31 Αυγούστου 2015

Κριτική του βιβλίου "Η νονά" Κάρι ΆνταμςΜε γοήτευσε, με παρέσυρε, με γέμισε ανάμεικτα συναισθήματα, με κράτησε δέσμια στις σελίδες του μέχρι το τέλος, το βιβλίο της Κάρι Άνταμς "Η νονά". Η δύναμη της φιλίας, το πάθος που γεννάει ο έρωτας, η μονοτονία του γάμου και τα προβλήματα με την ανατροφή των παδιών προσεγγίζονται με μαγικό τρόπο σε αυτό το μυθιστόρημα που κυριολεκτικά με συγκλόνισε.

http://www.oceanida.gr/site/index.php?option=com_k2&view=item&id=508&Itemid=115
ΚΛΙΚ για να διαβάσετε την υπόθεση


Η Τέσα είναι μία ανεξάρτητη γυναίκα, με πολλούς και καλούς φίλους, με ελεύθερη προσωπική ζωή και με τέσσερα υπέροχα βαφτιστήρια, που τα αγαπά πολύ. Χωρίς υποχρεώσεις και δεσμεύσεις όλοι την ζηλεύουν : όμως εκείνη θέλει να γνωρίσει τον Ένα και μοναδικό άντρα της ζωής της και να δημιουργήσει μαζί του οικογένεια. Η καθημερινότητα των φίλων της όμως δεν την αφήνει να πάρει ανάσα, καθώς είναι πάντα παρούσα και τους συμπαραστέκεται με αγάπη και κατανόηση. Ανάμεσα στα προβλήματα εφηβείας του Κάσπαρ, τα δίδυμα και τα προβλήματα γάμου της Έλεν, τη μονογονεική οικογένεια της Μπίλι, τις προσπάθειες εξωσωματικής εγκυμοσύνης της Κλοντ και τη βαθιά φιλία της με τον Μπεν που δοκιμάζεται, θα αναθεωρήσει πολλά όσον αφορά τις πραγματικές της επιθυμίες και το μέλλον της.


Η γραφή της συγγραφέως είναι απλή, μεστή, με μεγάλες δόσεις χιούμορ που σε προκαλέι να γελάσεις αβίαστα, με την καρδιά σου. Η εξέλιξη της ιστορίας συναρπάζει, καθώς στο πρώτο μισό του βιβλίου οι καταστάσεις είναι αστείες, χιουμοριστικές και με έντονα στοιχεία αυτοσαρκασμού της ηρωίδας, και ξαφνικά, οι εξελίξεις παρουσιάζουν με γλαφυρότητα τα πραγματικά προβλήματα ενός γάμου και μιας οικογένειας, και τις τραγικές αποφάσεις που καλούνται να πάρουν οι φίλοι της, συγκινώντας βαθιά τον αναγνώστη. Οι χαρακτήρες της είναι μοναδικά χαρτογραφημένοι και τους αγαπάς έτσι απλά. Τον καθένα ξεχωριστά για τις επιλογές του, για τις πράξεις του, για τις εκρήξεις θυμού μα και απεριόριστης αγάπης και φιλίας. Οι ανατροπές είναι δυνατές, κάποιες γεμάτες πόνο, κάποιες γεμάτες έρωτα. Και μέσα από τις τόσες διαφορετικές ιστορίες ζωής, ο αναγνώστης αναγνωρίζει κομμάτια της δική του καθημερινότητας, συναντά καταστάσεις γνώριμες και πολλές φορές σαστίζει, όπως και η ηρωίδα, μπροστά στην απώλεια.

Ένα χιουμοριστικό μα συνάμα βαθιά κοινωνικό βιβλίο, που απλά το διαβάζεις απνευστί... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου