο σας βιβλίο;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Το πρώτο βιβλίο γράφτηκε σε ένα πρόχειρο τετράδιο μαθηματικών του γιου μου πριν πέντε χρόνια. Ο λόγος ήταν για να του κάνω παρέα όσο αυτός διάβαζε το μάθημα της Βιολογίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις του.
ΕΡΩΤΗΣΗ : Θυμάστε πότε γράψατε την πρώτη σας ολοκληρωμένη σας ιστορία;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Πέρα από τις εκθέσεις στο Δημοτικό που ήταν μυθοπλαστικές στο πανεπιστήμιο του Cambridge όπου είχαμε ως υποχρεωτικό μάθημα τη δημιουργική γραφή.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Πώς αντέδρασαν οι δικοί σας άνθρωποι απέναντι σ’ αυτό το νέο σας εγχείρημα;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ :Όλοι ήταν με το μέρος μου και με ενθάρρυναν, εγώ ήμουν πιο διστακτική γιατί φοβόμουν την κριτική του κόσμου.

ΕΡΩΤΗΣΗ : Πέστε μας δυο λόγια για το νέο σας βιβλίο.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Είναι ο Μάριος, ένας νεαρός 19 ετών που του παίζει ένα πολύ άσχημο παιχνίδι η μοίρα. Πέφτει θύμα μιας δολοφονικής ενέργειας με αποτέλεσμα ν βρίσκεται σε άγρυπνο κώμα 11 μήνες. Η Ελισάβετ, η μητέρα του παλεύει να τον κρατήσει στη ζωή παρά την αποθάρρυνση που λαμβάνει από τους γύρω της. Το τέλος είναι άκρως ανατρεπτικό και αυτό ειδικά με κάνει πολύ υπερήφανη μιας και τα δύο μου βιβλία έχουν απρόσμενη εξέλιξη. 


ΕΡΩΤΗΣΗ : Το παρελθόν θεωρείται ότι είναι εξίσου σημαντικό με το παρόν ή πρέπει να το αφήνουμε πίσω μας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Το παρελθόν είναι συνοδοιπόρος με το παρόν
ΕΡΩΤΗΣΗ :Στον έρωτα πρέπει να υπάρχει λογική ή θα πρέπει να οδηγεί ακούσια τα βήματά μας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Στο πρώτο μου βιβλίο "το παρελθόν μετράει στιγμές" θα δούμε ότι κατά περιπτώσεις και τα δύο παίζουν σπουδαίο ρόλο στον έρωτα. Επάνω σε αυτό κανένας δεν μπορεί να πάρει θέση μιας και τα δύο είναι το ίδιο σημαντικά.
 

ΕΡΩΤΗΣΗ : Κρατάτε εσείς ημερολόγιο με τα σημαντικά γεγονότα της ζωής σας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Πάντα κράταγα ημερολόγιο. οι σκέψεις θέλω να μοιράζονται με ένα κομμάτι χαρτί και μετά να ανατρέχω σε αυτό και να τις διαβάζω
ΕΡΩΤΗΣΗ :Έχετε κάποιο μότο στη ζωή σας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Aγαπώ τη ζωή για να με αγαπάει και αυτή”

ΕΡΩΤΗΣΗ : Υπάρχει κάποιο βιβλίο ελληνικής ή ξένης λογοτεχνίας το οποίο θα θελα να είχατε γράψει εσείς;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Eίναι πάρα πολλά τα βιβλία που αγαπώ και είναι άδικο να αναφέρω κάποιο. Προτιμώ Έλληνες συγγραφείς διότι ταιριάζουμε στο θέμα της κουλτούρας Η Κόντζογλου με την τριλογία οι ΜΕΣΗΜΒΡΙΝΟΙ ΤΗΣ ΖΩΗΣ είναι ένα ιδιαίτερο βιβλίο.


ΕΡΩΤΗΣΗ : Πώς βλέπετε τον εαυτό σας σε 5 χρόνια από σήμερα; ποια είναι τα όνειρά σας;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Nα κάθομαι με το laptop  να γράφω κάποιο από τα βιβλία μου...
ΕΡΩΤΗΣΗ : Ποιο βιβλίο διαβάζετε αυτό τον καιρό;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : “Το ρόδο της Τοσκάνης” της Belinda Alexandra

ΕΡΩΤΗΣΗ : Τι είδος μουσικής προτιμάτε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Την ποπ μουσική

ΕΡΩΤΗΣΗ : Ποια άλλα ενδιαφέροντα έχετε;
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Πηγαίνω περίπατο με τα σκυλιά μου, αθλούμαι και διαβάζω πολύ


ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

1. "Το παρελθόν μετράει στιγμές"

Η Μαίρη γεννημένη σε λάθος τόπο μιας άλλης εποχής, αναζητεί απαντήσεις σε ερωτήματα που τη βασανίζουν εδώ και χρόνια. Φεύγει από το νησί της, την Ζάκυνθο όταν ο θεός του έρωτα της χτύπησε την πόρτα. Πίσω της όμως αφήνει αγαπημένα πρόσωπα που δεν βγαίνουν ποτέ από την καρδιά και το μυαλό της. Εξέχουσα θέση κατέχει η μικρότερη αδερφή της, η Χρυσάνθη, της οποίας η μοίρα της επιφύλαξε το χειρότερο δώρο... Αυτή ήταν η αρχή για την αναζήτηση απαντήσεων που της ταλάνιζαν το παρελθόν και της στοίχειωναν το μέλλον. Όλες αυτές βρίσκονται καλά κρυμμένες σε ένα κιτρινισμένο τετράδιο που κράταγε η μάνα της όλα αυτά τα χρόνια. Πολλοί θα το ονόμαζαν ημερολόγιο, αυτή απλά το αποκαλεί "το κλειδί του παραδείσου ΤΗΣ". (Από την παρουσίαση στο οπισθόφυλλο του βιβλίου)

2. "Λευκή διαχωριστική γραμμή"


Η Ελισάβετ ζει και αναπνέει για την ευτυχία των άλλων. Μέσα από αυτήν, βιώνει όλους τους ρόλους: μητέρας, συζύγου, γυναίκας, κόρης και συμβιβάζεται θεωρώντας ότι αυτό είναι το πρέπον. Όταν όμως η μοίρα τής παίζει ένα άσχημο παιχνίδι, καταλαβαίνει ότι η ουσία της ζωής βρίσκεται στην παρουσία των αγαπημένων της προσώπων. Ο μεγάλος της γιος, ο Μάριος, θα πέσει σε άγρυπνο κώμα φλερτάροντας με τον θάνατο που στέκει αμείλικτος ανά πάσα ώρα και στιγμή. Αυτή, ο γιατρός Στέργιου και η Έλενα, θα είναι τα μόνα άτομα που θα πιστέψουν στην ανάρρωσή του, αποδιώχνοντας τις θλιμμένες ματιές των γύρω. Είναι αρκετή η δύναμη της μάνας να κρατήσει στη ζωή ένα παλικάρι μόλις είκοσι χρονών; Ο έρωτας που γεννιέται ανάμεσα στον Μάριο και στη νεαρή νοσοκόμα, μπορεί να στηριχτεί σε λόγια, που λένε μόνο τα μάτια της ψυχής του, όπως το "Έλενα σ' αγαπώ";  

ΕΚΔΟΣΕΙΣ ΔΙΩΝΗ : ΒΙΒΛΙΑ κας ΣΤΡΑΤΙΚΟΠΟΥΛΟΥ ΒΑΣΙΛΙΚΗΣ

ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΨΗΦΙΣΑΤΕ : ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ κας ΜΑΝΤΑ

Καταρχήν ένα μεγάλο μπράβο στα 277 άτομα που τίμησαν την έρευνά μας και απάντησαν με ειλικρίνεια τη γνώμη τους για καθένα από τα βιβλία της κας Μαντά. Οι έρευνες αυτές θα μπορούν στο μέλλον ν' αποτελούν σημείο αναφοράς για κάποιον που ζητάει γνώμη σχετικά με κάποιο από τα βιβλία της !Τα αποτελέσματα κάθε έρευνας θα τα βρίσκεται στην κατηγορία "ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ". Τα αποτελέσματα που βλέπετε στις εικόνες περιέχουν και τα άτομα που δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο. Για το λόγο αυτό ακριβώς κάτω από κάθε εικόνα αναγράφω το σύνολο των ατόμων που έχουν διαβάσει το βιβλίο και άρα επι αυτού του συνόλου είναι και τα νούμερα που εκφέρουν άποψη για καθένα από τα βιβλία! Διευκρίνηση : το νέο βιβλίο της κας Μαντά "Μια συγνώμη για το τέλος" κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες οπότε παρουσιάζουμε απλά μια μικρή τάση για το βιβλίο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για την αγορά του, στηριζόμενοι σε ένα τόσο μικρό δείγμα! Συμφωνα με τα αποτελέσμ

Το 1ο επίσημο teaser από την ταινία "Σκοτεινή Αγάπη" που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Colleen Hoover!

Βγήκε στον αέρα το το 1ο επίσημο teaser από την ταινία "Σκοτεινή Αγάπη" που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Colleen Hoover! Παρακουλουθήστε το :  https://www.youtube.com/watch?v=XtYFba2s2rE " Η Τέιτ και ο Μάιλς δεν θεωρούν τους εαυτούς τους καν φίλους. Το μόνο πράγμα που έχουν κοινό είναι μια αναμφίβολη αμοιβαία έλξη. Συνειδητοποιούν ότι μπορούν να έχουν την τέλεια, χωρίς δεσμεύσεις συμφωνία. Αυτός δε θέλει έρωτες, αυτή δεν έχει τον χρόνο: το μόνο που απομένει είναι το σεξ. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ρολόι, αρκεί η Τέιτ να ακολουθήσει τους δύο κανόνες που θέτει ο Μάιλς: ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Νομίζουν ότι μπορούν να το διαχειριστούν, αλλά τα πάντα αλλάζουν όταν τα αληθινά αισθήματα μπλέκονται στην εξίσωση. Οι καρδιές διαπερνιούνται.                 Οι υποσχέσεις σπάνε.                     Οι κανόνες παραβιάζονται.                              Η αγάπη γίνεται σκοτεινή. " ΠΗΓΗ :  http:

7 αποφθέγματα του Ναγκίμπ Μαχφούζ που αξίζει να διαβάσετε...

Ο Ναγκίμπ Μαχφούζ γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1911 στο Κάιρο. Άρχισε να γράφει στα δεκαεφτά του, και το πρώτο μυθιστόρημα, που διαδραματίζεται στην αρχαία Αίγυπτο, εκδόθηκε το 1939. Έγραψε γύρω στα τριάντα μυθιστορήματα και περισσότερα από εκατό διηγήματα, πολλά από τα οποία έγιναν επιτυχημένες ταινίες. Το 1988 η Σουηδική Ακαδημία Γραμμάτων τίμησε τον Μαχφούζ με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του. Πέθανε στις 30 Αυγούστου 2006. [ Πηγή : Εκδόσεις Ψυχογιός ] "Μπορείτε να πείτε αν ένας άνθρωπος είναι έξυπνος από τις απαντήσεις του. Μπορείτε να πείτε αν ένας άνθρωπος είναι σοφός από τις ερωτήσεις του". "Σπίτι δεν είναι εκεί που γεννιέσαι. Σπίτι είναι εκεί που όλες οι προσπάθειες σου να ξεφύγεις, σταματούν". "Ο φόβος δεν εμποδίζει τον θάνατο. Εμποδίζει τη ζωή". "Η αγάπη είναι σαν την υγεία. Την παραμελούμε όταν υπάρχει και τη λατρεύουμε όταν τη χάνουμε."