25 Ιουνίου 2015

Κριτική του βιβλίου "Ψηλά τα χέρια, σ' αγαπώ" Νοταρά Ιωάννα


«Ψηλά τα χέρια, σ αγαπώ»… και από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου παραδόθηκα αμαχητί στη μαγεία της ιστορίας του.  Δύο ζωές παράλληλες και τόσο διαφορετικές, συναντιούνται κάτω από περίεργες συνθήκες και αλλάζουν ρότα.


Η Λήδα, έχει ζήσει την εγκατάλειψη της μητέρας της, μα ζει μια ζωή ιδανική κοντά στον πατέρα της και τη θεία της, με μια δουλειά που υπεραγαπά και μια φίλη που εμπιστεύεται. Το μόνο μελανό σημείο της ζωής της είναι ο έρωτας, που φοβάται να τον ακουμπήσει, να τον νιώσει, να τον ζήσει καθώς αποτελεί για εκείνη την αιτία της διάλυσης της οικογένειας της. 
 
Ο Χάρης, είναι ο ιδανικός εργένης του σήμερα : εμφανίσιμος, καλλιεργημένος, μορφωμένος και επαγγελματικά αποκατεστημένος. Στην Ελλάδα που ταλανίζεται από την οικονομική κρίση, δυστυχώς οι ρόλοι αντιστρέφονται μέσα σε μια στιγμή. Και τότε ο Χάρης καλείται να προασπίσει τα χρόνια που πάλεψε για να φτάσει στην κορυφή και κυρίως να προστατεύσει τη μητέρα του. 
Η συνάντησή τους θα είναι καταλυτική για τη ζωή τους. Οι ισορροπίες θα διαταραχθούν για πάντα, και οι αποφάσεις που καλούνται να πάρουν ίσως να τους στοιχίσουν ακριβά. Η Εριέττα παραμονεύει στο σκοτάδι έτοιμη να διαλύσει τα πάντα και να εκδικηθεί, η Κοραλία στέκεται άγρυπνος φρουρός, ο Αριστείδης θα κυνηγήσει το όνειρό του και θα διαδραματίσει τον πιο καίριο ρόλο στις ζωές τους και ο Αντώνης θα αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος ψάχνοντας τη πραγματική ευτυχία.  Κι αν τελικά η ζωή οδηγεί σε δύσβατα μονοπάτια την πορεία τους, η μοίρα θα βρει τον τρόπο να λυτρώσει τι καρδιές τους και να τους χαρίσει το πιο όμορφο χαμόγελό της!
Ένα μυθιστόρημα για την αγάπη που διαδραματίζεται με φόντο την ανεργία, την απογοήτευση, την μετανάστευση που μαστίζει τους νέους στις μέρες μας, γραμμένο όμως με μια ματιά ελπιδοφόρα. Οι χαρακτήρες είναι μοναδικοί και κεντημένοι με αριστοτεχνικό τρόπο. Αγάπησα ιδιαίτερα τη μαμά – θεία – φύλακα άγγελο Κοραλία, που είναι ό άνθρωπος που όλοι θα θέλαμε να βρίσκεται στο πλευρό μας. Η πλοκή είναι γρήγορη, χωρίς περιττές περιγραφές και υπερβολές. Οι ανατροπές κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Ένα ευχαριστώ στην κα Νοταρά που μέσα στο γκρίζο της καθημερινότητας που βιώνουμε όλοι, έγραψε ένα βιβλίο που σου αφήνει ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη και μια νότα αισιοδοξίας….
ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου