21 Μαρτίου 2016

Η δημοφιλής σεφ Ντίνα Νικολάου παρουσιάζει το νέο της βιβλίο στη Θεσσαλονίκη, Δευτέρα 21 Μαρτίου

Η αγαπημένη σεφ Ντίνα Νικολάου θα βρεθεί τη Δευτέρα 21 Μαρτίου, στη Θεσσαλονίκη, κοντά σε όλους όσους θέλουν να μάθουν τα μυστικά της μέσα από το νέο της βιβλίο με τίτλο "Τα καλύτερα νηστίσιμα της Ντίνας", που κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Μίνωας.

 
Την Δευτέρα 21 Μαρτίου, στις 19:00, στον χώρο του βιβλιοπωλείου PUBLIC Τσιμισκή (Τσιμισκή 24), η αγαπημένη Ντίνα Νικολάου θα παρουσιάσει το νέο της βιβλίο.
 
Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι :
 
Ζιζή Συμεωνίδου, διευθύντρια Antenna Θεσσαλονίκης
Αλεξάνδρα Ανθίδου, υπεύθυνη εκδηλώσεων & δημοσίων σχέσεων της Οίνοι Βορείου Ελλάδος -  Wines of North Greece
Ειρήνη Πασχαλέρη, βιολόγος με ειδίκευση στη διατροφή
Θάλεια Καραφυλλίδου, υπεύθυνη δημοσίων σχέσεων του ξενοδοχειακού συγκροτήματος Eagles Palace,
και ο food blogger, food editor και μάγειρας Δημήτρης Κοπαράνης.



Το βιβλίο "Τα καλύτερα νηστίσιμα της Ντίνας", περιλαμβάνει 114 νηστίσιμες συνταγές για όλο τον χρόνο. Τη φωτογράφιση και το food styling των συνταγών υπογράφει ο γνωστός φωτογράφος Παναγιώτης Μπελτζινίτης.

Το βιβλίο απευθύνεται σε σύγχρονες γυναίκες που θέλουν να μαγειρέψουν νηστίσιμα με μοντέρνες εκδοχές των παραδοσιακών συνταγών: Μεζέδες, σαλάτες, πίτες, ψάρια, ζυμαρικά, λαχανικά, όσπρια, γλυκά, θησαυροί απ’ το κελάρι! 

Η έκδοση περιλαμβάνει εισαγωγή για τη διατροφική αξία της νηστείας από τον γνωστό διατροφολόγο Δημήτρη Γρηγοράκη.


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ 

Οι γαστρονομικές ανησυχίες της Ντίνας Νικολάου ξεκίνησαν σε πολύ μικρή ηλικία. Παρόλο που στην αρχή της σταδιοδρομίας της σπούδασε οικονομικά και marketing στο Παρίσι, σύντομα το πάθος της για την τέχνη της μαγειρικής και τη γαστρονομία την έκαναν να αλλάξει ρότα. Ξεκίνησε τις σπουδές της στην επαγγελματική μαγειρική τέχνη στις γαστρονομικές σχολές του Παρισιού Le Cordon Bleu, Ritz Escoffier, Alain Ducasse formation, Lenôtre.


Στο Παρίσι με τη Μαρία, την αδελφή της, δημιούργησαν το εστιατόριο Evi Evane (www.evievane.com), υπερασπιζόμενες με μεράκι και πατριωτική φιλοδοξία την ελληνική κουζίνα. Επίσης, στα δύο delicatessen, Evi Evane Traiteur & Evi Evane mezes, προσφέρουν μόνο ελληνικά φαγητά για το σπίτι ή το γραφείο, αλλά και 150 ελληνικά προϊόντα από όλη την Ελλάδα, μικρών παραγωγών, τα οποία επιλέγει η ίδια.

Στην Αθήνα, ξεκίνησε το 2006 μέσα από τον «Πρωινό καφέ» του ΑΝΤ1. Συνέχισε από το 2009 έως το 2011 στο Star με τους «Νηστικούς πράκτορες» και το 2012 με την εκπομπή «Στην κουζίνα με την Ντίνα». Το 2010 παρουσίασε στο κανάλι της γαλλικής τηλεόρασης Cuisine TV την εκπομπή «Ma cuisine grecque» με συνταγές και πιάτα απ’ όλη την Ελλάδα.
Το 2013 παρουσίασε την εκπομπή «Ελλήνων Γεύσεις» στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Το 2014-2015 και μέχρι σήμερα συνεχίζει το γαστρονομικό της ταξίδι μέσα από την εκπομπή «Ένα τραπέζι Ελλάδα» στον ίδιο τηλεοπτικό σταθμό.

Για 8 συνεχόμενα χρόνια αρθρογραφούσε στο περιοδικό Γαστρονόμος της Καθημερινής. Σήμερα, συνεχίζει να δημιουργεί στο περιοδικό Olive της εφημερίδας Πρώτο Θέμα. Επειδή είναι οπαδός της άποψης ότι η γνώση πρέπει να μεταδίδεται, δίδαξε για αρκετά χρόνια σε σχολές μαγειρικής της Ελλάδας και της Γαλλίας (Chef dOeuvre, Le Monde, Le Cordon Bleu).

Το βιβλίο της σχολής Chef d’ Oeuvre, που έγραψε το 2005, απέσπασε το πρώτο βραβείο στον διεθνή διαγωνισμό Gourmand (World Cookbooks Awards) ως το καλύτερο ελληνικό επαγγελματικό βιβλίο μαγειρικής, ενώ τα άλλα 6 βιβλία της έχουν αγαπηθεί από το ελληνικό και διεθνές κοινό. Μάλιστα, το Grèce, cuisine familiale et traditionnelle εκδόθηκε από τον γαλλοελβετικό εκδοτικό οίκο «La Martiniere». 

Το τελευταίο της βιβλίο με τίτλο Μόνος στην κουζίνα (εκδ. Μίνωας) είναι ένα «εργαλείο» για τους ανθρώπους που αποφάσισαν να μείνουν μόνοι τους, τους φοιτητές, τους εργένηδες και όλους όσοι κάνουν τα πρώτα τους βήματα στη μαγειρική. Αυτή η έκδοση έχει ιδιαίτερη συναισθηματική αξία για την Ντίνα Νικολάου, καθώς παραχώρησε όλα τα έσοδα από τα πνευματικά δικαιώματα στην Τράπεζα Εθελοντών Δοτών Μυελού των Οστών του Συλλόγου Όραμα Ελπίδας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου