9 Ιουνίου 2015

Η κα Ρούλα Σαμαϊλίδου γράφει την άποψή της για το βιβλιο "Αγάπησέ με...και άλλα παραμύθια" της Μαρίας Λαμπαδαριδου Ποθου

Μόλις τελείωσα το διάβασμα του παιδικού βιβλίου "Αγάπησέ με...' και αισθάνομαι την ανάγκη να ευχαριστήσω τη συγγραφέα κ. Μαρία Λαμπαδαρίδου-Πόθου, την αγαπημένη μας συγγραφέα τόσων σημαντικών βιβλίων που αγαπήσαμε, για τη μεγάλη συγκίνηση που μου έδωσε..

Τρία πανέμορφα παραμύθια περιλαμβάνει το βιβλίο; Το "Αγάπησέ με..." "Ο μικρός στρατιώτης και το κοριτσάκι με το μοβ καπέλο", και "Το πέτρινο δένδρο και το χελιδόνι". Το καθένα σε ταξιδεύει στον δικό του μαγικό κόσμο "της ομορφιάς και του Καλού", αφού όλοι οι μικροί ήρωες των παραμυθιών αγωνίζονται για "να επικρατήσει το Καλό".
Παίρνω τα λόγια που έγραψε η ίδια η συγγραφέας." Γιατί σε όποια ηλικία και αν έχεις φθάσει, παλεύεις ασταμάτητα με τον κακό μάγο και την στρίγγλα μάγισσα και έχεις ανάγκη να τους νικήσεις "στο παραμύθι" για να νικήσεις έτσι και τους δικούς σου φόβους όπως ακριβώς γίνεται και στην ψυχή του παιδιού"

Και σε ένα άλλο σημείο γράφει: "Ξαφνικά ένοιωσα την ανάγκη τα ταξιδέψω μέσα στην απόλυτη ελευθερία του μαγικού. Σ' αυτή την απόλυτη έκταση της ομορφιάς όπου γεννιούνται θαύματα. Είναι ο μόνος τρόπος όπου μπορείς να ξορκίσεις τα σκοτάδια.
Έτσι πραγματικά ένιωσα διαβάζοντας τα παραμύθια. Πως ξόρκισα κι εγώ μαζί με τους παιδικούς ήρωες τα σκοτάδια και τους κακούς μάγους. Πιστεύω πως τα παιδιά (αλλά και οι μεγάλοι) θα γοητευθούν από την παιδική γραφή της συγγραφέως, θα ταξιδέψουν σε παραμυθένιους κόσμους απίστευτα γοητευτικούς, όπου κυριαρχεί η ομορφιά και ο αγώνας για το Καλό.

Ρούλα Σαμαϊλίδου -Βάκου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου