Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Δύο υπέροχες παιδικές κυκλοφορίες από τις εκδόσεις Διόπτρα!

Μήνας παιδικού βιβλίου είναι ο Απρίλιος και οι εκδόσεις Διόπτρα έρχονται κοντά σοτυς μικρούς αναγνώστες με δύο νέες κυκλοφορίες : τα "Ιπτάμενα Κέικ" και το "Spirit animals 5: Ενάντια στην παλίρροια".

1. "Ιπτάμενα κεικ"

https://www.dioptra.gr/Vivlio/586/717/Iptamena-keik/


ΥΠΟΘΕΣΗ

Η Άστρα και η οικογένειά της ταξιδεύουν στο διάστηµα για την καινούρια πατρίδα τους, τον Νόβα Μούντι, όταν το διαστηµόπλοιό τους δέχεται επίθεση!

Δολοφονικά κάπκεϊκ, παλαβά κέικ-σκακιέρες και αρπακτικά µάφιν – ζαχαρωµένοι δαίµονες που κυκλοφορούν ανεξέλεγκτοι! Και είναι στο χέρι της Άστρα και του Πίλµπιµ, του ροµπότ φίλου της, να τους σταµατήσουν προτού καταστρέψουν το σκάφος τους. Στο κάτω κάτω, οι άνθρωποι είναι αυτοί που πρέπει να τρώνε κέικ, όχι το αντίστροφο…  

ΟΙ ΣΥΓΓΡΑΦΕΙΣ

Philip Reeve

Ταξίδεψε μέχρι τα πέρατα του κόσμου για να πάρει συνέντευξη από τα νησιά που πρωταγωνιστούν σε αυτό το βιβλίο. Υιοθέτησε ένα από τα θραύσματα του Θέρλστον και το έχει εγκαταστήσει σε μια λιμνούλα στον κήπο του σπιτιού του, όπου τα ήσυχα βράδια μπορεί να το ακούσει κανείς να τραγουδάει ναυτικά τραγούδια. Είναι συγγραφέας πολλών γνωστών βιβλίων.

Sarah McIntyre
 
Περνάει έξι μήνες του χρόνου περιπλανώμενη στον ινδικό ωκεανό πάνω σε μια σχεδία την οποία έχει κατασκευάσει από κυπελάκια παγωτού. Αυτό που της άρεσε περισσότερο κατά την κατασκευή της σχεδίας ήταν το γεγονός ότι έπρεπε να φάει δεκάδες παγωτά. Στη διάρκεια των ταξιδιών της στον ινδικό ωκεανό, δέχεται διαρκώς επισκέψεις από γοργόνες που της ζητούν να τους ζωγραφίσει το πορτρέτο τους. Στον ελεύθερο χρόνο της, εικονογραφεί βιβλία και κόμικς.

 
2. Spirit animals 5: Ενάντια στην παλίρροια

https://www.dioptra.gr/Vivlio/587/717/Spirit-animals-5:-Enantia-stin-palirroia/


ΥΠΟΘΕΣΗ
 
ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ.
Ο ήλιος λάμπει στα Εκατοντάνησα, ωστόσο το μονοπάτι, το οποίο ακολουθεί η παρέα, μοιάζει γεμάτο σκιές. Ο Κόνορ, η Αμπέκε, η Μέιλιν και ο Ρόλαν ταξίδεψαν σε όλον τον κόσμο, αναζητώντας τα πανίσχυρα φυλαχτά, προσπαθώντας να τα προστατέψουν από τα χέρια των εχθρών. Κατά τη διάρκεια των ταξιδιών, οι εχθροί βρίσκονται συνεχώς ένα βήμα πίσω τους και πάντοτε ξέρουν πού να τους βρουν. Και τώρα ξέρουν το γιατί. .
Ένας από αυτούς είναι προδότης. .
Καθώς ταξιδεύουν στα κρυστάλλινα νερά του τροπικού παραδείσου, οι υποψίες πέφτουν πάνω σε όλα τα μέλη της παρέας. Ένας κατάσκοπος βρίσκεται ανάμεσά τους και προτού αυτή η αποστολή ολοκληρωθεί, μια παγίδα θα απειλήσει τη ζωή τους.


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
 
Η Tui T. Sutherland είναι νικήτρια του τηλεπαιχνιδιού Jeopardy! και συγγραφέας της σειράς βιβλίων Wings of Fire, της τριλογίας του Θηριοτροφείου, της σειράς Pet Trouble και τριών βιβλίων της επιτυχημένης σειράς Seekers (ως μέρος της ομάδας της Έριν Χάντερ). Σήμερα έχει μονάχα έναν σκύλο (το ζώο πνεύμα της, τον Ηλιαχτίδα), αλλά μεγαλώνοντας είχε ινδικά χοιρίδια στην μπανιέρα της, ζωηρές μαϊμούδες στην αυλή της κι ένα γατάκι με σχέδια για να κατακτήσει τον κόσμο. Ζει στη Μασαχουσέτη με τον άντρα της, τους δυο γιους τους και τον Ηλιαχτίδα.

 

Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΨΗΦΙΣΑΤΕ : ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ κας ΜΑΝΤΑ

Καταρχήν ένα μεγάλο μπράβο στα 277 άτομα που τίμησαν την έρευνά μας και απάντησαν με ειλικρίνεια τη γνώμη τους για καθένα από τα βιβλία της κας Μαντά. Οι έρευνες αυτές θα μπορούν στο μέλλον ν' αποτελούν σημείο αναφοράς για κάποιον που ζητάει γνώμη σχετικά με κάποιο από τα βιβλία της !Τα αποτελέσματα κάθε έρευνας θα τα βρίσκεται στην κατηγορία "ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ". Τα αποτελέσματα που βλέπετε στις εικόνες περιέχουν και τα άτομα που δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο. Για το λόγο αυτό ακριβώς κάτω από κάθε εικόνα αναγράφω το σύνολο των ατόμων που έχουν διαβάσει το βιβλίο και άρα επι αυτού του συνόλου είναι και τα νούμερα που εκφέρουν άποψη για καθένα από τα βιβλία! Διευκρίνηση : το νέο βιβλίο της κας Μαντά "Μια συγνώμη για το τέλος" κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες οπότε παρουσιάζουμε απλά μια μικρή τάση για το βιβλίο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για την αγορά του, στηριζόμενοι σε ένα τόσο μικρό δείγμα! Συμφωνα με τα αποτελέσμ

Το 1ο επίσημο teaser από την ταινία "Σκοτεινή Αγάπη" που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Colleen Hoover!

Βγήκε στον αέρα το το 1ο επίσημο teaser από την ταινία "Σκοτεινή Αγάπη" που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Colleen Hoover! Παρακουλουθήστε το :  https://www.youtube.com/watch?v=XtYFba2s2rE " Η Τέιτ και ο Μάιλς δεν θεωρούν τους εαυτούς τους καν φίλους. Το μόνο πράγμα που έχουν κοινό είναι μια αναμφίβολη αμοιβαία έλξη. Συνειδητοποιούν ότι μπορούν να έχουν την τέλεια, χωρίς δεσμεύσεις συμφωνία. Αυτός δε θέλει έρωτες, αυτή δεν έχει τον χρόνο: το μόνο που απομένει είναι το σεξ. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ρολόι, αρκεί η Τέιτ να ακολουθήσει τους δύο κανόνες που θέτει ο Μάιλς: ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Νομίζουν ότι μπορούν να το διαχειριστούν, αλλά τα πάντα αλλάζουν όταν τα αληθινά αισθήματα μπλέκονται στην εξίσωση. Οι καρδιές διαπερνιούνται.                 Οι υποσχέσεις σπάνε.                     Οι κανόνες παραβιάζονται.                              Η αγάπη γίνεται σκοτεινή. " ΠΗΓΗ :  http:

7 αποφθέγματα του Ναγκίμπ Μαχφούζ που αξίζει να διαβάσετε...

Ο Ναγκίμπ Μαχφούζ γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1911 στο Κάιρο. Άρχισε να γράφει στα δεκαεφτά του, και το πρώτο μυθιστόρημα, που διαδραματίζεται στην αρχαία Αίγυπτο, εκδόθηκε το 1939. Έγραψε γύρω στα τριάντα μυθιστορήματα και περισσότερα από εκατό διηγήματα, πολλά από τα οποία έγιναν επιτυχημένες ταινίες. Το 1988 η Σουηδική Ακαδημία Γραμμάτων τίμησε τον Μαχφούζ με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του. Πέθανε στις 30 Αυγούστου 2006. [ Πηγή : Εκδόσεις Ψυχογιός ] "Μπορείτε να πείτε αν ένας άνθρωπος είναι έξυπνος από τις απαντήσεις του. Μπορείτε να πείτε αν ένας άνθρωπος είναι σοφός από τις ερωτήσεις του". "Σπίτι δεν είναι εκεί που γεννιέσαι. Σπίτι είναι εκεί που όλες οι προσπάθειες σου να ξεφύγεις, σταματούν". "Ο φόβος δεν εμποδίζει τον θάνατο. Εμποδίζει τη ζωή". "Η αγάπη είναι σαν την υγεία. Την παραμελούμε όταν υπάρχει και τη λατρεύουμε όταν τη χάνουμε."