2 Σεπτεμβρίου 2015

Κριτική του βιβλίου "ο μικρός Μυλού και η κούκλα των ευχών" Ελισάβετ Ζητουνιάτη

Από τη σειρά "Οι πρώτες μου ιστορίες" των εκδόσεων Μιχάλη Σιδέρη κυκλοφορεί το σαγηνευτικό παραμύθι "ο μικρός Μυλού και η κούκλα των ευχών". Μια υπέροχη ιστορία που ξεχειλίζει τρυφερότητα και αγάπη και μεταφέρει μηνύματα σημαντικά στους μικρούς αναγνώστες.

https://siderisbooks.gr/product/o-mikros-mulou-kai-i-koukla-ton-euxon/
ΚΛΙΚ για να διαβάσετε την υπόθεση

Ο Μυλού είναι ένα γατάκι άκρως ζωηρό, που βαριέται εύκολα και λατρεύει την περιπέτεια. Ένα πρωϊνό ανακαλύπτει μια τεράστια τρύπα στο χώμα, και αμέσως η περιέργειά του καταργεί κάθε λογική. Στο μέρος που καταλήγει γνωρίζει τη γλυκιά Νεφέλη, τη στοργική μαμά της και τη χαρισματική κούκλα των ευχών. Και ένω όλα είναι τέλεια και συναρπαστικά, ο Μυλού ζητάει μια ευχή του να γίνει γρήγορα πραγματικότητα για να νιώσει αληθινά ευτυχισμένος...

Η συγγραφέας Ελισάβετ Ζητουνιάτη γνωρίζει σε βάθος την παιδική ψυχοσύνθεση, και αυτό αποτυπώνεται μοναδικά στις σελίδες του βιβλίου της. Ο Μυλού είναι αξιαγάπητος, είναι το γατάκι που κάθε παιδάκι θα ήθελε για κατοικίδιο. Με τα λόγια του λοιπόν, δίνει σπουδαία μαθήματα ζωής στους μικρούς φίλους : για τη σπουδαιότητα της οικογένειας, για το πόσο σημαντικό είναι να ακούμε τους γονείς μας και κυρίως πως δεν πρέπει ποτε ν' απομακρυνόμαστε από κοντά τους για κανένα λόγο. Η εξιστόρηση της ιστορίας, επισημαίνει επίσης στα παιδιά πως οφείλουν να σκέφτονται τί εύχονται και να μην παραπονιούνται όταν έχουν μια όμορφη ζωή. Το μήνυμα της φιλοζωίας προβάλλεται επίσης, μέσα από την περιπέτεια του Μυλού, και τονίζεται ότι το κάθε ζωάκι έχει τις δικές του συνθήκες υγιεινής και διατροφής, που πρέπει να τις ακολουθούμε όταν αποφασίσουμε να το κάνουμε μέλος της οικογένειας μας. 

Η εικονογράφηση του κου Καραβία είναι υπέροχη και ρεαλιστική, με καθαρές γραμμές και ζωντανά βλέμματα που μαγνητίζουν. Ο συνδυασμός της ιστορίας και των εικόνων, προσφέρει ένα άρτιο και δελεαστικό αποτέλεσμα για τα μικρά παιδιά και αφυπνίζει την περιέργειά τους για να το ακούσουν η/και να το διαβάσουν.

Ο μικρός Μυλού με τη μαγική του παραμυθόσκονη συναρπάζει μικρούς και μεγάλους και κατορθώνει να δώσει πολύτιμες συμβουλές... 


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου