3 Σεπτεμβρίου 2015

Κριτική του βιβλίου "Ο Ρομπέν των κάστρων και ο φυλακισμένος γελωτοποιός" Ουρανία ΤουτουντζήΕίναι μεγάλη ευτυχία όταν ένα παιδικό βιβλίο κατορθώνει να αγγίξει δύσκολα θέματα με ευαισθησία, χρησιμοποιώντας το μαγικό ραβδί των παραμυθιών. Η κα Ουρανία Τουτουντζή με την πολύτιμη συμβολή του κου Σγουρού στην εικονογράφηση, δημιούργησουν ένα ονειρικό και περιπετειώδες ταξίδι για τους μικρούς - αλλά και τους μεγάλους - αναγνώστες με κάστρα, μάγους, φρουρούς και εκπλήξεις που διδάσκουν αξίες σημαντικές για όλους.

https://www.dioptra.gr/Vivlio/410/717/O-Rompen-ton-kastron-kai-o-fulakismenos-gelotopoios/
ΚΛΙΚ για να διαβάσετε την υπόθεση

Ο Ροβέρτος αγαπάει πολύ τον Ρομπέν των δασών και τις περιπέτειές του. Έχει έναν πολύ αγαπημένο φίλο τον Τίμωνα και μια φίλη, τη Θάλεια, και μοιράζονται υπέροχες στιγμές. Στο σχολείο αντιμετωπίζουν κάποια προβλήματα με δύο συμμαθητές τους και δυσκολεύονται να βρουν την κατάλληλη λύση. Ένα μεσημέρι κάτι ΠΟΛΥ ΠΟΛΥ ΠΑΡΑΞΕΝΟ συμβαίνει στο δωμάτιό του Ροβέρτου : γνωρίζει τον Σελίν, τον μάγο της Ιστορίας στην παραλία της ντουλάπας του και όλα ξεκινούν.... εκείνος και οι φίλοι του με ένα πειρατικό πλοίο σαλπάρουν για νέα μέρη! Θα ζήσουν ανεπανάληπτες στιγμές, γεμάτες δράση και αγωνία, θα ξεπεράσουν τους φόβους τους, θα λύσουν γρίφους. Και όταν επιστρέψουν στο σχολείο τους, θα είναι πιο σοφοί και σίγουροι για τις πράξεις τους.

Μαθήματα ζωής ξετυλίγονται περίτεχνα μέσα από τις σελίδες αυτού του υπέροχου παραμυθιού, σημαντικά και ουσιαστικά για κάθε παιδί, για κάθε μαθητή, για κάθε αναγνώστη. Η πλοκή της ιστορίας είναι πλούσια σε μηνύματα για τη φιλία, για την δικαιοσύνη, για τη διαφορετικότητα και διαγείρει τη φαντασία μα και τη δημιουργικότητα των παιδιών. Βρήκα εξαιρετικά σημαντικό το γεγονός ότι θίγεται το θέμα του σχολικού εκφοβισμού, που ταλανίζει σήμερα, εκπαιδευτικούς, γονείς και μαθητές, και με μια απλή και κατανοητή γραφή, παρουσιάζονται οι σωστοί τρόποι αντιμετώπισής του καθώς και τα αισθήματα που βιώνουν τα θύματα.

Ένα παραμύθι που θίγει προβλήματα της καθημερινότητας των παιδιών με αγάπη, και προσφέρει μονοπάτια για την επίλυσή τους, πασπαλισμένη με παραμυθόσκονη, που την έχουμε όλοι ανάγκη...


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου