2 Ιουνίου 2015

Κριτική του βιβλίου "Το κορίτσι του τρένου" από την Κατερίνα Κυδωνάκη

 "Το κορίτσι του τρένου" Πόλα Χόκινς


Οταν είδα να διαφημίζουν "το κορίτσι του τρένου" απο τις Εκδόσεις Ψυχογιός και διάβασα την υπόθεση, μου ύρθε στο μυαλό οτι μοιάζει για αντιγραφή Αγκαθα Κρίστι. Μια νεαρή γυναίκα (αντι γηραιάς της Κρίστι) κάνει κάθε μέρα συγκεκριμένο δρομολόγιο με το τρένο και βλέπει κάτι από το παράθυρο στα σπίτια που παρατηρεί κάθε μέρα. Όλη η υπόθεση "μύριζε" Αγκαθα! 

Παρ 'ολα αυτά όταν το ε'ιδα 'με σάρκα και οστά ' μπροστά μου αποφάσισα να το πάρω. Και δεν μετάνοιωσα στιγμή. Οχι απλά δεν έχει σχέση με αντιγραφή, αλλά είναι μοναδικό! Εθιστικο, ζοφερο μεσα στην καθημερινότητα, μιλώντας για καταστάσεις που όλοι λίγο πολλοί έχουν νιώσει. Σε παίρνει μαζί του με την ίδια δύναμη που σε χτυπά ο αέρας που σπρώχνει το τρένο μέσα στον σταθμό ενω γλιστρά στην αποβάθρα. Ένα άκρως κλειστοφοβικό αίσθημα σου γεννιέται. Να λυτρωθείς απο την ιστορία που διαβάζεις και μαζί σου να πάρεις και τους βασανισμένους ήρωες. 


Αλλά δεν είναι εύκολο. Ανατροπή στην ανατροπή που δεν μπορείς να αναφωνίσεις "το βρήκα"!  Ξενύχτησα να το τελειώσω, παραμέλησα πολλά πράγματα, παραλίγο να θρηνήσουμε σαν οικογένεια ένα φαγητό, αλλά με αποζημείωσε απόλυτα. Από τα καλύτερα που έχω διαβάσει τον τελευταίο καιρό. Ένα μαύρο μαργαριτάρι στην βιβλιοθήκη σας. Όχι διαμάντι. Πολύ καθαρό για κάτι τόσο σκοτεινό και μπερδεμένο σαν ενα λαβύρινθο. Που όσο λαχταράς να φτάσεις στην άκρη του, άλλο τόσο σε γοητεύουν οι σκοτεινές στροφές του....


ΥΠΟΘΕΣΗ ΒΙΒΛΙΟΥ 

"ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ ΤΑ ΙΔΙΑ
Η Ρέιτσελ παίρνει το ίδιο τρένο κάθε πρωί. Ξέρει ότι θα σταματήσει στον ίδιο σηματοδότη, την ίδια ώρα, και θα αντικρίσει τα ίδια σπίτια δίπλα στις ράγες. Αρχίζει, μάλιστα, να νιώθει οικεία με το ζευγάρι που ζει σ’ ένα από αυτά. «Τζες» και «Τζέισον» τους αποκαλεί. Η ζωή τους, στα δικά της μάτια, είναι τέλεια. Μακάρι να μπορούσε και η Ρέιτσελ να είναι τόσο ευτυχισμένη.

ΜΕΧΡΙ ΣΗΜΕΡΑ
Και μια μέρα βλέπει κάτι που τη σοκάρει. Κρατάει μόλις μία στιγμή μέχρι να ξεκινήσει και πάλι το τρένο, αλλά είναι αρκετό. Κι αυτό αλλάζει τα πάντα. Τώρα η Ρέιτσελ έχει την ευκαιρία να γίνει μέρος της ζωής που παρακολουθούσε από μακριά. Τώρα ήρθε η ώρα να το καταλάβουν κι εκείνοι: είναι κάτι πολύ περισσότερο από ένα κορίτσι του τρένου…

Ένα καταιγιστικό ψυχολογικό θρίλερ, στα χνάρια των επιτυχιών Το κορίτσι που εξαφανίστηκε και Αμνησία.

/1.000.000 αντίτυπα σε 2 μήνες
/Νο 1 στα New York Times best sellers από την 1η εβδομάδα κυκλοφορίας
/Κυκλοφορεί σε 39 χώρες
/Γυρίζεται ταινία από την Dreamworks"


ΚΥΔΩΝΑΚΗ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου