Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κριτική του βιβλίου "Ψηλά τα χέρια, σ' αγαπώ" Νοταρά Ιωάννα


«Ψηλά τα χέρια, σ αγαπώ»… και από τις πρώτες σελίδες του βιβλίου παραδόθηκα αμαχητί στη μαγεία της ιστορίας του.  Δύο ζωές παράλληλες και τόσο διαφορετικές, συναντιούνται κάτω από περίεργες συνθήκες και αλλάζουν ρότα.


Η Λήδα, έχει ζήσει την εγκατάλειψη της μητέρας της, μα ζει μια ζωή ιδανική κοντά στον πατέρα της και τη θεία της, με μια δουλειά που υπεραγαπά και μια φίλη που εμπιστεύεται. Το μόνο μελανό σημείο της ζωής της είναι ο έρωτας, που φοβάται να τον ακουμπήσει, να τον νιώσει, να τον ζήσει καθώς αποτελεί για εκείνη την αιτία της διάλυσης της οικογένειας της. 
 
Ο Χάρης, είναι ο ιδανικός εργένης του σήμερα : εμφανίσιμος, καλλιεργημένος, μορφωμένος και επαγγελματικά αποκατεστημένος. Στην Ελλάδα που ταλανίζεται από την οικονομική κρίση, δυστυχώς οι ρόλοι αντιστρέφονται μέσα σε μια στιγμή. Και τότε ο Χάρης καλείται να προασπίσει τα χρόνια που πάλεψε για να φτάσει στην κορυφή και κυρίως να προστατεύσει τη μητέρα του. 
Η συνάντησή τους θα είναι καταλυτική για τη ζωή τους. Οι ισορροπίες θα διαταραχθούν για πάντα, και οι αποφάσεις που καλούνται να πάρουν ίσως να τους στοιχίσουν ακριβά. Η Εριέττα παραμονεύει στο σκοτάδι έτοιμη να διαλύσει τα πάντα και να εκδικηθεί, η Κοραλία στέκεται άγρυπνος φρουρός, ο Αριστείδης θα κυνηγήσει το όνειρό του και θα διαδραματίσει τον πιο καίριο ρόλο στις ζωές τους και ο Αντώνης θα αντιμετωπίσει τα φαντάσματα του παρελθόντος ψάχνοντας τη πραγματική ευτυχία.  Κι αν τελικά η ζωή οδηγεί σε δύσβατα μονοπάτια την πορεία τους, η μοίρα θα βρει τον τρόπο να λυτρώσει τι καρδιές τους και να τους χαρίσει το πιο όμορφο χαμόγελό της!
Ένα μυθιστόρημα για την αγάπη που διαδραματίζεται με φόντο την ανεργία, την απογοήτευση, την μετανάστευση που μαστίζει τους νέους στις μέρες μας, γραμμένο όμως με μια ματιά ελπιδοφόρα. Οι χαρακτήρες είναι μοναδικοί και κεντημένοι με αριστοτεχνικό τρόπο. Αγάπησα ιδιαίτερα τη μαμά – θεία – φύλακα άγγελο Κοραλία, που είναι ό άνθρωπος που όλοι θα θέλαμε να βρίσκεται στο πλευρό μας. Η πλοκή είναι γρήγορη, χωρίς περιττές περιγραφές και υπερβολές. Οι ανατροπές κρατάνε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι το τέλος. Ένα ευχαριστώ στην κα Νοταρά που μέσα στο γκρίζο της καθημερινότητας που βιώνουμε όλοι, έγραψε ένα βιβλίο που σου αφήνει ένα τεράστιο χαμόγελο στα χείλη και μια νότα αισιοδοξίας….
ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΨΗΦΙΣΑΤΕ : ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ κας ΜΑΝΤΑ

Καταρχήν ένα μεγάλο μπράβο στα 277 άτομα που τίμησαν την έρευνά μας και απάντησαν με ειλικρίνεια τη γνώμη τους για καθένα από τα βιβλία της κας Μαντά. Οι έρευνες αυτές θα μπορούν στο μέλλον ν' αποτελούν σημείο αναφοράς για κάποιον που ζητάει γνώμη σχετικά με κάποιο από τα βιβλία της !Τα αποτελέσματα κάθε έρευνας θα τα βρίσκεται στην κατηγορία "ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ". Τα αποτελέσματα που βλέπετε στις εικόνες περιέχουν και τα άτομα που δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο. Για το λόγο αυτό ακριβώς κάτω από κάθε εικόνα αναγράφω το σύνολο των ατόμων που έχουν διαβάσει το βιβλίο και άρα επι αυτού του συνόλου είναι και τα νούμερα που εκφέρουν άποψη για καθένα από τα βιβλία! Διευκρίνηση : το νέο βιβλίο της κας Μαντά "Μια συγνώμη για το τέλος" κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες οπότε παρουσιάζουμε απλά μια μικρή τάση για το βιβλίο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για την αγορά του, στηριζόμενοι σε ένα τόσο μικρό δείγμα! Συμφωνα με τα αποτελέσμ

Το 1ο επίσημο teaser από την ταινία "Σκοτεινή Αγάπη" που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Colleen Hoover!

Βγήκε στον αέρα το το 1ο επίσημο teaser από την ταινία "Σκοτεινή Αγάπη" που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Colleen Hoover! Παρακουλουθήστε το :  https://www.youtube.com/watch?v=XtYFba2s2rE " Η Τέιτ και ο Μάιλς δεν θεωρούν τους εαυτούς τους καν φίλους. Το μόνο πράγμα που έχουν κοινό είναι μια αναμφίβολη αμοιβαία έλξη. Συνειδητοποιούν ότι μπορούν να έχουν την τέλεια, χωρίς δεσμεύσεις συμφωνία. Αυτός δε θέλει έρωτες, αυτή δεν έχει τον χρόνο: το μόνο που απομένει είναι το σεξ. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ρολόι, αρκεί η Τέιτ να ακολουθήσει τους δύο κανόνες που θέτει ο Μάιλς: ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Νομίζουν ότι μπορούν να το διαχειριστούν, αλλά τα πάντα αλλάζουν όταν τα αληθινά αισθήματα μπλέκονται στην εξίσωση. Οι καρδιές διαπερνιούνται.                 Οι υποσχέσεις σπάνε.                     Οι κανόνες παραβιάζονται.                              Η αγάπη γίνεται σκοτεινή. " ΠΗΓΗ :  http:

7 αποφθέγματα του Ναγκίμπ Μαχφούζ που αξίζει να διαβάσετε...

Ο Ναγκίμπ Μαχφούζ γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1911 στο Κάιρο. Άρχισε να γράφει στα δεκαεφτά του, και το πρώτο μυθιστόρημα, που διαδραματίζεται στην αρχαία Αίγυπτο, εκδόθηκε το 1939. Έγραψε γύρω στα τριάντα μυθιστορήματα και περισσότερα από εκατό διηγήματα, πολλά από τα οποία έγιναν επιτυχημένες ταινίες. Το 1988 η Σουηδική Ακαδημία Γραμμάτων τίμησε τον Μαχφούζ με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του. Πέθανε στις 30 Αυγούστου 2006. [ Πηγή : Εκδόσεις Ψυχογιός ] "Μπορείτε να πείτε αν ένας άνθρωπος είναι έξυπνος από τις απαντήσεις του. Μπορείτε να πείτε αν ένας άνθρωπος είναι σοφός από τις ερωτήσεις του". "Σπίτι δεν είναι εκεί που γεννιέσαι. Σπίτι είναι εκεί που όλες οι προσπάθειες σου να ξεφύγεις, σταματούν". "Ο φόβος δεν εμποδίζει τον θάνατο. Εμποδίζει τη ζωή". "Η αγάπη είναι σαν την υγεία. Την παραμελούμε όταν υπάρχει και τη λατρεύουμε όταν τη χάνουμε."