19 Φεβρουαρίου 2016

Παρουσίαση του βιβλίου "Ν' αγαπάς όπου δεν μπορούν οι άλλοι" Μαριλένα Ραπανάκη, εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη

Οι εκδόσεις Μιχάλη Σιδέρη και το βιβλιοπωλέιο IANOS σας προσκαλούν στην παρουσιαση του βιβλίου της συγγραφέως Μαριλένας Ραπανάκη "Ν ' αγαπάς όπως δεν μπορούν οι άλλοι" το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016Το βιβλίο θα παρουσιάσουν η συγγραφέας Κώστια Κοντολέων, η ηθοποιός Πέγκυ Τρικαλιώτη και η δημοσιογράφος Δήμητρα Μπιλάλη.

Ο καθηγητής - σολίστ κιθάρας, Γιάννης Αργυρόπουλος θα ντύσει μουσικά την εκδήλωση.

Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2016, και ώρα 15:00 στο βιβλιοπωλείο IANOS (Σταδίου 24, Αθήνα, 2103217917).


ΥΠΟΘΕΣΗ

Άνθρωποι που κυνηγούν την αγάπη και προσπαθούν να την αγγίξουν. Στην πορεία της ζωής καταλαβαίνουν πως πνίγονται μέσα στα κοινωνικά στερεότυπα και στη μοίρα τους, που παλεύουν να τη δαμάσουν. Ήρωες του σήμερα που αντικρίζουν τον θάνατο και ψάχνουν τη λύτρωση στην αγάπη. Η Αγάπη έχει πολλές ιδιότητες, όμως η βασικότερη είναι αυτή της μάνας. Με την οικογένειά της έρχονται αντιμέτωποι με δύσκολες καταστάσεις, που τους καλούν να βιώσουν την εύθραυστη, ανθρώπινη υπόστασή τους. Άλλωστε, εκείνη ως ψυχίατρος γνωρίζει καλά ότι «η τρέλα από τη λογική απέχει μια ανάσα».


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣΗ Μαριλένα Ραπανάκη γεννήθηκε στην Αθήνα το 1983. Σπούδασε τοπογραφία και γεωπληροφορική. Έχει εργαστεί ως τοπογράφος αλλά κυρίως ως εκπαιδευτικός ενηλίκων σε Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης στον τομέα της πληροφορικής. Εξέφρασε τις καλλιτεχνικές της ανησυχίες, από τα εφηβικά της χρόνια, που ασχολείται με το γράψιμο. Έχει διακριθεί στο χώρο της ποίησης από την Πανελλήνια Ένωση Λογοτεχνών και λογοτεχνικά περιοδικά. Κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Ιωλκός το πρώτο της βιβλίο με τίτλο "Ελπίδα Χαμογέλα" (2012 Τιμητικό βραβείο από την Διεθνή Εταιρεία Ελλήνων Λογοτεχνών) και το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο "Ν' αγαπάς όπως δεν μπορούν οι άλλοι" από τις εκδόσεις Μ. Σιδέρη (2015). Βαθιά πεποίθηση της είναι πως η μετριοφροσύνη αρμόζει στους ευφυείς, προσδίδοντάς τους το προνόμιο της συνεχούς ανόδου.  

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου