28 Μαρτίου 2016

Παρουσίαση του βιβλίου "Μαντώ Μαυρογένους" την Τετάρτη 30 Μαρτίου!Το πορτρέτο μιας γυναίκας, που οι ξένοι τίμησαν και ανέδειξαν σε έργα δημιουργίας και τέχνης πολύ περισσότερο από τους Έλληνες, για τους οποίους αγωνίστηκε με σθένος και δεν κατάφερε να λάβει εν ζωή την αναγνώριση και την ανταμοιβή που της έπρεπε, αποτυπώνεται στο βιβλίο "Μαντώ Μαυρογένους". Η συγγραφέας Ειρήνη Νικολάκη - Καλαμάρη έχει συγγράψει ένα εξαιρετικό μυθιστόρημα για τη ζωή της, και σας προσκαλεί μαζί με τις εκδόσεις Κέδρος και την Ομοσπονδία Χιακών Σωματείων Αττικής στην παρουσίασή του, την Τετάρτη 30 Μαρτίου.


Την Τετάρτη 30 Μαρτίου 2016, στις 7:00μ.μ. στην Αίθουσα Λόγου, στη Στοά του βιβλίου (Πεσμαζόγλου 5, Αθήνα | Πληροφορίες 210 3809712) οι

Σαράντος Ι. Καργάκος, ιστορικός-συγγραφέας

και Νίκος Χρ. Αλιπράντης, φιλόλογος-συγγραφέας, διευθυντής του περιοδικού Παριανά,

θα παρουσιάσουν το βιβλίο με τίτλο "Μαντώ Μαυρογένους".

Αποσπάσματα θα διαβάσει η ηθοποιός Νατάσσα Μύττα.


Διαβάστε την κριτική μας γι αυτό το συναρπαστικό, ιστορικό μυθιστόρημα


ΥΠΟΘΕΣΗ


Περεζιά, η πιστή παραμάνα της Μαντώς, της «Ηρωίδας της Μυκόνου», απογόνου της ένδοξης οικογένειας των Μαυρογένη, αφηγείται τη συναρπαστική ζωή της κυράς της. Μας οδηγεί σε ένα ταξίδι στους δρόμους της Ιστορίας και του θρύλου, πλημμυρισμένο με εικόνες και αποκαλύψεις που συγκλονίζουν.

Η ωραία Μαντώ, γεννημένη το 1796 και γαλουχημένη με τις αρχές της προόδου και της ελευθερίας, ξεκινά από τη μακρινή Τεργέστη και φτάνει στο νησί της, τη Μύκονο, με το όραμα μιας αναγεννημένης Ελλάδας. Μεγαλόπρεπη και ηγεμονική, προχωράει βαθιά στην περιοχή του οράματός της, οδηγημένη από τη φλογερή αγάπη της για την πατρίδα. Επιλέγει συνειδητά τη θυσία και γίνεται ολοκαύτωμα για τη λευτεριά του έθνους.

Ο μεγάλος της έρωτας για τον Δημήτριο Υψηλάντη σημαδεύει βαθιά τη ζωή της. Η ίδια απομένει προδομένη, με την πικρή γεύση του κατατρεγμού, μέσα σε μια ανελέητη ερημιά και στέρηση, ενώ η φήμη της ξεπερνά τα σύνορα της τουρκοκρατούμενης Ελλάδας.
Όσα χρόνια κι αν έχουν περάσει, ο θρύλος της ηρωίδας, χέρι χέρι με την αλήθεια, δεν έχει διαλυθεί. Παραμένει και ακτινοβολεί πλάι στους μεγάλους θρύλους του ’21. Η Μαντώ Μαυρογένους, φεύγοντας από τη ζωή, μας άφησε κάτι πολύ ακριβό: το πέρασμά της!
 

Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣΗ Ειρήνη Νικολάκη-Καλαμάρη γεννήθηκε στη Χίο, όπου εξακολουθεί να ζει με την οικογένειά της. Αποφοίτησε από το λύκειο και ασχολείται ποικιλότροπα με τη λογοτεχνία εδώ και χρόνια.

Αυτό είναι το έβδομο βιβλίο της. Το πρώτο της μυθιστόρημα με τίτλο Μαθαίνοντας το σ’ αγαπώ αργά κυκλοφόρησε το 2003. Έχει επίσης εκδώσει τα μυθιστορήματα Με χρώμα και αλμύρα (2005), Το σπίτι στον Κάτω Αιγιαλό (2009) και Ο τελευταίος εραστής (2012), και τις ποιητικές συλλογές Ιριδισμοί (2004) και Άνθη λυκίσκου (2007).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου