22 Ιουνίου 2015

Κριτική του βιβλίου "Η Ματζίκα της αγάπης" με τη ματιά της Αναστασίας Δημακοπούλου!

Γενάρης του ‘30, σε ένα αφιλόξενο σκοτάδι, με μια μελωδία τσιγγάνικου βιολιού να ηρεμεί τους φόβους του πατέρα μου και δυο γυναίκες να στοχάζονται αν θα ‘χα το χάρισμα που έλεγε ο θρύλος. Η Ζαφείρα ψάχνει τον εαυτό της μέσα στις ρίζες της φυλής της και στα οράματα που βλέπει για τα ξένα πεπρωμένα. Η αγάπη όμως την παρασύρει αλλού και της ανοίγει ένα δρόμο που δεν είχε ονειρευτεί ποτέ. Στους κύκλους του καιρού, αντίπαλος και σύντροφος συνάμα ο παπα-Ισίδωρος. Μα εκείνη τι ήθελε στ’ αλήθεια; Το γύρεψε μια ολόκληρη ζωή μέσα στην αριθμητική των φεγγαριών. Σωστό ή λάθος, διάλεξε να γίνει η ματζίκα της αγάπης. Η ματζίκα της αγάπης είναι ένα συγκλονιστικό μαγικό βιβλίο. Το ύφος του βιβλίου είναι τόσο γλαφυρό και παραστατικό σαν κινηματογραφική ταινία, σ΄ ένα παρασκήνιο γεμάτο από τα μαγικά φίλτρα και θέλγητρα της αγάπης και του έρωτα. 

Η αριστουργηματική λογοτεχνική πένα της Τραυλού ζωγραφίζει ένα σκηνικό ,όπου παντού αιωρείται το μαγικό στοιχείο έτοιμο να εισχωρήσει στα βαθύτερα εσώψυχα της ανθρώπινης ψυχής, βγάζοντας δυνατά συναισθήματα πόνου, θλίψης, αγωνίας, πόνου, εκδίκησης. Ο λόγος μεστός και άμεσος, γεμάτος ανατροπές και γυρίσματα, που χαρίζουν στον αναγνώστη μία πρωτότυπη ιστορία με ιδιαίτερους χαρακτήρες! 


Ένα βιβλίο για το οποίο, ενώ είχα τις επιφυλάξεις μου αρχικά , για την ιδιαιτερότητα της υπόθεσης, με αποζημίωσε δίνοντάς μου ένα μυθιστόρημα ,με σμιλεμένο και ώριμο λόγο, με παραστατικές περιγραφές ενός κόσμου στο οποίο τον πρώτο λόγο έχει η μαγεία, που έχει τον τρόπο ν΄ αποκαλύπτει μυστικά και μύχιες σκέψεις που βασανίζουν την ανθρώπινη υπόσταση, ζητώντας μοιραία τον δρόμο για την πραγμάτωσή τους! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου