6 Σεπτεμβρίου 2015

Κριτική του βιβλίου : "Η αγάπη ποτέ δεν έσβησε" Μαρία Πρινάρη - Καρκαβατσάκη

Αγάπη σημαίνει να είσαι πρόθυμος να θυσιάσεις ακόμα και τον εαυτό σου για αυτόν που αγαπάς. Αγάπη σημαίνει να τρέμει η καρδιά σου κάθε φορά που τον κοιτάς. Αγάπη σημαίνει να περιμένεις όσο χρειαστεί ... σημαίνει κάτι αληθινό. Και ότι είναι αληθινό κρατάει για πάντα. Υπάρχουν όμως κάποιες αγάπες που γεννιούνται τη λάθος στιγμή, όταν οι καρδιές δεν είναι έτοιμες ν' αντιμετωπίσουν τη σαρωτική της ορμή και κρύβονται φοβισμένες, ανίσχυρες να τη ζήσουν μέχρι τέλος. 

https://siderisbooks.gr/product/agapi-pote/
ΚΛΙΚ για να διαβάσετε την υπόθεση

Η Μάρθα, μεγαλώνει ευτυχισμενη στο χωριό με την αγαπημένη της γιαγιά, μα μ' ένα αγκάθι στην καρδιά για τους γονείς της. Η αλήθεια θα φανερωθεί ξαφνικά μπροστά της στην τρυφερή ηλικία των οκτώ της χρόνων, μα και αυτή μισή. Η βαθιά αγάπη και τρυφερότητα της γιαγιάς της θα την βοηθήσουν να σταθεί στα πόδια της και να προχωρήσει πάνω σε γερές βάσεις για να δημιουργήσει ένα μέλλον ονειρεμένο. Στο μονοπάτι της, συνοδοιπόροι της, η Μάρω, η Χρύσα και η Άννα. Τα βήματά της σταθερά και μετρημένα, την οδηγούν σε μικρές επιτυχίες. Και όταν ξαφνικά ο έρωτας θα της χτυπήσει την πόρτα, το παζλ της ευτυχίας θα ολοκληρωθεί. Μα ο εγωισμός και η Μοίρα θα διαλύσουν μέσα σε μια στιγμή τα πάντα. Ο πόνος  μα η Μάρθα θα προχωρήσει μπροστά με αποφασιστικότητα. Η γνωριμία με τον Μιχάλη θα λειτουργήσει σαν βάλσαμο στην πληγωμένη της καρδιά και η ηρεμία του θα της προσφέρει την πολυπόθητη γαλήνη. Η οικογένειά τους θα ολοκληρωθεί με την έλευση των δύο τους παιδιών. Μια επίσκεψη από το παρελθόν θα την πλημμυρίσει ανείπωτη χαρά και η μαγεία θα κατακλύσει επιτέλους την ζωή της. Όχι όμως για πολύ ... η προδοσία του Μιχάλη, η γνωριμία με τον Άρη, η συνάντηση με τον Αντρέα θα ανατρέψουν τα πάντα. Θα τα καταφέρει τελικά η αγάπη;

Ένα μυθιστόρημα που αναδεικνύει τη δύναμη της θέλησης, της επιμονής, της πίστης στον εαυτό μας, με σύμμαχο την αληθινή φιλία και τη φλόγα της αληθινής, βαθιάς αγάπης, που δεν σβήνει ποτέ. Οι καταστάσεις που ξετυλίγονται είναι παρμένες από την καθημερινότητα της σύγχρονης κοινωνίας. Οι οικονομικές δυσκολίες, η απουσία επικοινωνίας και διαλόγου, η ρουτίνα και η παντελής έλλειψη προσωπικού χρόνου με τον ερχομό των παιδιών σ' ένα γάμο, παρουσιάζονται με παραστατικότητα και αντικατοπτρίζουν την συντριπτική πλειοψηφία των ζευγαριών. Η Μάρθα είναι η γυναίκα του σήμερα : εργαζόμενη, σύζυγος, μητέρα, παλεύει να κρατήσει τις ισορροπίες ανάμεσα σε όλους τους ρόλους της. Και όταν τα πάντα θα καταρρεύσουν σαν τραπουλόχαρτα, πάλι εκείνη πρέπει να παλέψει για τη συναισθηματική υγεία των παιδιών της, για την οικονομική τους ευημερία, για το αύριο. 

Βυθίστηκα στις σελίδες του βιβλίου, και αγάπησα τη Μάρθα γιατί στερήθηκε τη μητρική αγκαλιά, την πατρική φιγούρα. Έκλαψα για τα Χριστούγεννα εκείνα που πέρασε μέσα στην απόλυτη μοναξιά, για την καρδιά της που έσπασε σε μικρά κομμάτια. Την αγάπησα για το πείσμα της, για τη δύναμη της ψυχής της, για την υπέρβαση του εγώ της, για την τεράστια καρδιά της. Λάτρεψα τη Μάρω και τον Γιάννη, κατανόησα τον Αντρέα συμπόνεσα τον Γιώργο, λυπήθηκα τη Χαριτίνη, απογοητεύτηκα από τον Μιχάλη. Έγινα ένα με τους χαρακτήρες της ιστορίας, και γεύτηκα τα συναισθήματά τους. Η γραφή της συγγραφέως με απλότητα και συναισθηματισμό, με ταξίδεψε στην όμορφη Κρήτη και στο "σπιτάκι" που με σκλάβωσε. Χωρίς υπερβολές και υπερφίαλες περιγραφές, απέδωσε το νόημα αυτής της υπέροχης ιστορίας ζωής της ηρωίδας μοναδικά.  

Η αληθινή αγάπη δεν σβήνει ποτέ, άλλοτε τρεμοπαίζει και άλλοτε φουντώνει και θεριεύει, μα πάντα είναι εκεί ... στην καρδιά μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου