25 Οκτωβρίου 2015

Παρουσίαση του βιβλίου "Τριλοβίτες" Breece D' J Pancake, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου

Τα δώδεκα διηγήματα του Breece D’J Pancake στο βιβλίο με τίτλο "Τριλοβίτες", με ήρωες αγρότες, ανθρακωρύχους, ξεπεσμένους πυγμάχους, νέους που ασφυκτιούν στην ύπαιθρο, ανθρώπους εγκλωβισμένους που ξεσπούν σε πράξεις τυφλής βίας, αποτυπώνουν αριστοτεχνικά το αφιλόξενο φυσικό περιβάλλον και τις αντιξοότητες της ζωής στη γενέτειρά του, τη Δυτική Βιρτζίνια.
Το βιβλιοπωλείο ΕΠΙ ΛΕΞΕΙ, ο Amagi Radio και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση της συλλογής διηγημάτων του συγγραφέα Breece D'J Pancake


                                                       ΤΡΙΛΟΒΙΤΕΣ

την Πέμπτη, 29 Οκτωβρίου 2015, στις 7:30 μ.μ., στον χώρο του βιβλιοπωλείου (Ακαδημίας 32, Αθήνα).

Για το βιβλίο και τον συγγραφέα θα μιλήσουν ο δημοσιογράφος και κριτικός Διονύσης Μαρίνος και ο συγγραφέας και μεταφραστής του βιβλίου Γιάννης Παλαβός.

Ο Pancake γεννήθηκε το 1952 και αυτοκτόνησε το 1979, σε ηλικία είκοσι επτά ετών.
Η αυτοκτονία του ανέκοψε πρόωρα μια συγγραφική πορεία που αναμενόταν λαμπρή.
Ωστόσο, και μόνο τα δώδεκα διηγήματα που πρόλαβε να ολοκληρώσει αρκούν ώστε σήμερα να θεωρείται σύμφωνα με την Guardian «ένας από τους πέντε καλύτερους διηγηματογράφους των τελευταίων πενήντα ετών».

 

ΕΓΡΑΨΕ Ο ΤΥΠΟΣ
 
«Ο καλύτερος, ο πιο αυθεντικός συγγραφέας που διάβασα ποτέ».
Kurt Vonnegut

«Ένας εξαιρετικά ταλαντούχος νεαρός συγγραφέας, που μπαίνει κανείς στον πειρασμό να συγκρίνει το ντεμπούτο του με το ντεμπούτο του Χέμινγουεϊ».
Joyce Carol Oates

«Η γραφή του Πάνκεϊκ είναι μοναδική: τραχιά, δηκτική, βουτηγμένη στην ωμή πραγματικότητα. Είναι μια γραφή ασθμαίνουσα, που μένει χαραγμένη στο μυαλό του αναγνώστη».
Margaret Atwood

«Η ανάγνωση των “Τριλοβιτών” δεν είναι εύκολη. Τα δώδεκα διηγήματα της συλλογής είναι επιθετικά και κατά μία έννοια χαιρέκακα: δεν χαρίζονται πουθενά και σε κανέναν. Είναι αποτυπώματα, λογοτεχνικά απολιθώματα, και δαγκώνουν. Η λεπτοδουλεμένη μετάφρασή τους από τον συγγραφέα Γιάννη Παλαβό είναι έργο μακράς πνοής, και είμαστε σίγουροι πως θα διεκδικήσει επαίνους. […] Το βιβλίο αξίζει και πρέπει να διαβαστεί.
Κυριάκος Αθανασιάδης, www.amagi.gr

«Τούτο το μικρό δείγμα [του έργου του Πάνκεϊκ] είναι σαν ένα φύσημα που σε παρασέρνει, σαν μια γροθιά που σε βρίσκει στα γεμάτα. Αυτό το βιβλίο πρέπει να διαβαστεί, πρέπει να διαβαστεί, πρέπει να διαβαστεί».
Διονύσης Μαρίνος, www.diavasame.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου