22 Οκτωβρίου 2015

Κριτική του βιβλίου "Ποτέ μη λες για πάντα" από τη Δημακοπούλου Αναστασία

Με φλάμπουρο δυό βενετσιάνικα φυλαχτά αγάπης και με μια λυρική-ποιητική γραφή, η συγγραφέας ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ ΚΟΡΙΝΘΙΟΥ, επανέρχεται με το νέο της πόνημα, ύμνος στο μεγαλείο του απύθμενου έρωτα και της άδολης αγάπης. Η αγάπη, σ΄όλες τις εκφάνσεις της, μονοπωλεί το ενδιαφέρον της συγγραφέας. Επαινεί με πάθος τον έρωτα.Την ζεστασιά που γεμίζει την ψυχή του κάθε ανθρώπου, την δύναμη που θεριεύει μέσα του, έτοιμη να έρθει αντιμέτωπη με δαίμονες, αλλά και με τον φόβο της μοναξιάς. Πόση δύναμη μπορεί να κρύβει μέσα του ένα “σ΄αγαπώ”! Πόση αισιοδοξία και ελπίδα γεννιέται για ένα υπέροχο αύριο! Πόση θαλπωρή κρύβουν οι λέξεις αυτές, ώστε να έχεις την εντύπωση, ότι κάποιος σου χαρίζει το γέλιο όλου του κόσμου, το απέραντο γαλάζιο του ουρανού,την ευτυχία και την γαλήνη, το φως μέσα στο σκοτάδι! 

Τα φυλαχτά του έρωτα, προερχόμενα από μια γρια μάγισσα της μαγευτικής Βενετίας, θα οριοθετήσουν τις ζωές δύο ανθρώπων. Η Μαίρη και ο Φίλιππος! Η ζωή τους μπερδεμένο κουβάρι,τους απειλεί με μοναξιά και θάνατο αντίστοιχα. Άραγε ο έρωτας, η αγάπη τους διαθέτει γερά θεμέλια, έτσι ώστε να υπερνικήσει ένα αύριο που έρχεται δυσοίωνο, φέρνοντας πόνο και θλίψη; Μαγευτική , ρομαντική, ερωτική η γραφή της κας Κορινθίου! 

Ένα ιδανικό μυθιστόρημα ύμνος στον έρωτα, δυνατό, γεμάτο ένταση, αλήθειες, συναισθήματα και πάθος. Ένα μυθιστόρημα που σε ταξιδεύει στα μαγευτικά σοκάκια της Βενετίας και της Ρόδου, έτοιμο ν΄αποδείξει ότι η αγάπη η πραγματική και η άδολη, έχει την δύναμη να περιστρέψει όλο τον κόσμο, αρκεί να είναι απαλλαγμένη απο εγωισμούς και ζήλιες, που υποδαυλίζουν με ύπουλο τρόπο την ψυχή του ανθρώπου και διεγείρουν κρυφά πάθη! 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου