19 Νοεμβρίου 2015

Νέα κυκλοφορία "Το διαφορετικό τερατάκι" Κατερίνα Μαρκαδάκη, εκδόσεις Μίνωας


Κυκλοφόρησε από τις εκδόσεις Μίνωας το "Διαφορετικό Tερατάκι", το τρίτο βιβλίο στη σειρά με τα Τερατάκια της Κατερίνας Μαρκαδάκη. Ένα διασκεδαστικό βιβλίο που απευθύνεται σε παιδιά ηλικίας 3-6 ετών και μαθαίνει στους μικρούς αναγνώστες  να αγκαλιάζουν τη διαφορετικότητα και να την αποδέχονται.

­Στην Τερατοχώρα καταφτάνει ένα Τερατάκι διαφορετικό. Δε μοιάζει με τα υπόλοιπα Τερατάκια, είναι πολύχρωμο και με την υπέροχη φωνή του μιλάει… τραγουδιστά.
Τα Τερατάκια γελούν μαζί του και έτσι αυτό κάθεται μόνο του, λυπημένο… Στη γιορτή που διοργανώνεται στο σχολείο με χορό, τραγούδια και διαγωνισμούς θα πάρει μέρος το Διαφορετικό Τερατάκι;


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

 
Η Κατερίνα Μαρκαδάκη γεννήθηκε στη Νέα Υόρκη το 1979. Τα παιδικά της χρόνια ήταν μοιρασμένα μεταξύ Ελλάδας και Αμερικής. Σπούδασε ΜΜΕ και Γαλλική Φιλολογία στο State University of New York at New Paltz και αποφοίτησε με διάκριση. Από το 2003 ζει και εργάζεται στην Ελλάδα σε θέσεις που σχετίζονται πάντα με το παιδί και τα παιδικά προϊόντα. Έχει εργαστεί στον χώρο των εκδόσεων (στον εκδοτικό οίκο Modern Times και στις εκδόσεις του ομίλου της Καθημερινής) καθώς και στα ΜΜΕ (στους τηλεοπτικούς σταθμούς ΣΚΑΪ και ALTER). Επίσης έχει δραστηριοποιηθεί στον χώρο των πνευματικών δικαιωμάτων για παιδικές τηλεοπτικές σειρές.

Σήμερα εργάζεται στα Αθηναϊκά Θέατρα, στο κομμάτι του New Business Development. Με τη συγγραφή παιδικών βιβλίων ασχολείται από το 2011. Στόχος της συγγραφικής της δουλειάς είναι ο συνδυασμός της ψυχαγωγίας των παιδιών με εκπαιδευτικά μηνύματα. Στη σειρά με τα Τερατάκια κυκλοφορούν Το Σπάταλο Τερατάκι (εκδόσεις Μίνωας, 2013) και Το Στρουμπουλό Τερατάκι (εκδόσεις Μίνωας, 2014). Τον Οκτώβριο του 2015 Το Σπάταλο Τερατάκι ανέβηκε σε θεατρική παράσταση στο Μικρό Παλλάς


ΚΥΚΛΟΦΟΡΟΥΝ ΕΠΙΣΗΣ ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΣΕΙΡΑ

1. ΤΟ ΣΠΑΤΑΛΟ ΤΕΡΑΤΑΚΙ


To Σπάταλο Τερατάκι είναι τόσο σπάταλο που ούτε ένα τερατονόμισμα από το καθημερινό του χαρτζιλίκι δεν μπορεί να κρατήσει στο χέρι του.
Τα ξοδεύει όλα… μα όλα!!!
Πώς όμως θα αγοράσει το κατακόκκινο ποδήλατο που του έχει κλέψει την καρδιά;
Ένα διασκεδαστικό βιβλίο για την αξία της αποταμίευσης, για το πόσο σημαντικό είναι να έχουμε στόχους και όνειρα και να μαθαίνουμε από τα λάθη μας!


 2. ΤΟ ΣΤΡΟΥΜΠΟΥΛΟ ΤΕΡΑΤΑΚΙ

 

To Στρουμπουλό Τερατάκι αγαπάει τα γλυκά, τις λιχουδιές, τις νοστιμιές και κάθε φαγητό.
Με λίγα λόγια είναι λαίμαργο και δεν του αρέσουν καθόλου τα φρούτα και τα λαχανικά!
Όταν όμως επισκέπτεται το χωριό του Τερατοπαππού του, τον περιμένει μια έκπληξη…
Μήπως υπάρχει τρόπος η αγάπη του για το φαγητό να μειωθεί;
Ένα διασκεδαστικό βιβλίο για την αξία της υγιεινής διατροφής και για το πόσο σημαντικό είναι να τρώμε λογικά και με μέτρο!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου