4 Σεπτεμβρίου 2015

Κριτική του βιβλίου "Ποτέ μη λες για πάντα" Αναστασία Κορινθίου


Το παρελθόν συναντά το παρόν, ενώνονται με τρόπο μαγικό σε δύο φυλαχτά του έρωτα, και ακολουθούν μονοπάτια ανεξιχνίαστα, αγγίζοντας τα όρια του μεταφυσικού. Ένα μυθιστόρημα γεμάτο "αν" και "γιατί", που μας ταλανίζουν, για τα λόγια που δεν ειπώθηκαν ποτέ, για τον εγωισμό που υπερίσχυσε της αγάπης. Όμως η ερωτευμένη καρδιά ξέρει να χαράσσει διαδρομές στο χώρο και στο χρόνο με σύμμαχο τη Μοίρα, ξεγελώντας κάθε λογική.

http://www.anemosekdotiki.gr/pezografia/pote-mi-les.html
ΚΛΙΚ για να διαβάσετε την υπόθεση

Ο Φίλιππος και η Μαίρη. Ζουν το πάθος σ' ένα σύμπαν ολότελα δικό τους μαζί με τον καρπό του γάμου τους, τον μικρό Ερμή. Κόντρα στα κακόβουλα σχόλια μιας κλειστής κοινωνίας, στις επιθυμίες των γονιών του, στις παραινέσεις των φίλων τους. Κόντρα στους ίδιους τους εαυτούς τους. Μα μια στιγμή, μια λάθος απόφαση, είναι αρκετή για να ραγίσει το γυαλί. Ξαφνικά η μαγεία του έρωτά τους γέμισε πληγές, που αιμορραγούν ακατάσχετα, και εκείνοι παλεύουν να τις γιατρέψουν. Πληγωμένοι μέχρι τα μύχια της ψυχής τους, καλούνται να πάρουν καθοριστικές αποφάσεις. Άραγε τα φυλαχτά της Βενετίας έχουν χωριστεί για πάντα;

Αρχικά αισθάνθηκα προδομένη από τη συμπεριφορά και τη στάση του Φίλιππου. Βίωσα τον πόνο και την οδύνη της Μαίρης. Το δράμα που βίωνε, την πάλη της με τα συναισθήματά της ως γυναίκα και σύζυγος απέναντι στο ρόλο της ως μάνα. Πήρα το μέρος της σε κάθε βεβιασμένο της βήμα και ήθελα να της κρατήσω το χέρι σφιχτά για ν' αντέξει το βάρος της συναισθηματικής συντριβής της. Και εντελώς αναπάντεχα, ένα δάσος και μία σπηλιά γέμισαν φως τις σελίδες του βιβλίου, και μου πρόσφεραν τις πολυπόθητες εξηγήσεις. Συγκίνηση και βουβό κλάμα. 

Με μάγεψε η γραφή της κας Κορινθίου. Γεμάτη λυρισμό, ξέχειλη από ερωτισμό και άκρως ατμοσφαιρική, απογείωσε μια ιστορία αγάπης, και την ταξίδεψε σε τόπους μακρινούς. Γιατί κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει ποια αόρατη δύναμη καταφέρνει τόσο αριστοτεχνικά να ενώσει νήματα αταίριαστα. Οι χαρακτήρες απλοί, καθημερινοί. Με πάθη, αδυναμίες, φοβίες, ζήλιες. Άνθρωποι που θέλουν να ζήσουν το "για πάντα". Όμως αυτές οι δύο λέξεις χρειάζονται πίστη και απτές αποδείξεις. Χρειάζεται να ελπίζεις εκεί που όλοι γύρω σου έχουν παραδώσει τα όπλα.

"Ποτέ μη λες για πάντα" εκτός αν είσαι έτοιμος ν' αντιμετωπίσεις τη σαρωτική ορμή των κυμάτων που προκαλεί η τρικυμία της αγάπης...

http://alterinfo.gr/exodos/vivlio/pote-mi-les-gia-panta/87821

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου