Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Κριτική του βιβλίου "Ψυχ" Λένος Χρηστίδης από την Lola Cathrine!

Σε έναν από αυτούς τους μοντέρνους φούρνους που έχουν τα πάντα- γλυκά, παγωτά, ψωμιά, κουλούρια, γάλατα, καφέ και όλα μοσχοβολάνε Ε, συντηρητικά και διογκωτικά grin emoticon – περιμένω να πάρω τον καφέ μου, μιας και το άραγμα του πισινού στα φουσκωτά μαξιλάρια των καναπέδων στα καφέ αποτελεί ένδοξο παρελθόν και ανήκει στις εποχές που οι τσέπες μου είχαν εκτός από αέρα κοπανιστό και λεφτούλια grin emoticon
«Στη ζωή πρέπει να μάθεις να ελίσσεσαι», μου είχε πει κάποτε κάποιος, έτσι όταν μπήκα στην εποχή της Μ.Α. (Μεγάλη Αφραγκια) , η έννοια του «καφέ στο χέρι» πήγε σε άλλη διάσταση grin emoticon στην αρχή μου κακοφάνηκε, αλλά τώρα το διασκεδάζω, μιας και κάθε φορά ο πισινός μου φιλοξενείται και σε άλλο παγκάκι (λίγο λίγο, γύρισα όλο τον Εύοσμο έτσι), άσε που ένας καφές στο χέρι, δυο κουτιά χυμό και δυο σακουλάκια πατατάκια ή δυο παγωτά για τα τέκνα κοστίζουν λιγότερο από έναν καφέ για έναν σε μια καφετέρια confused_rev emoticon
Μπαίνει λοιπόν μια… ένας θηλυκός άνθρωπος τέλος πάντων, κοντά στο 1.90, ίσως 40 κιλά, με πορτοκαλοκίτρινη επιδερμίδα αποτυχημένου σολάριουμ, μαλλί κατακίτρινο, κατσαρό και ξασμένο του θανατά (τύπου 80’s hairband) , ψεύτικη βλεφαρίδα 10 πόντων με γκλίτερ, νύχι γκόλουμ που δεν αγγίζει τίποτα χωρίς να το κόψει φέτες, πλατφόρμα που του προσθέτει άλλους 20 πόντους (φτάνουμε στα 2.10), διχτυωτό ολόσωμο κάτι χρώματος φουξ, και από μέσα φουξ μπικίνι- τόινγκ grin emoticon 9 παρά το πρωί αυτά.
Περιττό να πω ότι τα μικρά σκιάχτηκαν στη θέα του πλάσματος από το υπερπέραν και ενώ ο μικρός έμεινε με το στόμα ανοιχτό και τα μάτια γουρλωμένα, ο μεγάλος με ρώτησε (καθόλου ψιθυριστά): «Τι είναι αυτό μαμά»? grin emoticon
Η κοπέλα που βρίσκεται πίσω από το τεράστιο ψυγείο- βιτρίνα με όλα τα καλούδια, η οποία είναι 50 πόντους κοντύτερη,50 κιλά βαρύτερη και 50 φορές πιο οξύθυμη από το κανονικό, φορώντας το ψυχρό, επαγγελματικό της ύφος της λέει «Καλημέρα, τι θα θέλατε σήμερα?» για να εισπράξει ένα βλέμμα ελαφίσιο και να διαπιστώσει ότι το πλάσμα ή δεν κατάλαβε την ερώτηση, ή δεν έχει αποφασίσει ακόμα.
Μου έδωσε τον καφέ και με κοίταξε κάπως (γνωριζόμαστε λίγο καλύτερα grin emoticon ) και είπα μέσα μου ότι οκ, αυτό θέλω να το δω grin emoticon
Κάποια στιγμή μετά από ένα πεντάλεπτο, το πλάσμα αρχίζει να τη ρωτάει το περιεχόμενο του κάθε τι που βρίσκεται μέσα στο ψυγείο- βιτρίνα δείχνοντας κάθε φορά με το δάχτυλο και το νύχι να κάνει «τσικ» στο τζάμι, κι εγώ βλέπω την Ελένη σιγά σιγά να αλλάζει χρώμα κι ένα μικρό συννεφάκι με αστραπόβροντα να σχηματίζεται πάνω από το κεφάλι της. (Αλλάζω πόδι και βολεύομαι καλύτερα και περιμένω να απολαύσω τη σκηνή)
Αφού έμαθε το όνομα του κάθε εδέσματος και τι περιέχει ακριβώς το κάθε κρύο σάντουιτς και η Ελένη (εκτός από το ότι είναι έτοιμη να την αρπάξει από το λαιμό και να της ξεριζώσει τη Μπάρμπι βλεφαρίδα) αγχώνεται λιγάκι γιατί πίσω από το δίμετρο ον σχηματίζεται μια μικρή ουρά και την καθυστερεί, της λέει το θεϊκό: «Αχ, δεν μπορώ να αποφασίσω, όλα φαίνονται τόσο παχυντικά»!
(LOL, LOL, LOL, αλλά παραμένω σοβαρή grin emoticon )
Άκου μαντάμ, της λέει κατακόκκινη από θυμό, αν θες κάτι που δεν παχαίνει, πάρε μια σόδα από το ψυγείο και πήγαινε δίπλα. Θα δεις κάτι καφάσια με μαρούλια μέσα. Πάρε ένα και πες του Σάκη ότι στο κερνάω εγώ.
(χαχαχαχαχαχα έκλαψα grin emoticon )
http://www.kastaniotis.com/book/960-03-2659-2
ΚΛΙΚ για να διαβάσετε την υπόθεση
«O Aπόστολος Tαυ υπηρετεί ευσυνείδητα το αρχαιότερο επάγγελμα. Eίναι ντετέκτιβ. Kαι κάνει ό,τι μπορεί. Aντιμετωπίζει ψυχοπαθείς δολοφόνους, συνωμοσίες κατά των νόμων της Θερμοδυναμικής, ηθικά διλήμματα, σατανικούς επιχειρηματίες, λατινικά αποφθέγματα, CD με νέους τραγουδοποιούς, ετοιμοθάνατα φυτά, μαύρα ντεκολτέ, αντισυνταγματικά μοιρογνωμόνια, διευθυντές παραγωγής, μπάτσους, μπράβους, φωτιστικές Kαρυάτιδες, ξημερώματα, παγάκια και σκόνη.
Kαι κάνει ό,τι μπορεί. Xωρίς λεφτά, χωρίς γυναίκα, χωρίς ηθικό, χωρίς τηλεκοντρόλ. Mέσα σε ύποπτες σκιές και σκοτεινά σοκάκια, πίσω από τακούνια και ξύλινα πατώματα, κάτω από το βλέμμα της πόλης. Eίναι σχεδόν έκπληκτος. Kαι κάνει ό,τι μπορεί.»
Παράξενος, λίγο τρελός, λίγο κάφρος, αλλά έχω γελάσει όσο με λίγα grin emoticonΕιδικά με το κοντάρι της σκούπας που χρησιμεύει για να αλλάζει τα κανάλια στη Γρια (την Τιβί)

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΨΗΦΙΣΑΤΕ : ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ κας ΜΑΝΤΑ

Καταρχήν ένα μεγάλο μπράβο στα 277 άτομα που τίμησαν την έρευνά μας και απάντησαν με ειλικρίνεια τη γνώμη τους για καθένα από τα βιβλία της κας Μαντά. Οι έρευνες αυτές θα μπορούν στο μέλλον ν' αποτελούν σημείο αναφοράς για κάποιον που ζητάει γνώμη σχετικά με κάποιο από τα βιβλία της !Τα αποτελέσματα κάθε έρευνας θα τα βρίσκεται στην κατηγορία "ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ". Τα αποτελέσματα που βλέπετε στις εικόνες περιέχουν και τα άτομα που δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο. Για το λόγο αυτό ακριβώς κάτω από κάθε εικόνα αναγράφω το σύνολο των ατόμων που έχουν διαβάσει το βιβλίο και άρα επι αυτού του συνόλου είναι και τα νούμερα που εκφέρουν άποψη για καθένα από τα βιβλία! Διευκρίνηση : το νέο βιβλίο της κας Μαντά "Μια συγνώμη για το τέλος" κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες οπότε παρουσιάζουμε απλά μια μικρή τάση για το βιβλίο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για την αγορά του, στηριζόμενοι σε ένα τόσο μικρό δείγμα! Συμφωνα με τα αποτελέσμ

Το 1ο επίσημο teaser από την ταινία "Σκοτεινή Αγάπη" που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Colleen Hoover!

Βγήκε στον αέρα το το 1ο επίσημο teaser από την ταινία "Σκοτεινή Αγάπη" που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Colleen Hoover! Παρακουλουθήστε το :  https://www.youtube.com/watch?v=XtYFba2s2rE " Η Τέιτ και ο Μάιλς δεν θεωρούν τους εαυτούς τους καν φίλους. Το μόνο πράγμα που έχουν κοινό είναι μια αναμφίβολη αμοιβαία έλξη. Συνειδητοποιούν ότι μπορούν να έχουν την τέλεια, χωρίς δεσμεύσεις συμφωνία. Αυτός δε θέλει έρωτες, αυτή δεν έχει τον χρόνο: το μόνο που απομένει είναι το σεξ. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ρολόι, αρκεί η Τέιτ να ακολουθήσει τους δύο κανόνες που θέτει ο Μάιλς: ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Νομίζουν ότι μπορούν να το διαχειριστούν, αλλά τα πάντα αλλάζουν όταν τα αληθινά αισθήματα μπλέκονται στην εξίσωση. Οι καρδιές διαπερνιούνται.                 Οι υποσχέσεις σπάνε.                     Οι κανόνες παραβιάζονται.                              Η αγάπη γίνεται σκοτεινή. " ΠΗΓΗ :  http:

7 αποφθέγματα του Ναγκίμπ Μαχφούζ που αξίζει να διαβάσετε...

Ο Ναγκίμπ Μαχφούζ γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1911 στο Κάιρο. Άρχισε να γράφει στα δεκαεφτά του, και το πρώτο μυθιστόρημα, που διαδραματίζεται στην αρχαία Αίγυπτο, εκδόθηκε το 1939. Έγραψε γύρω στα τριάντα μυθιστορήματα και περισσότερα από εκατό διηγήματα, πολλά από τα οποία έγιναν επιτυχημένες ταινίες. Το 1988 η Σουηδική Ακαδημία Γραμμάτων τίμησε τον Μαχφούζ με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του. Πέθανε στις 30 Αυγούστου 2006. [ Πηγή : Εκδόσεις Ψυχογιός ] "Μπορείτε να πείτε αν ένας άνθρωπος είναι έξυπνος από τις απαντήσεις του. Μπορείτε να πείτε αν ένας άνθρωπος είναι σοφός από τις ερωτήσεις του". "Σπίτι δεν είναι εκεί που γεννιέσαι. Σπίτι είναι εκεί που όλες οι προσπάθειες σου να ξεφύγεις, σταματούν". "Ο φόβος δεν εμποδίζει τον θάνατο. Εμποδίζει τη ζωή". "Η αγάπη είναι σαν την υγεία. Την παραμελούμε όταν υπάρχει και τη λατρεύουμε όταν τη χάνουμε."