18 Ιουνίου 2015

Χρονογράφημα με την ΑΠΙΣΤΕΥΤΗ πένα της κας Μεταξά Ελευθερίας!!!

Ωχ, Παναγιά μου! Τι ήταν αυτό που με βρήκε νυχτιάτικα; 

Κι έχω σιδερώσει και τέσσερα πλυντήρια ρούχα και μ' έπιασε η μέση μου και δεν μπορώ να κάνω και μετάνοιες, μπας και συγχωρεθώ η αμαρτωλή! Αχού, κακούργα Πετρουλάκη, με πήρες στο λαιμό σου! 


Τέλειωσα κι εγώ η νοικοκυρά το σιδέρωμα και είπα να χαζέψω λίγο στην τηλεόραση, να χαλαρώσω κομματάκι... πέφτω επάνω σε εκπομπή που έχει καλεσμένο αοιδό που ειδικεύεται στα θρησκευτικά άσματα (και καλά κάνει, ο άνθρωπος, απλώς εγώ μπερδεύτηκα ότι είναι Πάσχα!). Είπε λοιπόν ο αοιδός (καθότι ειδήμων στα θρησκευτικά θέματα) ότι η γιόγκα είναι αμαρτία! Ναι, αμαρτωλές και αμαρτωλοί συνάνθρωποι γιόγκι! Ομολογώ! Έχω διαπράξει το αμάρτημα της γιόγκα! Δεν φταίω, όμως, καλέ! Μου είπαν ότι κάνει καλό, ότι βοηθά στη σωστή αναπνοή, διώχνει το άγχος, τα λίπη, τα έλαια ( καλοκαίρι, γαρ, είπα να λιώσω το αριστερό τουλάχιστον ψωμάκι... για το δεξί ούτε λόγος! Μεγάλη αμαρτία!)... Πού να ξέρω ότι όταν η Πετρουλάκη στο DVD που έβαζα να παίζει (στην τηλεόραση... άλλη αμαρτία!) όταν μου έδινε οδηγίες για το πώς θα φέρνω το πόδι πάνω απ' το κεφάλι (όχι ότι τα κατάφερα ποτέ... ευτυχώς, να λέτε, δεν αμάρτησα και πολύ!) θα με παρέσυρε στους δρόμους της ακολασίας! Άτιμη Ελένη....εξαιτίας σου θα τσουρουφλιστώ στο πυρ το εξώτερο! 

Αχ, και τώρα τι να κάνω; Από αύριο να το ρίξω στο πιλάτες ή κι αυτό είναι αμαρτία; Πους απς, πάντως, δεν μπορώ να κάνω έτσι κι αλλιώς, οπότε γλυτώνω δέκα μετάνοιες τουλάχιστον... βαράκια επιτρέπεται ή μήπως θα κυλιστώ στον βούρκο; Ρε, τι με βρήκε νυχτιάτικα! ( Παρεμπιπτόντως, ο αοιδός έλεγε ότι ο κόσμος δεν πρέπει να βλέπει τηλεόραση, γιατί δεν προσφέρει τίποτε... καλέ, στην τηλεόραση δεν τα έλεγε αυτά ή με γελούσαν τα μάτια μου την αμαρτωλή; Και μετά, έκανε και διαφήμιση στην καινούρια του δουλειά, ενώ πριν κατηγορούσε τις διαφημίσεις!) Και, τελικά, αύριο εγώ να γυμναστώ ( αφού πρώτα μάθω τι επιτρέπεται και τι όχι) ή να λέω σε όσους λοξοκοιτάζουν την κυτταρίτιδα στην παραλία ότι φροντίζω για την σωτηρία της ψυχής μου; Αχ, Παναγία μου! Και δεν είχαμε άλλα προβλήματα....

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου