1 Οκτωβρίου 2015

Νέα κυκλοφορία "Ακόμη θυμάμαι" Ελένη Γαληνού, εκδόσεις Μίνωας

Η συγγραφέας Ελένη Γαληνού, διαθέτει μια πένα δυνατή που καταφέρνει να σαγηνεύει και να συγκινεί. Τα συγγραφικά της πονήματα "Όταν στέρεψε η αντοχή" και "Πέρα από τις κόκκινες γραμμές" άγγιξαν ευαίσθητες χορδές και κέρδισαν επάξια μια θέση στις καρδιές του αναγνωστικού κοινού. Το νέο της μυθιστόρημα με τίτλο "Ακόμη θυμάμαι" από τις εκδόσεις Μινωας είναι γεγονός, και μας καλεί να βυθιστούμε στις σελίδες του.


 
ΥΠΟΘΕΣΗ
"1920. Μια νεαρή γυναίκα ζητάει καταφύγιο σε μια απομακρυσμένη μονή και, πριν πεθάνει, γεννάει ένα κοριτσάκι με σπάνιο χάρισμα. Πέντε μοναχές, Μαρία, Δομινίκη, Ορθοδοξία, Χρυσοστόμη, Αικατερίνη, προστατεύουν και μεγαλώνουν το κορίτσι έχοντας πλήρη επίγνωση του δώρου που φέρει. Η καθεμία με τη δική της ξεχωριστή ιστορία. Μια άγνωστη μοίρα από τον έξω κόσμο περιμένει να τις δέσει περισσότερο με τη ζωή του κοριτσιού.
Χρόνια μετά το κορίτσι αυτό, η Χάρις, αφήνει το μοναστήρι για να προσφέρει το δώρο της στους ανθρώπους. Όταν ο έρωτας εισβάλ­λει στη ζωή της, οι ισορροπίες κλονίζονται. Το χάρισμα απαιτεί αγνότητα. Η επιλογή δύσκολη και ο έρωτας ορμητικός. Το χάρισμα χάνεται.
1940. Καθώς η Χάρις αναζητάει τον αγαπημένο της στη δίνη του πολέμου, έρχεται αντιμέτωπη με μεγάλες αλήθειες που ποτέ δεν είχε σκεφτεί. Πόσο δύσκολος αποδεικνύεται ο νέος δρόμος; Τι σκοτεινό και ανατρεπτικό απειλεί τη ζωή της;
Στις μέρες μας η τελευταία ηγουμένη αποκαλύπτει τη συγκλονιστική ιστορία που ακόμη θυμάται, και…"

Στο νέο μυθιστόρημά της η Ελένη Γαληνού, με ανατροπές που κεντρίζουν το ενδιαφέρον του αναγνώστη από την πρώτη κιόλας σελίδα, μας παρουσιάζει μια ιστορία ικανή να συγκινήσει, να διδάξει, αλλά και να συνεπάρει με τη δύναμή της.


ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

«Ένα βιβλίο “ρετρό” που διαβάζεται απνευστί, φυλάσσεται δίπλα στο κομοδίνο για να διαβαστεί ξανά από την αρχή κάποια δύσκολη νύχτα του χειμώνα, όταν όλα μοιάζουν ή είναι δύσκολα. Μέσα από τις σελίδες του βιβλίου περνούν, μαλακά και υποδόρια, μηνύματα γλυκά και ξεχασμένα».
Τίνα Πανώριου, δημοσιογράφος

 
Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Η Ελένη Γαληνού γεννήθηκε στην Αθήνα, κατάγεται από τη Μυτιλήνη και σήμερα κατοικεί στο Μαρούσι. Σπούδασε στη Σχολή Βακαλό Διακοσμητική και Γραφικές Τέχνες και εργάστηκε πάνω στο αντικείμενό της για δέκα περίπου χρόνια.
Αρκετά νωρίς φιλοτέχνησε την πρώτη προσωπική σειρά χιουμοριστικών σκίτσων με γενικό τίτλο «Μπουρμπουλήθρες» και λίγα χρόνια αργότερα ακολούθησε η δεύτερη με τίτλο «Έρυκα και Ριρίκος Πικουρίκος». Και οι δύο σειρές έχουν δημοσιευθεί σε περιοδικά. Παράλληλα ασχολήθηκε με τη φωτογραφία, τη ζωγραφική, την ποίηση και τη στιχουργική. Τον Μάιο του 2007 πραγματοποίησε την πρώτη ατομική της έκθεση ζωγραφικής στο Κέντρο Τέχνης Πανταζίδης με θέμα «Σύννεφα». Ακολούθησαν δύο ακόμα ομαδικές εκθέσεις στο Πνευματικό Κέντρο του Δήμου Αθηναίων, το 2007 και το 2008.Με τη λογοτεχνία καταπιάνεται αρκετά χρόνια και, επιθυμώντας να εμβαθύνει στην έννοια και την τεχνική του μυθιστορήματος, το 2007 παρακολούθησε μαθήματα δημιουργικής γραφής. Έχει συμμετάσχει στο συλλογικό έργο Η πόλη φοβάται με το διήγημα «…για ένα τσιγάρο!» (2013). Μπορείτε να επικοινωνήσετε με τη συγγραφέα στο email: eleni8047@gmail.com ή στη σελίδα της στο facebook: Ελένη Γαληνού-Eleni Galinou Συγγραφέας.  

ΒΙΒΛΙΑ ΤΗΣ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου