9 Οκτωβρίου 2015

Η Camilla Lackberg μιλά στους Έλληνες αναγνώστες - Νέος Διαγωνισμός

θηριοδαμαστής", η ένατη περιπέτεια του Πάτρικ και της Ερίκα, είναι ήδη στις προθήκες των βιβλιοπωλείων και όπως μας λέει η ίδια η συγγραφέας πρόκειται για το πιο σκληρό και σκοτεινό από όσα βιβλία έχει γράψει έως σήμερα.

ΚΛΙΚ για να διαβασετε την υπόθεση


Δείτε το βίντεο που ετοίμασε αποκλειστικά για τους έλληνες αναγνώστες της και μάθετε πρώτοι τον τίτλο του επόμενου βιβλίου της!Λάβετε μέρος σε έναν πρωτότυπο διαγωνισμό δημιουργώντας το book trailer του τελευταίου της βιβλίου.
  Τα αστυνομικά μυθιστορήματα της Camilla Lackberg κυκλοφορούν σε περισσότερες από 50 χώρες και έχουν πουλήσει μέχρι σήμερα πάνω από 19 εκατομμύρια αντίτυπα. Με βάση τους χαρακτήρες των βιβλίων της έχει γυριστεί μια σειρά πέντε τηλεταινιών με τίτλο Οι φόνοι στη Φιελμπάκα, ενώ το μυθιστόρημά της Παιδί από τη Γερμανία έχει μεταφερθεί και στη μεγάλη οθόνη. Φαίνεται λοιπόν πως η σουηδή συγγραφέας έχει κερδίσει επάξια τον τίτλο της βασίλισσας του αστυνομικού στις σκανδιναβικές χώρες αλλά και σε όλο τον κόσμο, με την Ισπανία, τη Γαλλία, την Πολωνία και τη Μεγάλη Βρετανία να συγκαταλέγονται ανάμεσα στις πιο μεγάλες αγορές των βιβλίων της. Η ίδια σχολιάζει σχετικά: «Μου φαίνεται σχεδόν απίστευτο να βλέπω την επιτυχία που σημειώνουν οι ιστορίες μου σε τόσες διαφορετικές αγορές. Το ρεκόρ αυτό είναι για μένα τονωτική ένεση ώστε να συνεχίσω να γράφω για ένα διεθνές κοινό».


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣΗ Camilla γεννήθηκε στις 30 Αυγούστου 1974 στη Φιελμπάκα, ένα ψαροχώρι, 140 χλμ. περίπου από το Γέτεμποργ. Με φόντο την παγωμένη γενέτειρά της εκτυλίσσονται και όλες οι ιστορίες των βιβλίων της με πρωταγωνιστές τον επιθεωρητή Πάτρικ και τη συγγραφέα Ερίκα, δύο από τους πλέον αγαπητούς ήρωες της αστυνομικής λογοτεχνίας. Παράλληλα με την εξέλιξη της σχέσης τους –ερωτεύονται, κάνουν παιδί, παντρεύονται–, εξιχνιάζουν διάφορες υποθέσεις. Ο ορθολογιστής, συγκροτημένος και μεθοδικός Πάτρικ αντιδιαστέλλεται και συνάμα ολοκληρώνεται από την ευφάνταστη, εύστροφη και τολμηρή Ερίκα, το θηλυκό μυαλό που τολμά να αναζητά στις πιο απίθανες υποθέσεις τις λύσεις των αινιγμάτων, κατορθώνοντας έτσι να κάνει συναρπαστική όχι μόνο τη μεταξύ τους συνύπαρξη, αλλά και την αναγνωστική εμπειρία. Όπως χαρακτηριστικά γράφτηκε στον ξένο Τύπο: «Η αγάπη τους λιώνει τον αρκτικό πάγο».

Η συγγραφέας έχει κάνει σπουδές στα οικονομικά στο πανεπιστήμιο του Γέτεμποργ και εργάστηκε ως οικονομολόγος για μερικά χρόνια στη Στοκχόλμη. Ωστόσο, ένα σεμινάριο δημιουργικής γραφής, το οποίο παρακολούθησε στην πρωτεύουσα της Σουηδίας, στάθηκε η αφορμή για να αλλάξει την καριέρα της. Τότε ξεκίνησε να γράφει και το πρώτο της βιβλίο Η παγωμένη πριγκίπισσα, το οποίο κυκλοφόρησε το 2003 στη Σουηδία, όταν η Camilla ήταν 29 χρονών. Αυτό ήταν το εναρκτήριο της σειράς μυστηρίων της Φιελμπάκα με πρωταγωνιστές τον Πάτρικ και την Ερίκα. Οκτώ βιβλία ακολούθησαν τα οποία αγαπήθηκαν από εκατομμύρια αναγνώστες σε όλο τον κόσμο.

Περισσότερα για την Camilla και τα βιβλία της θα βρείτε στο προσωπικό της site, στη σελίδα της στο facebook και στο κανάλι της στο youtube.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου