24 Αυγούστου 2015

Κριτική του βιβλίου "Μη με λησμόνει" Κώστας Κρομμύδας

"Μη με λησμόνει", ένα όμορφο μπλε λουλούδι που καταφέρνει να διατηρήσει αναλλοίωτη, ανάμεσα στα αποξηραμένα πέταλά του, μια δυνατή αγάπη... μια αγάπη, η οποία κατόρθωσε να εξαλείψει κοινωνικά, φυλετικά, γλωσσικά εμπόδια και να μεταφέρει ενα μήνυμα στο πέρασμα των χρόνων : "μη με ξεχάσεις"!


https://www.dioptra.gr/Vivlio/460/793/Mi-me-lismonei/
ΚΛΙΚ για να διαβάσετε την υπόθεση


Ένα σπονδυλωτό μυθιστόρημα που δένει περίτεχνα ιστορίες τόσο διαφορετικές μεταξύ τους, οδηγώντας σε αποκαλύψεις που σοκάρουν αλλά ταυτόχρονα συγκινούν βαθιά. Ο Κωνσταντίνος φωτογραφίζει την εξωτικής ομορφιάς χορεύτρια Πέρσα στο μαγευτικό Γαλαξίδι, κι ένα συναίσθημα μαγικό νιώθουν να γεννιέται στις καρδιές τους. Ο Κριστιαν στο ερωτικό Παρίσι δίνει το λόγο της τιμής του σε μια γυναίκα που έχει στιγματίσει τη ζωή του, ότι θα φέρει εις πέρας μια αποστολή ζωτικής σημασίας για την ίδια. Ο Μάρκος Γκανάς στα υπέροχα Ιωάννινα βρίσκεται αναπάντεχα αντιμέτωπος με σκοτεινά μυστικά του παρελθόντος, τα οποία απειλούν να διαταράξουν και να καταστρέψουν τη ζωή του. Και στην Αθήνα, ο Σωτήρης και η Αθηνά προσπαθούν να διατηρήσουν μια επίφαση κανονικότητας στο γάμο τους για ν' αναθρέψουν το μοναχοπαίδι τους, θάβοντας μέσα τους οδυνηρές μνήμες και άνομες πράξεις. Ο Μιχαήλ υποδέχεται στο νησί της Αποκάλυψης και στη Μονή του Αγίου Ιωάννη του Θεολόγου, μια γάλλιδα ηθοποιό που θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στις αποκαλύψεις που θα συγκλονίσουν την ύπαρξή του. 

Ο κος Κρομμύδας ως δεξιοτέχνης μαέστρος διευθύνει με τη συγγραφική του μπαγκέτα όλους τους διαφορετικούς χαρακτήρες του μυθιστορήματος συνθέτοντας ένα αρμονικό αποτέλεσμα. Η γραφή είναι μεστή, απαλλαγμένη από υπερφίαλες περιγραφές και κουραστικές λεπτομέρειες. Διατηρεί αμείωτο το ενδιαφέρον του αναγνώστη, καλλιεργώντας μοναδικά την αγωνία και το μυστήριο. Οι ανατροπές είναι το κύριο χαρακτηριστικό του βιβλίου, οι οποίες εμφανίζονται σε ανύποπτο χρόνο και καθηλώνουν. Οι αποκαλύψεις λαμβάνουν χώρα με τρόπο συγκλονιστικό και τα κομμάτια του παζλ ενώνονται προσφέροντας τη λύτρωση. Ομολογώ ότι από την πρώτη σελίδα με συνεπήρε ένα μεθυστικό χαρμάνι συναισθημάτων : ευτυχία, χαρά, φόβος, αγωνία, θυμός, προσμονή, δικαίωση. Και έκλαψα με τη μαγεία του απόλυτου έρωτα ...

Θα κρατήσω για το τέλος μια φράση που με κέντρισε : "...πρέπει να ζήσεις. Να αρπάξεις κάθε λεπτό από όση ζωή σου δοθεί, και να του προσθέτεις αξία. Τη ζωή τη ζεις τώρα, σήμερα, κάθε δευτερόλεπτο που περνάει χωρίς επιστροφή, και όχι σε μελλοντικές επιθυμίες που δεν γίνονται πράξεις".

ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ
http://alterinfo.gr/exodos/vivlio/mi-me-lismoni/87226 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου