19 Αυγούστου 2015

Κριτική του βιβλίου "Σκοτεινή Αγάπη" Colleen Hoover!

Κάποιες αγάπες, όσο δυνατές κι αν είναι, μόλις συναντήσουν τη σκοτεινή τους πλευρά, και αναγκαστούν να ζήσουν τον πόνο που συνεπάγεται, διαλύονται, και ανοίγουν βαθιές πληγές που ματώνουν για χρόνια. Το παράδοξο είναι ότι υπάρχει μονάχα ένας τρόπος για να επωλουθούν τα τράυματά τους : η αγάπη!

http://www.epbooks.gr/product/101233/%CF%83%CE%BA%CE%BF%CF%84%CE%B5%CE%B9%CE%BD%CE%B7-%CE%B1%CE%B3%CE%B1%CF%80%CE%B7
ΚΛΙΚ για να διαβάσετε την υπόθεση
Η Τειτ αποφασίζει να μείνει με τον αδερφό της, Κόρμπιν, στο Σαν Φρανσίσκο, προκειμένου να πραγματοποιήσει το μεταπτυχιακό της στη νοσηλευτική και να εργάζεται ταυτόχρονα. Δεν θέλει να συνάψει φιλικές σχέσεις και φυσικά δεν σκοπεύει να δαπανήσει τον πολύτιμο χρόνο της σε έρωτες. Οι στόχοι της είναι ξεκάθαροι. Το τοπίο όμως αρχίζει να θολώνει από το πρωτό κιόλας λεπτό της άφιξής της στο νέο της διαμέρισμα : η επεισοδιακή γνωριμία με τον Μαιλς θα ανατρέψει όλους τους κανόνες που έχει με κόπο θεσπίσει. Θα καταφέρει να τιθασεύσει τα φαντάσματα του παρελθόντος του ή θα αναγκαστεί να υποχωρήσει;

Ο Μαιλς είναι πιλότος, και συνάδελφος του Κόρμπιν. Τα τελευταία έξι χρόνια ζει μόνο για τη δουλειά του χωρίς ν' αφήνει κανένα περιθώριο για σχέσεις και συναισθηματικούς δεσμούς. Το παρελθόν του, τον βαραίνει απελπιστικά και ο ίδιος αδυνατεί να προχωρήσει. Τιμωρεί τον εαυτό του χωρίς τέλος. Η έλξη του για την Τες θα τον οδηγήσει σε μονοπάτια ανεξελεγκτου πάθους, τρομάζοντας τον ίδιο του τον εαυτό. Αραγε θα καταφέρει να βάλει τα όρια που πρέπει για να μην την πληγώσει; Θα μπορέσει να νιωσει ελεύθερος ν' αγαπήσει;

Μια υπέροχη ιστορία για την αγάπη και τη δύναμη που γεννάει στις καρδιές των ανθρώπων, που με άγγιξε και με συγκίνησε. Η συγγραφέας έχει καταφέρει να ενώσει με μαγικό τρόπο τις δύο πλευρές του έρωτα : τη σκοτεινή και οδυνηρή, και τη γεμάτη φως και ελπίδα, με γραφή απλή αλλά γεμάτη ένταση. Οι εναλλαγές της αφήγησης αυξάνουν με γεωμετρική πρόοδο, την αγωνία του αναγνώστη για το παρελθόν του ήρωα, μα και για την κατάληξη της σχέσης των δύο χαρακτήρων.Και όσο πλησιάζεις στο τέλος αισθάνεσαι να έχεις γίνει κομμάτι της ζωής τους και συμπάσχεις απόλυτα.

Η σεξουαλική ένταση και ο μαγνητισμός ανάμεσα στην Τες και τον Μαιλς ξεχειλίζει μέσα από τις σελίδες του βιβλίου, απογειώνοντας τα συναισθήματα τους. Η πλοκή είναι γρήγορη, έξυπνη, ζωντανή και δεν σου επιτρέπει να πάρεις ανάσα. Οι δύο ήρωες είναι χαρακτήρες της διπλανής πόρτας και οι αντιδράσεις τους στις εξελίξεις φυσιολογικές, ανθρώπινες, χωρίς ίχνος υπερβολής. Ο Καπ με κέρδισε καθώς είναι τόσο ζεστός και φιλικός, με φλεγματικό χιούμορ, και αποτελεί τον σοφό φίλο που όλοι θα θέλαμε να έχουμε στο πλάι μας. Μηνύματα δυνατά για την αγάπη των γονιών, για τις ενοχές που βιώνουμε, για την κατάθλιψη, για τις σχέσεις, μπλέκονται με μαεστρία με τον έρωτα και τις ανασφάλειες  που γεννάει στις καρδιές.

Ένα μυθιστόρημα που εξυμνεί τον έρωτα και την ανάγκη του ανθρώπου ν' αγαπήσει και ν' αγαπηθεί βαθιά και απόλυτα...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου