27 Νοεμβρίου 2015

Παρουσίαση του βιβλίου "Πέρα από τα παλία ασήμια" της συγγραφέως Μαίρης Κόντζογλου, την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου!


Μια υπέροχη παρουσίαση ετοιμάζουν οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ για να υποδεχθούν τον τελευταίο μήνα του 2015. Την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου σας προσκαλούν στην παρουσίαση του τελευταίου μέρους της συγκλονιστικής τριλογίας ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΣΗΜΙΑ της Μαίρης Κόντζογλου που αγάπησαν χιλιάδες αναγνώστες.


Τρίτη, 1 Δεκεμβρίου 2015, στις 7 μ.μ.,
στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης
(Μέγαρο Μπίλλη, πλατεία Ιπποδρομίου)

Για το νέο μυθιστόρημα με τίτλο

ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΑΛΙΑ ΑΣΗΜΙΑ
που ολοκληρώνει το πιο συναρπαστικό λογοτεχνικό ταξίδι στην Καππαδοκία του χθες και του σήμερα
θα μιλήσει ο Νικόλαος Ιντζεσίλογλου, Καθηγητής Νομικής Σχολής ΑΠΘ.

Αποσπάσματα από το βιβλίο διαβάζει η Κατερίνα Φωτιάδου,
μέλος της θεατρικής ομάδας Γ.Ν.Γ. Παπανικολάου «ΛΗΝΟΣ».

Η συγγραφέας θα μιλήσει για την τριλογία,
θα συζητήσει με το κοινό και θα υπογράψει αντίτυπα των βιβλίων.

Τραγούδι από τη μέτζο σοπράνο Μίνα Δάκου
Χορευτικό δρώμενο από την Πανελλήνια Ένωση Καππαδοκικών Σωματείων

Με τη συνεργασία του βιβλιοπωλείου ΜΑΛΛΙΑΡΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑ

Η συγγραφέας Μαίρη Κόντζογλου με την έκδοση του πρώτου βιβλίου της τριλογίας των «Παλιών Ασημιών», έναν χρόνο πριν, το φθινόπωρο του 2014, μας προσκάλεσε σε ένα μαγικό ταξίδι στην Καππαδοκία του χθες και του σήμερα, έναν τόπο γεμάτο ιστορία, θρύλους και παραδόσεις. Μας διηγήθηκε την περιπέτεια ενός ελληνισμού στα βουνά με τα χιόνια και τις κοιλάδες με τα ανάγλυφα βράχια, ενός ελληνισμού που ξεχασμένος στα έσχατα της Ανατολίας ζει και προκόβει, ερωτεύεται, γεννάει, προσεύχεται, λιτανεύει, γερνάει και πεθαίνει κάτω από τη σκιά των ηφαιστείων. 


Μας αφηγήθηκε μια συναρπαστική ιστορία για αλησμόνητες πατρίδες και αλησμόνητους έρωτες που συνεχίστηκε με το δεύτερο μέρος της τριλογίας Μια προσευχή για τα Παλιά Ασήμια την άνοιξη του 2015 


και ολοκληρώθηκε με την έκδοση του μυθιστορήματος Πέρα από τα Παλιά Ασήμια.

Τρία μυθιστορήματα για τη σημασία της μνήμης και της πατρίδας, τη δύναμη της ιστορίας και της παράδοσης και την επιμονή του αληθινού έρωτα.

ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΝΕΟ ΒΙΒΛΙΟ

Καισάρεια, Μερσίνα, Πειραιάς, Θεσσαλονίκη: η πορεία του ξεριζωμού, ο επώδυνος δρόμος της προσφυγιάς των Ελλήνων της Μικρασίας θα συνδεθεί με την τελευταία πράξη του δραματικού έρωτα της Σεβαστής Χατζηαβράμογλου με τον Έλμερ Αλεξάντερ Κάρτερ.

Τραγικά αδιέξοδα, αποφάσεις ζωής και θανάτου, αιματοβαμμένες συγκρούσεις θα αναδείξουν τη βαθύτερη ουσία της αγάπης αυτού του ζευγαριού η οποία θα κληθεί να διασώσει τη συνέχειά της…

Εκμηδενίζοντας τις αποστάσεις, υπερβαίνοντας τις επιταγές της Ιστορίας, η αγάπη αυτή, ογδόντα χρόνια μετά, θα ενώσει δύο ανθρώπους την Έλσα και τον Άλεξ από δύο τόσο διαφορετικούς κόσμους που θα έλεγε κανείς πως ούτε μια κοινή ματιά δεν θα μπορούσαν να ρίξουν στο λαξευμένο στον βράχο μοναστήρι της Παναγιάς που χαμογελάει, στην απόκοσμη Μόνη των Παλιών Ασημιών…


ΛΙΓΑ ΛΟΓΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ


Η Μαίρη Κόντζογλου γεννήθηκε, μεγάλωσε και συνεχίζει να μεγαλώνει στη Θεσσαλονίκη. Έχει σπουδάσει Πολιτικές Επιστήμες στο Πάντειο Πανεπιστήμιο και έχει εργασθεί σε μεγάλες ελληνικές εταιρείες, με αντικείμενο πάντα την Επικοινωνία.

Έχει εκδώσει τα μυθιστορήματα: Το Μέλι το Θαλασσινό (2008), Περπάτα με τον άγγελό σου (2009), Οι μεσημβρινοί της ζωής (2011), τριλογία που αποτελείται από τα βιβλία: Στους ήλιους του έρωτα, Στα φεγγάρια της αλήθειας, Στη Γη της Αγάπης, και Χίλιες ζωές απόψε (2013). Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο επίσης κυκλοφορούν τα δύο πρώτα μέρη της τριλογίας: Τα Παλιά Ασήμια (2014) και Μια προσευχή για τα Παλιά Ασήμια (2015).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου