Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ Συνέντευξη με την ξεχωριστή συγγραφέα Ευαγγελία Ευσταθίου!!!

Η σημερινή συνέντευξη αποτελεί για μένα μία ξεχωριστή και ιδιαίτερη περίπτωση, καθώς η κα Ευσταθίου αποτελεί μία από τις πολύ αγαπημένες μου συγγραφείς. Αγαπώ όλα της τα βιβλία και το καθένα ξεχωριστά, για το μαγικό ταξίδι που μου προσφέρουν κάθε φορά που τα διαβάζω και για την ένταση των συναισθημάτων που μου προκαλούν. Το γεγονός λοιπόν ότι σήμερα φιλοξενώ στο blogάκι μας τη συνέντευξη που με τόσο αγάπη και κυρίως προθυμία μού παραχώρησε, αποτελεί για μένα τιμή και μεγάλη ευτυχία! 
Θα διαπιστώσετε διαβάζοντάς την ότι τελικά η επιτυχία μίας συγγραφέως διαχρονικά επιτυγχάνεται από τη συγγραφική δύναμη των βιβλίων που γράφει, μα διατηρείται στο πέρασμα των χρόνων όταν συνοδεύεται από την απλότητα, την ευγένεια, την ευασθησία, την καθαρότητα της ψυχής που κουβαλάει. Και η κα Ευσταθίου διαθέτει όλα τα παραπάνω και θα το διαπιστώσετε και εσείς μέσα από τις απαντήσεις της!
Κλείνοντας να της πω και ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για το γεγονός ότι κατα τη διάρκεια της συνέντευξης εμπνεύστηκε και μοιράστηκε μαζί μας ένα ποίημα της!



Η Ευαγγελία Ευσταθίου γεννήθηκε και μεγάλωσε στον Πειραιά. Σπούδασε στην Αθήνα, στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης, και σήμερα εργάζεται ως δασκάλα στη δημόσια εκπαίδευση. Ξεκίνησε πολύ νωρίς τη συγγραφή βιβλίων, μόλις στα 12 χρόνια της. Εκτός απ' τη λογοτεχνία και τα παιδιά, που αγαπά πάρα πολύ, ασχολείται με την ποίηση, τη ζωγραφική και το κολάζ, ενώ μιλά αγγλικά και ιταλικά. Είναι παντρεμένη και έχει μια κόρη και ένα γιο.

ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ
ΕΡΩΤΗΣΗ : Υπάρχει κάποιος Έλληνας ή ξένος συγγραφέας που θεωρείτε μέντορά σας;
 
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Δεν θα μπορούσα να τον χαρακτηρίσω μέντορά μου, αφού το στιλ του και η θεματολογία του είναι εντελώς διαφορετικά από τα δικά μου, αλλά σίγουρα τον θαυμάζω πολύ. Είναι ο Στίβεν Κινγκ.

ΕΡΩΤΗΣΗ :Ποιο είναι το σημείο που αγαπάτε λιγότερο και ποιο το σημείο που αγαπάτε περισσότερο στη διαδικασία συγγραφής & έκδοσης του κάθε βιβλίου σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Αυτό που πραγματικά λατρεύω είναι το κομμάτι της έρευνας την εποχή που οι ήρωες χτίζονται σιγά σιγά στο μυαλό μου και αυτό με το οποίο είμαι κυριολεκτικά ξετρελαμένη, είναι η ίδια η διαδικασία της συγγραφής, παρά την αυστηρή πειθαρχία και το εξοντωτικό χρονοδιάγραμμα που προϋποθέτει. Το δυσκολότερο κομμάτι της διαδικασίας έκδοσης είναι η επιμέλεια. Χρειάζεται μεγάλη προσοχή, γερακίσιο μάτι για τυχόν παραλείψεις ή ανακρίβειες και βεβαίως, προσεκτική ανάγνωση του κειμένου-που στη δική μου περίπτωση είναι και τεράστιο- ώστε να έχουμε όσο το δυνατόν αρτιότερο αποτέλεσμα.

ΕΡΩΤΗΣΗ :Οι τίτλοι των βιβλίων σας είναι πάντα  πολύ ιδιαίτεροι. Με ποιό κριτήριο τους επιλέγετε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Το κριτήριό μου είναι πάντα ο κεντρικός μύθος. Πρέπει να βρω έναν τίτλο που να απεικονίζει με δυο τρεις λέξεις την ουσία του βιβλίου, να χαίρει πρωτοτυπίας και να είναι εύηχος αρκετά ώστε να τραβάει την προσοχή του αναγνώστη.

ΕΡΩΤΗΣΗ :Αν σας γινόταν πρόταση ένα από τα βιβλία σας να μεταφερθεί στη μεγάλη οθόνη ποιο θα διαλέγατε πρώτο;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Το Αν τον Άνεμο Ρωτήσεις. Κι έχω την αίσθηση ότι πολλοί αναγνώστες θα συμφωνήσουν μαζί μου.



ΕΡΩΤΗΣΗ :Η αγάπη του αναγνωστικού κοινού προς το πρόσωπό σας είναι μεγάλη και σας ακολουθούν πιστά τόσα χρόνια. Αν ακούσετε πια μια αρνητική κριτική για κάποιο από τα βιβλία σας, σας επηρεάζει;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Η αρνητική κριτική κυρίως με προβληματίζει και με παροτρύνει να γίνω ακόμη καλύτερη, ώστε την επόμενη φορά να αποφύγω όσο το δυνατόν περισσότερες εστίες δυσαρέσκειας. Ακόμη κι έτσι όμως, γνωρίζω πως όλα τα βιβλία δεν είναι για όλους. Γι’ αυτό άλλωστε υπάρχει μεγάλη ποικιλία στην αγορά.

ΕΡΩΤΗΣΗ :Υπάρχει κάποιο βιβλίο ελληνικής ή ξένης λογοτεχνίας το οποίο θα θελα να είχατε γράψει εσείς;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Τα ανεμοδαρμένα ύψη.



ΕΡΩΤΗΣΗ :Ποιον ήρωα βιβλίου θα θέλατε να είναι υπαρκτό πρόσωπο για να τον συναντήσετε από κοντά και γιατί;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Τον κόμη Μοντεκρίστο, γιατί λάτρευα τον χαρακτήρα του από μικρή και γιατί η ιστορία του είναι από τις αγαπημένες μου.


ΕΡΩΤΗΣΗ :Υπάρχει κάποιο αστείο / ευχάριστο περιστατικό που να θυμάστε από τις περιοδείες – παρουσιάσεις των βιβλίων σας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Αστείο όχι, αλλά ευχάριστα πολλά κι αυτά είναι κατά κύριο λόγο οι συναντήσεις μου με τους αναγνώστες, κυρίως εκτός του βιβλιοπωλείου. Νομίζω πως πολλοί ιδιοκτήτες καφέ θα μας θυμούνται ακόμη.

ΕΡΩΤΗΣΗ :Τι θεωρείτε ότι είναι πιο σημαντικό σε ένα βιβλίο : οι χαρακτήρες ή η πλοκή;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Και τα δύο είναι πολύ σημαντικά, γιατί οι συναρπαστικοί χαρακτήρες χάνουν τη δυναμική τους με την αδύναμη πλοκή και η δυνατή πλοκή γίνεται δραματικά αδύναμη με επίπεδους, χωρίς σωστή υποστήριξη, χαρακτήρες.

ΕΡΩΤΗΣΗ :Πέστε μας δυο λόγια για το νέο σας βιβλίο.



ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Μια αρχαία κέλτικη προφητεία πρέπει να οπωσδήποτε να επαληθευτεί για το υποτιθέμενο καλό της ανθρωπότητας, αλλά οι δύο κεντρικοί ήρωες, ο Ένας και η Μία, όπως τους αποκαλούν οι γραφές, έχουν σοβαρές αντιρρήσεις για την ορθότητα των μελλούμενων. Δράση, ανατροπές, κρυμμένα μυστικά, μυσταγωγία, αντίπαλα τάγματα και συναισθήματα στα όρια συνθέτουν τον κεντρικό κορμό του βιβλίου και διακτινίζονται σε πολλά επίπεδα απ’ την αρχή ως το τέλος.

ΕΡΩΤΗΣΗ :Ποιο είναι το ποίημα που διαβάζετε και πάντα σας συγκινεί βαθιά;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Η Σονάτα του Σεληνόφωτος-Γιάννης Ρίτσος



ΕΡΩΤΗΣΗ :Γράφετε ποιήματα ; Αν ναι, θα θέλατε να μοιραστείτε ένα με τους αναγνώστες μας;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Γράφω πού και πού. Μοιράζομαι λοιπόν μαζί σας ένα που εμπνεύστηκα αυτή τη στιγμή:


Μη γίνει θάλασσα το δάκρυ.
Ατμός να γίνει και σύννεφο γοργό.
Μη γίνει ανάμνηση το φιλί.
Ρίγος να γίνει και βαθύς στεναγμός.
Μη γίνει έρημος η Αγάπη.
Στη ρίζα της δώσε τροφή
να δεις πώς θεριεύει στα στήθη σου
ο βλαστός.

ΕΡΩΤΗΣΗ :Τι θέματα επιλέγετε να ζωγραφίζετε;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Πορτέτα κυρίως. Τα πρόσωπα των ανθρώπων είναι από μόνα τους ένα μυθιστόρημα. Αν τα κοιτάξεις προσεκτικά, έχουν πολλές ιστορίες να πουν….

ΕΡΩΤΗΣΗ :Αγαπημένος ελληνικός προορισμός για διακοπές και ξεκούραση;

ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Οποιαδήποτε ήσυχη ακτή, κάτω από τη σκιά των δέντρων, ν’ αγναντεύω αυτό το απέραντο μπλε που «ξόδεψε ο Θεός» για να ντύσει την Ελλάδα, όπως είπε και ο αγαπημένος ο Ελύτης.

ΕΡΩΤΗΣΗ :Πώς μπορούν οι αναγνώστες σας να μάθουν περισσότερα για σας και τα βιβλία σας;
Facebook:  


ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

1. Προσωπικές στιγμές (2001)

https://www.youtube.com/watch?v=XfgMX223_SQ

Η Νίνα Μάνεση είναι ένα κορίτσι που αναζητά τη χαμένη του αθωότητα και το όνειρο κατασκευάζοντας αγγέλους. Όλη της η ζωή είναι ένας λαβύρινθος από ψέματα κι επικίνδυνες ακροβασίες ανάμεσα στο φως και το σκοτάδι, την οργή και την ελπίδα.
Ο Αντόνιο Ντρέιζεν, πλούσιος, διάσημος και πανίσχυρος πια, δεν ξεχνά πως η ζωή του θα μπορούσε να ήταν γεμάτη αγάπη, αν κάποιος δεν του στερούσε τον άνθρωπο που λάτρευε.
Ο έρωτας μοιάζει ανίσχυρος μπροστά στα πάθη του παρελθόντος.


2. Πέτρινοι Κύκνοι (2004)
https://www.youtube.com/watch?v=A6LN6cDOqmk

Για τον Μπράιαν Κάραν η συνεργασία με αυτή τη γυναίκα είναι η πιο επικίνδυνη αποστολή που ανέλαβε ποτέ στην καριέρα του. Όλα όμως δείχνουν πως είναι το αντίτιμο που οφείλει να πληρώσει για να κατακτήσει τον προσωπικό του παράδεισο.
Για την Κασσάνδρα η συνεργασία με αυτό το δύστροπο άντρα είναι το πιο δύσκολο δίλημμα που αντιμετώπισε ποτέ στη ζωή της. Όλα όμως δείχνουν πως πρέπει να συμβιβαστεί με τις μυριάδες αντιθέσεις τους για να κατακτήσει την προσωπική της γαλήνη.
Κοινός τους στόχος η ανεύρεση ενός αγάλματος, του πολυθρύλητου Χρυσού Εκδικητή, που αποτελεί ταυτόχρονα την αιτία των δεινών τους και την Ιθάκη τους.
Κοινός τους εχθρός κάποιος που επιμένει να τους θυμίζει πως όταν οι κύκνοι κελαηδούν πεθαίνουν.

3. Με άλλα λόγια σ αγαπώ (2007)

https://www.youtube.com/watch?v=p0IH5D-wMnA

Δυο παιδιά με παρελθόν που τα κατατρέχει γνωρίζονται και μεγαλώνουν σε ένα ίδρυμα. Ορκίζονται να μη χωρίσουν ποτέ και ονειρεύονται ένα λαμπρό μέλλον.
Εκείνος, ο Ραμός, είναι ο νόθος καρπός της ένωσης κάποιου Ούγγρου τσιγγάνου ακροβάτη με μια Ελληνίδα αριστοκράτισσα. Εκείνη, η Ρωξάνη, χάνει τον πατέρα της, τη μοναδική της οικογένεια, σε πολύ τρυφερή ηλικία.
Καθώς τα χρόνια περνούν, η αγάπη κι οι ελπίδες τους πως θα τα καταφέρουν φουντώνουν. Όμως, ενώ η Ρωξάνη θέλει να ξεχάσει και να πιστέψει στις μέρες που θα 'ρθουν, ο Ραμός ζητά απαντήσεις και σκαλίζει το παρελθόν διψώντας για εκδίκηση.

4. Αν τον άνεμο ρωτήσεις (2010)


Ο σκληρός πρώην μισθοφόρος Άλεξ Γκρέι ήταν κάποτε ο νεαρός Ρωμανός Κατράς, που κατηγορήθηκε άδικα για ένα στυγερό έγκλημα κι αναγκάστηκε να γίνει φυγάς. Τώρα, δεκαοχτώ χρόνια μετά, επιστρέφει με άλλη ταυτότητα ζητώντας δικαιοσύνη, έτοιμος να εκμεταλλευτεί και να εξαπατήσει τη μόνη γυναίκα που θα ερωτευόταν.
Η Σάνια Παρίση ήταν κοριτσάκι όταν ο Κατράς, ο γιος του πατριού της, γκρέμισε τον κόσμο της. Το σοκ της προκάλεσε αμνησία.
Προστατευμένη από την αγάπη και τη φροντίδα των στενών συγγενών της, πίστευε όλα όσα της είχαν πει για το παρελθόν, μέχρι που οι πραγματικές αναμνήσεις της αρχίζουν να της αποκαλύπτουν μια άλλη εκδοχή.
Οι δυο τους βρίσκονται αναπόφευκτα αντιμέτωποι με τα ψέματα του παρελθόντος, τις αλήθειες του παρόντος και τα παντοτινά τους συναισθήματα.

5. Μετά την καταιγίδα (2011)

https://www.youtube.com/watch?v=N88GqPICOB0

Η άσημη ηθοποιός Ρέα Γαλάνη καλείται να παίξει το δυσκολότερο ρόλο της καριέρας της υποδυόμενη για ένα διάστημα κάποια που της μοιάζει εκπληκτικά. Μέσα σε λίγες μέρες μετατρέπεται σε πανέμορφη Μάγδα Κέλερ και καταφθάνει στην Ύδρα με σκοπό να γοητεύσει και να οδηγήσει σε γάμο τον πρώην σύζυγο της σωσία της, προκειμένου να της εξασφαλίσει μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή και στη μητρότητα.
Εκτός όμως από τον Άρη Στασινό, ο οποίος φαίνεται εύκολος στόχος εξαιτίας της αδυναμίας που τρέφει ακόμα για την πρώην σύζυγό του, η Ρέα αναπάντεχα βρίσκεται αντιμέτωπη και με τον Μαρτίνο Λιβέρη, πρώην εραστή της Μάγδας, ο οποίος δεν ξέχασε ποτέ τη φρικτή προδοσία της ερωμένης του δέκα χρόνια πριν.
Βίαιες συναισθηματικές συγκρούσεις, ανάμεικτες με τραγελαφικές καταστάσεις που προκαλεί αυτή η απάτη, φέρνουν τη νεαρή ηθοποιό στα πρόθυρα της κατάρρευσης.
Η τραγωδία μοιάζει βέβαιη, όταν άθελά της η Ρέα γίνεται ο καταλύτης για την ανεύρεση ενός μικρού στόλου βυθισμένου εδώ και αιώνες ανοιχτά των Οινουσσών και συνδεδεμένου με μια βαριά κατάρα.
Τέσσερα πρόσωπα που παλεύουν να χτίσουν απόρθητα οχυρά για την καρδιά τους...
Ένας θανάσιμος εχθρός που περιμένει το λάθος βήμα...

6. Το γυάλινο ρόδο (2012)

https://www.youtube.com/watch?v=PyXL66E9IEo

Η Εμμανουέλα Μαράντη δεν υπήρξε ποτέ ένα ανέμελο παιδί.
Βρισκόταν πάντα στο κέντρο μιας οικογενειακής θύελλας και αντιμετώπιζε τα αδιέξοδα συνήθως με τη φυγή. Έτσι, έπειτα από ένα ισχυρό συναισθηματικό σοκ τη βραδιά των γενεθλίων της, καταλήγει σε μοναστήρι της Ηπείρου αποφασισμένη να αποσυρθεί από τα εγκόσμια και να αναζητήσει τη γαλήνη του Θεού, για να επουλώσει τις βαθιές πληγές της και να αφήσει οριστικά πίσω της τις σκιές του παρελθόντος.

7. Βαθύ, βελούδιον σκοτάδι (2013)

https://www.youtube.com/watch?v=K7OieCMEjQI

Στην Ισπανία του 15ου αιώνα, η νεαρή χωρική Μαρία Ρεγγίνα Σίλβα καταριέται τον άρχοντα του τόπου της κόμη Ραφαέλ Μιγκέλ Ρέγιες να ζει αιώνια στα σκοτάδια. Και η κατάρα της, διαπερνώντας τα τείχη του χρόνου, καταδικάζει όσους είναι γραφτό να αγαπηθούν να καίγονται στις φλόγες του μίσους.
Πέντε αιώνες αργότερα, ξενιστές των ψυχών που δε γαλήνεψαν ποτέ είναι πλέον ο διάσημος συνθέτης Ραφαέλ Κορμανός και η ζωγράφος Ρεγγίνα Ζελιώτη. Στις νότες του, το μόνο φως που γνώρισε από μικρό παιδί.
Στον καμβά της, οι μόνες στιγμές αληθινής γαλήνης. Οι δυο τους είναι καταδικασμένοι να συγκρουστούν.
Η μοίρα τούς θέλει εχθρούς, αλλά η ανάγκη τους για λύτρωση συνοδοιπόρους. Και, καθώς τα δάχτυλα γητεύουν τα πλήκτρα, καθώς η καρδιά αψηφά το πεπρωμένο και ο πόλεμος μαίνεται μέσα σε δάκρυα και αίμα, η αγάπη ψάχνει τον τρόπο για να συναντήσει το φως. Ο δρόμος είναι μακρύς, αφιλόξενος, δύσβατος, γραμμένος από αλύγιστο χέρι. Και η ζωή των δύο ηρώων μοιάζει με ανεξίτηλο λεκέ στου χρόνου το ριχτάρι. Τα εμπόδια, πολλά και συχνά ανυπέρβλητα, θέτουν φραγμούς στη λαχτάρα τους για λύτρωση.
Θα τα καταφέρουν; Θα συνεχίσουν να είναι οι τελευταίοι κρίκοι στην αλυσίδα του μίσους, που τους κρατά αιχμάλωτους σε ένα βαθύ, ατέλειωτο σκοτάδι, ή θα σπάσουν τα δεσμά και θα αντικρίσουν τον ήλιο; Θα πάψει επιτέλους η νύχτα να φαντάζει αιώνια πια;

 8. Ψίθυροι στις φλογές (2014)

https://www.youtube.com/watch?v=Wr7d_2DWxtg

Ζωές καταστρέφονται μέσα σε μία νύχτα. Η λαίλαπα της φωτιάς κατακαίει ενοχές, αθωότητες, νιάτα και συνειδήσεις. Η εννιάχρονη Σεμίνα Μαργέτη παραδίδεται στο θάνατο της ψυχής της την ώρα που η μητέρα της αφήνει την τελευταία της πνοή ανήμπορη στις φλόγες. Μοναδική αμαρτία της Ηλέκτρας Φωτεινού είναι το ότι ερωτεύτηκε με πάθος λάθος άνθρωπο. Ένας ο ένοχος, ή μήπως πολλοί; Δαμιανός, Στέφανος, Ρούσσος. Τρία πρόσωπα που επηρεάζουν με τις αποφάσεις τους τον ρου των γεγονότων.
Κάποιοι εφησυχάζουν και κάποιοι βασανίζονται από ορμητικά ποτάμια αμφιβολίας. Ίσως και ενοχής. Οι ψίθυροι σιγανοί, σχεδόν βουβοί στην αρχή, χρόνο με το χρόνο αρχίζουν να κραυγάζουν. Και εκείνη, η μικρή Σεμίνα, που από ένα παιχνίδι της μοίρας έχει επιβιώσει, επιστρέφει ως Σεμέλη Σοφιανού είκοσι ένα χρόνια αργότερα, αναγεννημένη από τις ίδιες της τις στάχτες, για να πάρει την εκδίκησή της από τον υπαίτιο της τραγωδίας, ο οποίος ζει και βασιλεύει χάρη στα λεφτά της μητέρας της.
Τίποτα όμως δεν είναι όπως φαίνεται όταν οι σύμμαχοι αποδεικνύονται εχθροί. Και οι εχθροί ίσως είναι εκείνοι που κρατάνε το κλειδί της αγάπης καθώς οι μάσκες πέφτουν. Θα κοπάσουν μια μέρα οι ψίθυροι στις φλόγες; Θα αποκατασταθεί η αλήθεια; Θα μπορέσει να αναδυθεί η ελπίδα και να σκαρφαλώσει στο σκοτεινό ουρανό, όταν όλοι νόμιζαν πως θάφτηκε κάποτε ολόκληρη στις στάχτες;

9. Δεσμώτες σκιών (2015)

https://www.youtube.com/watch?v=1Bw9ZTlAWLk

Ο Σεμπάστιαν Ντάνιελ Αλεξάντερ Κέιν ανατράφηκε με σκληρότητα για έναν και μόνο σκοπό: να εκπληρώσει τις γραφές μιας πανάρχαιας κέλτικης προφητείας την οποία πίστευαν τυφλά δύο αντίπαλα μυστικιστικά τάγματα. Είχε το σημάδι. Ήταν απόγονος βασιλικής γενιάς. Και όφειλε να ενωθεί με τη Μία για να φέρουν στον κόσμο ένα πλάσμα τέλειο, άτρωτο από όλες τις ασθένειες, ευφυές και χαρισματικό, που προοριζόταν να καθορίσει την τύχη του κόσμου.
Η Καρολίνα Σερέτη μεγάλωσε προστατευμένη από την ίδια αυτή μοίρα, θεωρώντας ότι το σημάδι του λωτού στο δέρμα της ήταν μια τυχαία ατέλεια, αν και από μικρό κορίτσι διαισθανόταν πως η ύπαρξή του θα καθόριζε με κάποιον τρόπο τη ζωή της.
Εκείνος δεν πίστεψε ποτέ.
Επέλεξε τη σύγκρουση, τη φυγή, τον πόλεμο.
Εκείνη δεν έμαθε ποτέ. Ζούσε με τα όνειρα και τα γοητευτικά παραμύθια της, μέχρι την έναρξη της μάχης.
Όμως, όσο σθεναρά αντιστέκονταν και οι δυο στην παραφορά της εμμονής και στο όραμα της κυριαρχίας, τόσο πιο ανελέητα ισχυρές γίνονταν οι αόρατες δυνάμεις που οδηγούσαν στην ένωσή τους.
Ήταν ο Ένας και η Μία, απόγονοι του ίδιου βασιλιά.
Κουβαλούσαν την ίδια παντοδύναμη μοίρα.
Ήταν δεσμώτες των σκιών, που απειλούσαν να πνίξουν στα γκρίζα σύννεφα τη ζωή τους.
Καθώς ο θάνατος παραμονεύει, καθώς η αγάπη αναζητά το ξίφος που θα κόψει τις αλυσίδες και ο φόβος εναλλάσσεται αδιάκοπα με την ελπίδα, οι ασπίδες μοιάζουν καμωμένες από χαρτί και σκόνη. Ο Σεμπάστιαν και η Καρολίνα δίνουν μάχη για να σπάσουν τα δεσμά και να απαλλαγούν από το βάρος της Προφητείας. Θα τα καταφέρουν, ή θα υποταχθούν τελικά στο πεπρωμένο;
"Της ήταν αδύνατον να μιλήσει, γι’ αυτό απλώς κατένευσε.
Με ανακούφιση έμεινε ξανά μόνη, και στηρίχτηκε πάλι στα κάγκελα κοιτώντας τον φωταγωγημένο κήπο. Έφερε το ένα χέρι στον λαιμό της και έβαλε τα δάχτυλα ανάμεσα στο φουλάρι και στο δέρμα της.
Πανικός. Προειδοποίηση.
Φύγε! Φύγε τώρα!
Η όρασή της θόλωσε. Στα αφτιά της έπαψε να ακούγεται η απαλή μουσική που έπαιζε ο πιανίστας.
Άγριες μελωδίες άρχισαν να ηχούν μέσα στο κεφάλι της, επιδεινώνοντας τον ίλιγγο. Μελωδίες πολέμου. Μελωδίες από αρχαίες σάλπιγγες.
Ήχοι από κύματα που έσκαγαν θυμωμένα σε βράχια, παρασυρμένα από τον ανελέητο βοριά. Φωνές μικρών κοριτσιών. Φωνές αρχαίων πολεμιστών. Τι ήταν αυτό; Τρελαινόταν; Κίνδυνος". 

ΕΚΔΟΤΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΙΒΑΝΗ : ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ ΕΥΣΤΑΘΙΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΑΣ

ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΨΗΦΙΣΑΤΕ : ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ κας ΜΑΝΤΑ

Καταρχήν ένα μεγάλο μπράβο στα 277 άτομα που τίμησαν την έρευνά μας και απάντησαν με ειλικρίνεια τη γνώμη τους για καθένα από τα βιβλία της κας Μαντά. Οι έρευνες αυτές θα μπορούν στο μέλλον ν' αποτελούν σημείο αναφοράς για κάποιον που ζητάει γνώμη σχετικά με κάποιο από τα βιβλία της !Τα αποτελέσματα κάθε έρευνας θα τα βρίσκεται στην κατηγορία "ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ". Τα αποτελέσματα που βλέπετε στις εικόνες περιέχουν και τα άτομα που δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο. Για το λόγο αυτό ακριβώς κάτω από κάθε εικόνα αναγράφω το σύνολο των ατόμων που έχουν διαβάσει το βιβλίο και άρα επι αυτού του συνόλου είναι και τα νούμερα που εκφέρουν άποψη για καθένα από τα βιβλία! Διευκρίνηση : το νέο βιβλίο της κας Μαντά "Μια συγνώμη για το τέλος" κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες οπότε παρουσιάζουμε απλά μια μικρή τάση για το βιβλίο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για την αγορά του, στηριζόμενοι σε ένα τόσο μικρό δείγμα! Συμφωνα με τα αποτελέσμ

Το 1ο επίσημο teaser από την ταινία "Σκοτεινή Αγάπη" που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Colleen Hoover!

Βγήκε στον αέρα το το 1ο επίσημο teaser από την ταινία "Σκοτεινή Αγάπη" που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Colleen Hoover! Παρακουλουθήστε το :  https://www.youtube.com/watch?v=XtYFba2s2rE " Η Τέιτ και ο Μάιλς δεν θεωρούν τους εαυτούς τους καν φίλους. Το μόνο πράγμα που έχουν κοινό είναι μια αναμφίβολη αμοιβαία έλξη. Συνειδητοποιούν ότι μπορούν να έχουν την τέλεια, χωρίς δεσμεύσεις συμφωνία. Αυτός δε θέλει έρωτες, αυτή δεν έχει τον χρόνο: το μόνο που απομένει είναι το σεξ. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ρολόι, αρκεί η Τέιτ να ακολουθήσει τους δύο κανόνες που θέτει ο Μάιλς: ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Νομίζουν ότι μπορούν να το διαχειριστούν, αλλά τα πάντα αλλάζουν όταν τα αληθινά αισθήματα μπλέκονται στην εξίσωση. Οι καρδιές διαπερνιούνται.                 Οι υποσχέσεις σπάνε.                     Οι κανόνες παραβιάζονται.                              Η αγάπη γίνεται σκοτεινή. " ΠΗΓΗ :  http:

7 αποφθέγματα του Ναγκίμπ Μαχφούζ που αξίζει να διαβάσετε...

Ο Ναγκίμπ Μαχφούζ γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1911 στο Κάιρο. Άρχισε να γράφει στα δεκαεφτά του, και το πρώτο μυθιστόρημα, που διαδραματίζεται στην αρχαία Αίγυπτο, εκδόθηκε το 1939. Έγραψε γύρω στα τριάντα μυθιστορήματα και περισσότερα από εκατό διηγήματα, πολλά από τα οποία έγιναν επιτυχημένες ταινίες. Το 1988 η Σουηδική Ακαδημία Γραμμάτων τίμησε τον Μαχφούζ με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του. Πέθανε στις 30 Αυγούστου 2006. [ Πηγή : Εκδόσεις Ψυχογιός ] "Μπορείτε να πείτε αν ένας άνθρωπος είναι έξυπνος από τις απαντήσεις του. Μπορείτε να πείτε αν ένας άνθρωπος είναι σοφός από τις ερωτήσεις του". "Σπίτι δεν είναι εκεί που γεννιέσαι. Σπίτι είναι εκεί που όλες οι προσπάθειες σου να ξεφύγεις, σταματούν". "Ο φόβος δεν εμποδίζει τον θάνατο. Εμποδίζει τη ζωή". "Η αγάπη είναι σαν την υγεία. Την παραμελούμε όταν υπάρχει και τη λατρεύουμε όταν τη χάνουμε."