18 Σεπτεμβρίου 2015

Κριτική του βιβλίου "Ένοχες ζωες" με τη ματια της Εύας Μαράκη

Αν θέλετε να διαβάσετε ένα μυθιστόρημα γεμάτο ανατροπές,καταιγιστικές εξελίξεις, πολυδιάστατους ήρωες, που επιπλέον θα σας προσφέρει ακόρεστη τροφή για σκέψη & προβληματισμό οι "Ένοχες ζωές" αποτελούν ιδανική επιλογή στα μάτια και του πιο απαιτητικού αναγνώστη.

http://www.livanis.gr/%CE%A3%CE%B1%CE%BA%CE%B5%CE%BB%CE%BB%CE%B1%CF%81%CF%8C%CF%80%CE%BF%CF%85%CE%BB%CE%BF%CF%82-%CE%9C%CE%AD%CE%BD%CE%B9%CE%BF%CF%82-%CE%88%CE%BD%CE%BF%CF%87%CE%B5%CF%82-%CE%B6%CF%89%CE%AD%CF%82_p-1212370.aspx
ΚΛΙΚ για να διαβάστε την υπόθεση

Ένα βιβλίο, με κεντρικό ήρωα τον Παναγιώτη Γεωργόπουλο, έναν ηλικιωμένο δικαστή που υπηρετεί το Νόμο με υπερβάλλοντα ζήλο & άτεγκτη συμπεριφορά ακόμα και στα μικρά παραπτώματα. Η γνωριμία του, όμως, με τη Μαριλένα, μια νεαρή γυναίκα, χτυπημένη ανελέητα από τη ζωή θα αποκαλύψει στον ίδιο σκληροπυρηνικό δικαστή πως μέσα του αν και βαθιά κρυμμένα, αναβλύζουν συναισθήματα & αδυναμίες, που ο ίδιος αγνοούσε σχεδόν πεισματικά και θα ταράξουν συθέμελα την πεζή καθημερινότητά του.

Θα ανατραπούν ηθικοί άξονες που χάραζαν τα ιδεώδη του σε όλα τα επίπεδα και ο Γεωργόπουλος θα έρθει αντιμέτωπος με ευθύνες,λάθη, παραλείψεις που καλούνται να πάρουν θέση στο κεκλεισμένων των θυρών δικαστήριο της ψυχής του με μοναδική ετυμηγορία την ενοχή της. Ένα βιβλίο με σφιχτοδεμένη πλοκή, ήρωες τραγικούς αλλά ταυτόχρονα για τα μάτια του αναγνώστη δυναμικούς &οικείους και με γραφή, άρτια δουλεμένη και ρέουσα. Οι ανατροπές διαδέχονται χωρίς σταματημό η μία την άλλη & ο κος Σακελλαρόπουλος με τη λογοτεχνική φαρέτρα της γλώσσας που χρησιμοποιεί καταφέρνει αβίαστα να καθηλώσει με τις ατέρμονες εξελίξεις μέχρι και την τελευταία σελίδα του βιβλίου.

Με ενθουσίασε το γεγονός πως αντιλαμβανόμουν, καθώς ρουφούσα εκστασιασμένη λέξη προς λέξη τις σελίδες του μυθιστορήματος, πως ο συγγραφέας έκανε ενδελεχή έρευνα στα άδυτα του Νόμου και των δικαστηρίων καθώς έγραφε.

Σας προτείνω τις ''ένοχες ζωές'', λοιπόν, δίχως καμία ενοχή...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου