30 Σεπτεμβρίου 2015

Νέα κυκλοφορία "Η Αντίσταση των Ελλήνων" Φίλιππός Μανδηλαράς


Στα πλαίσια της πολύ αγαπημένης και δημοφιλούς σειράς παιδικών βιβλίων "Η πρώτη μου ιστορία" των εκδόσεων Παπαδόπουλος, κυκλοφορεί ο νέος τίτλος "Η Αντίσταση των  Ελλήνων". Ο χαρισματικός συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς ξεδιπλώνει μαγικά το ταλέντο του, και εξιστορεί σημαντικά γεγονότα της Εθνικής αντίστασης ενάντια στους κατακτητές κατά τη διάρκεια της Κατοχής. 
Στην Ακρόπολη ανέβηκαν μια νύχτα σκοτεινή

για να κόψουν της σημαίας το χοντρό σκοινί.

Οι φρουροί λίγο πιο ‘κει έπιναν και μεθούσαν,

για τη νίκη τους στην Κρήτη όλη νύχτα τραγουδούσαν.

Η ποιητική γραφή του συγγραφέα σε συνδυασμό με τη χρήση μιας απλής, λυρικής γλώσσας αποτελεί εγγύηση για τους μικρούς φίλους, ενώ ταυτόχρονα η διδακτική του προσφορά είναι τεράστια. Μαζί με το βιβλίο "Το έπος του '40" που κυκλοφορεί ήδη στη σειρά, μικροί και μεγάλοι έχουν την ευκαιρία να μάθουν για μία από τις σημαντικότερες στιγμές της σύγχρονης Ιστορίας του Ελληνικού κράτους.


Λίγα λόγια την σειρά

Ο συγγραφέας Φίλιππος Μανδηλαράς και η εικονογράφος Ναταλία Καπατσούλια παρουσιάζουν σημαντικά ιστορικά γεγονότα γραμμένα με απλά, κατανοητά, ομοιοκατάληκτα λόγια και πολύχρωμη, χιουμοριστική εικονογράφηση. Μέσα από τα βιβλία της σειράς, τα παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας έρχονται για πρώτη φορά σε επαφή με την Ιστορία με ένα πολύ διασκεδαστικό τρόπο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου