Τη Δευτέρα 7 Μαρτίου, στις 21:00, η Ντίνα Νικολάου παρουσιάζει το νέο της βιβλίο "Τα καλύτερα νηστίσιμα της Ντίνας" που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.
Για το βιβλίο θα μιλήσουν :
ο κλινικός διαιτολόγος - διατροφολόγος Δημήτρης Γρηγοράκης
ο συγγραφέας και σεφ Ηλίας Μαμαλάκης
και οι δημοσιογράφοι Ειρήνη Νικολοπούλου και Θάλεια Τσιχλάκη
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα 7 Μαρτίου, στις 21:00, στο χώρο του Public cafe (Καραγιώργη Σερβίας 1, πλατεία Συντάγματος, 5ος όροφος)
Το βιβλίο "Τα καλύτερα νηστίσιμα της Ντίνας", περιλαμβάνει 114 νηστίσιμες συνταγές για όλο τον χρόνο. Τη
φωτογράφιση και το food styling των συνταγών υπογράφει ο γνωστός φωτογράφος
Παναγιώτης Μπελτζινίτης.
Το βιβλίο απευθύνεται
σε σύγχρονες γυναίκες που θέλουν να μαγειρέψουν νηστίσιμα με μοντέρνες εκδοχές
των παραδοσιακών συνταγών: Μεζέδες, σαλάτες, πίτες, ψάρια, ζυμαρικά, λαχανικά,
όσπρια, γλυκά, θησαυροί απ’ το κελάρι!
Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Οι γαστρονομικές ανησυχίες της
Ντίνας Νικολάου ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Παρόλο που στην αρχή της
σταδιοδρομίας της σπούδασε οικονομικά και marketing στο Παρίσι, σύντομα το
πάθος της για την τέχνη της μαγειρικής και τη γαστρονομία την έκαναν να αλλάξει
ρότα. Ξεκίνησε τις σπουδές της στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις
γαστρονομικές σχολές του Παρισιού Le Cordon Bleu, Ritz Escoffier, Alain Ducasse formation, Lenôtre.
Στο Παρίσι με τη
Μαρία, την αδελφή της, δημιούργησαν το εστιατόριο Evi Evane (www.evievane.com), υπερασπιζόμενες με μεράκι και
πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Επίσης, στα δύο delicatessen, Evi
Evane Traiteur & Evi Evane mezes, προσφέρουν μόνο ελληνικά
φαγητά για το σπίτι ή το γραφείο, αλλά και 150 ελληνικά προϊόντα από όλη την
Ελλάδα, μικρών παραγωγών, τα οποία επιλέγει η ίδια.
Στην Αθήνα,
ξεκίνησε το 2006 μέσα από τον «Πρωινό καφέ» του ΑΝΤ1. Συνέχισε από το 2009 έως
το 2011 στο Star με τους «Νηστικούς πράκτορες» και το 2012 με την εκπομπή «Στην
κουζίνα με την Ντίνα». Το 2010 παρουσίασε στο κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης Cuisine TV
την εκπομπή «Ma cuisine grecque» με συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα.
Το 2013 παρουσίασε
την εκπομπή «Ελλήνων Γεύσεις» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Το 2014-2015 και μέχρι
σήμερα συνεχίζει το γαστρονομικό της ταξίδι μέσα από την εκπομπή «Ένα τραπέζι Ελλάδα»
στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό.
Για 8 συνεχόμενα
χρόνια αρθρογραφούσε στο περιοδικό Γαστρονόμος της Καθημερινής.
Σήμερα, συνεχίζει να δημιουργεί στο περιοδικό Olive της εφημερίδας Πρώτο
Θέμα. Επειδή είναι οπαδός της άποψης ότι η γνώση πρέπει να μεταδίδεται, δίδαξε
για αρκετά χρόνια σε σχολές μαγειρικής της Ελλάδας και της Γαλλίας (Chef d’Oeuvre, Le Monde, Le Cordon Bleu).
Το βιβλίο της
σχολής Chef d’ Oeuvre, που έγραψε το 2005, απέσπασε το πρώτο βραβείο
στον διεθνή διαγωνισμό Gourmand (World Cookbooks Awards) ως το καλύτερο
ελληνικό επαγγελματικό βιβλίο μαγειρικής, ενώ τα άλλα 6 βιβλία της έχουν
αγαπηθεί από το ελληνικό και διεθνές κοινό. Μάλιστα, το Grèce, cuisine familiale et traditionnelle εκδόθηκε από τον γαλλοελβετικό εκδοτικό οίκο
«La Martiniere».
Το τελευταίο της
βιβλίο με τίτλο Μόνος στην κουζίνα (εκδ. Μίνωας) είναι ένα «εργαλείο»
για τους ανθρώπους που αποφάσισαν να μείνουν μόνοι τους, τους φοιτητές, τους
εργένηδες και όλους όσοι κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μαγειρική. Αυτή η
έκδοση έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για την Ντίνα Νικολάου, καθώς παραχώρησε
όλα τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού
των Οστών του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας.