7 Ιουνίου 2015

Κριτική του βιβλίου "Αόρατη Κλωστή" Μυγδαλάκη Σοφία


Το πρώτο βιβλίο της κας Μυγδαλάκη με μάγεψε όπως οι νεράιδες που σεργιανούν στις σπηλιές του νησιού της Μήλου, όπου ξετυλίγεται το κουβάρι μιας δυνατής ερωτικής ιστορίας!

Μια αγάπη που γεννιέται ήρεμα, μαγικά και τρυφερά μαζί με τα πρώτα ερωτικά σκιρτήματα που γεννά η εφηβεία. Αναπτύσσεται, μεγαλώνει και απλώνει τις ρίζες της στις καρδιές της Δώρας και του Νίκου. Συμμάχους όμως δεν κατορθώνει ν’ αποκτήσει. Παιδιά δυο γυναικών, που η μοίρα της ένωσε με την ίδια τύχη της χηρείας, ονειρεύονται καθεμιά την τύχη του παιδιού της με διαφορετικό τρόπο. Η κλειστή κοινωνία του νησιού εν έτει 1963, με τα κουτσομπολιά, και τις φαρμακερές κουβέντες, τα σχόλια και την κακεντρέχεια οδηγούν τη σχέση σταδιακά στην πρώτη μεγάλη κρίση. Και η μοίρα εμφανίζεται τότε μπροστά στη Δώρα με το προσωπείο του Μιχάλη, να ανατρέψει τα πάντα στη ζωή της.


Ανασφάλειες, αμφιβολίες, ζήλεια, αγωνίες έρχονται να αναταράξουν την καθημερινότητά της και την ωθούν σε πρωτόγνωρες καταστάσεις και σε δύσκολες αποφάσεις. Όμως για άλλη μια φορά η ζωή αλλιώς κινεί τα νήματα. Το πάθος, ο έρωτας, η ζήλεια, ο πόνος, η ελπίδα, η απελπισία προσφέρουν τη λύτρωση και την κάθαρση με οδηγό πάντα την αληθινή αγάπη!

Η «Αόρατη κλωστή» είναι ένα ρομαντικό μυθιστόρημα μιας άλλης εποχής, όπου τα συναισθήματα ήταν ανόθευτα και δυνατά, όπως οι παραδόσεις και οι μυρωδιές της Σμύρνης που κατακλύζουν της σελίδες του. Η υπέροχη ελληνική μυθολογία καθώς και οι θρύλοι που διαιωνίζονται από γενιά σε γενιά στις κλειστές κοινωνίες των νησιών, διανθίζουν με τρόπο μοναδικό την υπέροχη αυτή ιστορία ζωής. Οι χαρακτήρες των πρωταγωνιστών αλλά και των δευτεραγωνιστών τόσο αληθινοί και απλοί, με αγαπημένη μου φυσιογνωμία τον κυρ Βαγγέλη, μια τόσο βασανισμένη ψυχή με τεράστια αποθέματα αγάπης και δύναμης, ένας άνθρωπος παρασυρμένος από τις Νύμφες σε έναν υπέροχο δικό του κόσμο!Το βιβλίο της κας Μυγδαλάκη με συγκίνησε, με πόνεσε, με μάγεψε και κυρίως με έκανε να αισθανθώ τη δύναμη της αληθινής αγάπης που όλοι ψάχνουμε στις μέρες μας! Μιας αγάπης που όλα μπορεί να τα νικήσει! 

http://alterinfo.gr/exodos/vivlio/aorati-klosti/82484 

 ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου