23 Ιουνίου 2015

ΝΕΑ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ : "Αίνιγμα στο Αιγαίο" Μαρία ΡουσάκηΜόλις κυκλοφόρησε το "Αίνιγμα στο Αιγαίο" της Μαρίας Ρουσάκη, το νέο βιβλίο της πολύ επιτυχημένης σειράς των εκδόσεων Μίνωας Λογοτεχνικές Εξερευνήσεις


Για τη Ζωή με τα πέντε αδέρφια, τους εκκεντρικούς γονείς και τον κολλητό της φίλο, τον Χάρη, η ζωή μοιάζει πολλές φορές σαν παραμύθι. Είτε νιώθει σαν τη Σταχτοπούτα είτε σαν την Κοκκινοσκουφίτσα, λίγοι το προσέχουν. Όμως, εκείνη εκτιμά πως όλα στη ζωή φαντάζουν εξωπραγματικά, ειδικά το καλοκαίρι που αναγκάζεται να αποχωριστεί τους γονείς της για να περάσει τις διακοπές της στην Τήνο. 
Στην κατασκήνωση του νησιού συμβαίνουν πολλά και απρόοπτα, ακριβώς όπως στα παραμύθια. Αυτό που δεν μπορεί να προβλέψει η Ζωή είναι πως το αίνιγμα που καλείται να λύσει στο πανέμορφο νησί του Αιγαίου θα την οδηγήσει σε πολλές αλήθειες – αλήθειες που αγγίζουν τον καθένα ξεχωριστά… 
 
Κάθε ιστορία της σειράς Λογοτεχνικές Εξερευνήσεις με θέμα ΤΑΞΙΔΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ διαδραματίζεται σε ένα διαφορετικό μέρος της χώρας μας. Στόχος είναι οι μικροί αναγνώστες να έρθουν σε επαφή με τις ομορφιές και τις ιδιαιτερότητες του τόπου μας, αλλά και με την ιστορία του.

Το Αίνιγμα στο Αιγαίο θα μεταφέρει
 τους μικρούς αναγνώστες στο νησί της Τήνου, όπου η πρωταγωνίστρια Ζωή καλείται
να δώσει λύση σε ένα συναρπαστικό αίνιγμα
που θα θυμάται για πάντα.


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ


Η Μαρία Ρουσάκη-Βίλλα γεννήθηκε το 1974 στη Νέα Υόρκη, αλλά κατάγεται από την Αλαγονία Καλαµάτας. Έχει σπουδάσει Κοινωνιολογία, ενώ έχει εργαστεί ως δημοσιογράφος και μεταφράστρια. Είναι µητέρα τριών παιδιών και από το 2001 έχει γράψει πάνω από τριάντα πέντε βιβλία για παιδιά. Από τις εκδόσεις Μίνωας κυκλοφορούν τα βιβλία της Διαστηµικές ειδήσεις (2013) και Ο θησαυρός του Ταϋγέτου (2013).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου