19 Νοεμβρίου 2015

Νέα κυκλοφορία "Το τιμολόγιο" Jonas Karlsson, εκδόσεις Παπαδόπουλος


"Ένα πρωτότυπο και πανέξυπνο μυθιστόρημα όπου η μαύρη κωμωδία αναμειγνύεται με καυστική κριτική των παράλογων της κοινωνία μας."

La Provence, France

"Το τιμολόγιο" του Jinas Karlsson, κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Παπαδόπουλος και αποτελεί Μια ιστορία σουρεαλιστική και απροσδόκητη, καφκική και αστεία, που βάζει στο μικροσκόπιο τις προτεραιότητες του Δυτικού ανθρώπου, όλα εκείνα τα στοιχεία που συνδέουμε με την επιτυχία απέναντι σ’ αυτό που ονομάζουμε ευτυχία. Ο σαραντάχρονος ήρωας του βιβλίου δεν έχει μεγάλες ανάγκες: ένα μικρό σπίτι, μια μικρή δουλειά, μικρές φιλοδοξίες, έναν μικρό κοινωνικό κύκλο, μια βολική, οικεία καθημερινότητα, κατά προτίμηση με πίτσα, ταινίες και μουσική. Τίποτα δεν τον έχει προετοιμάσει για το ιλιγγιώδες ποσό που ο μυστηριώδης οργανισμός «Κατανομής Παγκόσμιων Πόρων» τον καλεί να πληρώσει έναντι της ευτυχίας που έχει βιώσει μέχρι εκείνη τη αέρα: 5.700.000 κορώνες, δηλαδή 600.000 €!Σίγουρος ότι πρόκειται για κάποιο ανόητο λάθος, ο ήρωας μας θα επιχειρήσει να ξεκαθαρίσει την κατάσταση – είναι δυνατόν να είναι τόσο ευτυχισμένος όσο το ποσό που καλείται να πληρώσει; Στην προσπάθεια του θα βρει κάποιον να τον ακούσει και μέσα από την ιστορία του θα μας καλέσει όλους να συνειδητοποιήσουμε τι σημαίνει πραγματικά ευτυχία...


Ο συγγραφέας


O Jonas Karlsson (Γιόνας Κάρλσον) είναι πολυτάλαντος άνθρωπος. Ένας από τους πιο διάσημους ηθοποιούς της Σουηδίας, με αρκετές εμφανίσεις τόσο στο Βασιλικό Δραματικό Θέατρο όσο και σε κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές Χίνι σειρές. Το 2005 έκανε το ντεμπούτο του ως θεατρικός συγγραφέας με το Nocturnal Walk για το Stockholm City Theatre, έργο που έλαβε διθυραμβικές κριτικές από κοινό και κριτικούς. Στη συνέχεια, ο Karlsson ασχολήθηκε µε τη λογοτεχνία, παρουσιάζοντας την πρώτη συλλογή διηγηµάτων του µε τον τίτλο The Second Goal (2007).  

Έκτοτε ξεκίνησε να γράφει μυθιστορήματα και το Τιµολόγιο, που έχει μεταφραστεί σε 15 γλώσσες, είναι το πρώτο έργο του που μεταφράζεται στα ελληνικά. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου