1 Δεκεμβρίου 2015

Νέα κυκλοφορία "Η Γέννηση του Χριστού" Φίλιππος Μανδηλαράς, εκδόσεις Παπαδόπουλος


Ο Δεκέμβριος έρχεται στις εκδόσεις Παπαδόπουλος με άλλο ένα εξαιρετικό βιβλίο του βραβευμένου συγγραφέα Φίλιππου Μανδηλαρά, με θέμα τη γέννηση του Χριστού. 

Στα πλαίσια της αγαπημένης πλέον σειράς «Η πρώτη μου Βίβλος», η οποία περιλαμβάνει τα σημαντικότερα γεγονότα της Παλαιάς και της Καινής Διαθήκης, προσαρμοσμένα για παιδιά προσχολικής και πρωτοσχολικής ηλικίας, "Η Γέννηση του Χριστού" είναι σύγχρονο και κατανοητό και η Ναταλία Καπατσούλια το έχει εικονογραφήσει με μοντέρνο ύφος, αλλά και με σεβασμό στην ελληνική ορθόδοξη παράδοση. 

"H Γέννηση του Χριστού" είναι δοσμένη σαν παραμύθι με απλά, κατανοητά στιχάκια και ευχάριστες, φωτεινές εικόνες που έχουν σαν στόχο να γνωρίσουν στο παιδί τη μορφή και το έργο του Χριστού.Ο Φίλιππος Μανδηλαράς γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965 και ζούσε εκεί μέχρι πρόσφατα, οπότε έμαθε για το περίφημο «πέρασμα των πειρατών» μεταξύ Χίου και Ψαρών. Έτσι, αποφάσισε να εγκατασταθεί στη Χίο και από τότε, ανεβασμένος στα κεραμίδια του σπιτιού του, προσπαθεί να εντοπίσει ένα πειρατικό. Όμως, πολλοί λένε ότι τα πειρατικά περνάνε από εκεί μόνο τις μέρες των Χριστουγέννων. Περιμένοντας τα Χριστούγεννα, λοιπόν, γράφει βιβλία για παιδιά και παίζει τους πειρατές με τον γιο του. Από τις Εκδόσεις Παπαδόπουλος κυκλοφορούν περισσότερα από 50 βιβλία του.
Η Ναταλία Καπατσούλια γεννήθηκε στην Αθήνα. Λίγο αργότερα άρχισε να κάνει τα πρώτα της σκίτσα. Αυτό της έγινε σιγά σιγά συνήθεια, που, ακόμα και τώρα που μεγάλωσε, δεν την έχει ξεπεράσει. Να φανταστείτε οτι όταν έγινε καθηγήτρια γαλλικών, όλη την ώρα ζωγράφιζε στον πίνακα: Με τα παιδιά περνούσε πολύ ωραία και οι ζωγραφιές της τους άρεσαν. Έτσι αποφάσισε να γίνει εικονογράφος παιδικών βιβλίων. Της αρέσουν τα βιβλία (αυτά με τις εικόνες, αλλά και τα άλλα, αυτά για μεγάλους) το ποδήλατο,η θάλασσα, οι γάτες, τα σύννεφα και τα αστέρια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου