8 Οκτωβρίου 2015

Κριτική του βιβλίου "Παραμυθοχώρα : 12 μαγικά παραμύθια" Βικτωρία Δικαιοπούλου

Είναι γεγονός ότι ως γονείς καλούμαστε καθημερινά ν' ανακαλύψουμε τον πιο σωστό, εύστοχο, ευφάνταστο τρόπο για να διδάξουμε στα παιδιά μας σωστές αρχές και αξίες, και να τα βοηθήσουμε να υιοθετήσουν σωστούς κανόνες συμπεριφοράς. Από την εμπειρία μου ως μητέρα και εκπαιδευτικός, έχω καταλήξει στο συμπέρασμα ότι το βιβλίο είναι ένας εξαιρετικά δυνατός σύμμαχος σ' αυτή την προσπάθεια!


Η συλλογή παραμυθιών με τίτλο "Παραμυθοχώρα : 12 μαγικά παραμύθια" της συγγραφέως Βικτωρίας Δικαιοπούλου αποτέλεσε για μένα μια ευχάριστη έκπληξη, καθώς στις σελίδες της ξεδιπλώνονται μικρες, διδακτικές ιστορίες πασπαλισμένες με σοφή δόση παραμυθόσκονης, μαγεύοντας του μικρούς αναγνώστες.

Με μια όμορφη και προσεγμένη εικονογράφηση, του κου Διονύση Καραβία, με ζωντανά χρώματα και καθαρές γραμμές, κάθε αυτοτελή ιστορία στέλνει το δικό της ηχηρό μήνυμα : η αληθινή αγάπη που νικά κάθε εχθρό, η πίστη στον εαυτό μας, η δύναμη της συγνώμης και της αληθινής μεταμέλειας, η ταπεινότητα, η αλήθεια της ψυχής που κατορθώνει να υπερπηδήσει όλα τα εμπόδια και να θριαμβεύσει, προβάλλονται με γλαφυρότητα μέσα από τις επιλογές των ηρώων και φέρνουν ένα ευτυχισμένο τέλος. Με γλώσσα απλή, κατανοητή, χωρίς υπερφίαλες λεπτομέρειες και δόκιμες εκφράσεις, αλλά ακολουθώντας το μονοπάτι των παιδιών, η συγγραφέας κατατροπώνει όσους έχουν για σημαία τους τον φθόνο, την αλαζονεία, το μίσος, τη φιλαργυρία, την έπαρση και τον εγωισμό, νουθετόντας έμμεσα τους μικρούς φίλους.

Ένα βιβλίο καλαίσθητων και καλογραμμένων ιστοριών, που καταφέρνουν να δώσουν όμορφα παραδείγματα ζωής σε όσους βυθιστούν στις σελίδες του μα και σε όσους είναι απλοί ακροατές τους...

ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου