20 Ιουλίου 2015

Κριτική του βιβλίου "Η πρώτη κυρία" Γιώτα Γουβέλη!

"Ανατολή χαρά και δύση λύπη. Αντάρα ανάμεσα"
Μια προφητική φράση και μια βέρα που χάνεται στην εκκλησία του Κεφαλαρίου, θα αποτελέσουν το έναυσμα για να ξεδιπλωθεί ένα συναρπαστικό μυθιστόρημα πλούσιο σε ανατροπές, πάθη, ίντριγκες και δυνατούς έρωτες. Δύο οικογένειες αποτελούν τον κεντρικό πυρήνα του βιβλίου, οι οποίες ενώνονται με δεσμούς αίματος, αγάπης, έρωτα και στοργής. Ξεκινούν το μακρύ ταξίδι της ζωής τους, με όχημα τις πολιτικές τους πεποιθήσεις και φιλοδοξίες στο δύσκολο δρόμο των πολιτικών εξελίξεων στην Ελλάδα του '60, του '70, του '80. Μοναδικός συνοδοιπόρος τους. η φωνή της καρδιάς τους. Η Ρίκα και ο Στάθης, η Ζωή και ο Νίκος, η Μαργαρίτα και ο Γαβριήλ η Ελένη και ο Ντίνος αποτελούν την πρώτη γενιά που βάζει τα θεμέλια, διαμορφώνει τις ισορροπίες, φυτεύει τον σπόρο και τον καλλιεργεί με προσμονή & ελπίδα. Η Ήρια, η Ερατώ, η Νίκη, η Μαρίνα και ο Βασίλης μπολιάζονται στο περιβόλι του Σουνίου, βγάζουν τα πρώτα τους μπουμπούκια μα και αγκάθια,απλώνουν τις ρίζες τους και ευωδιάζουν. Και καθώς εναλλάσσονται οι εποχές, αλλάζουν και τα χρώματα στα φυλλώματά τους και βιώνουν τη μαγεία της βλάστησης και της καρποφορίας, αλλά και τη σταδιακή φθορά και τον μαρασμό.

Η Μοίρα θα υφάνει στον αργαλειό της ζωής τους, με νήματα την αγάπη, τον έρωτα, το φθόνο, τον πόνο και τη λύτρωση, δημιουργώντας ένα άγριας ομορφιάς υφαντό. Ανομολόγητα πάθη, αγάπες που τις σκέπασε στοργικά η λήθη, πληγές που αιμορραγούν, μπλέκονται με τη διαπλοκή, τη δύναμη της εξουσίας, τα σκάνδαλα και την πολιτική ανέλιξη. 
 
Οι χαρακτήρες δυναμικοί, με έντονες προσωπικότητες, ανεβάζουν τον αναγνώστη στο άρμα τους και τον οδηγούν με ιλιγγιώδη ταχύτητα στα μονοπάτια του έρωτα, του αρρωστημένου πάθους, αλλά και της νοσηρής εκδίκησης χωρίς όρια. Οι εξελίξεις στις ζωές τους είναι ραγδαίες και οι ίδιοι μένουν κεραυνοβολημένοι από τις αποκαλύψεις, που φέρνουν στο φως οδυνηρές αναμνήσεις και τραγικά λάθη του παρελθόντος. Η γραφή της συγγραφέως δωρική, εστιάζοντας στα συναισθήματα και στις ψυχολογικές διακυμάνσεις των ηρώων της, χρησιμοποιώντας την πλούσια ελληνική γλώσσα με μοναδικό τρόπο. 

Ένα καθηλωτικό βιβλίο που σε μαγνητίζει...

ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
http://alterinfo.gr/exodos/vivlio/i-proti-kiria/84562 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου