15 Απριλίου 2016

Κριτική του βιβλίου "Το μυστικό της πεταλούδας" από την Γιούλη Γεωργία Τσακάλου!

Αυτό το βιβλίο μας ταξιδεύει με πνεύμα και βάθος. Μας διδάσκει του λόγους που η ψυχή μας βασανίζεται. Μας ανοίγει με τρυφερότητα τα φτερά με προσωπική ευθύνη και μας πείθει πώς εμείς οι ίδιοι έχουμε την δύναμη να διαλέξουμε την καλοσύνη από την αλαζονεία και με αποδείξεις μας περιγράφει τις αλήθειες για τον έρωτα, την αγάπη και τα προβλήματα που πνίγουνε την ζωή μας. 

http://www.psichogios.gr/site/Books/show/1003423/to-mystiko-ths-petaloydas
Κλικ για να διαβάσετε την υπόθεση

Από τόσα βιβλία που έχω διαβάσει στη ζωή μου, διακρίνω πάντα στα βιβλία της Ισμήνης Μπάρακλη μια προσέγγιση στον άνθρωπο, μια ταπεινότητα και μια σοφία που δύσκολα συναντάς. Ας μου επιτραπεί να πω για το ''Μυστικό της πεταλούδας'' είναι ένα βιβλίο που ευτυχείς και ευγνώμονες, όσοι προσεκτικά το μελετήσουν, διότι θα καταλάβουν πως είναι 
''το αθόρυβο της βροχής που κάνει τα λουλούδια να μεγαλώνουν και όχι ο κρότος της βροντής''

Αφηγήσεις, βιώματα, σκέψεις και συναισθήματα για την ελευθερία, την αίσθηση του ανήκειν, την ανθρώπινη ανασφάλεια και τις " πληγές μας, τα παθήματα και τα πάθη μας". 

Ένα δοκίμιο για τη φυλακή και τα ανοιχτά παράθυρα της ανθρώπινης ψυχής που θα μας θυμίσει πρόσωπα, καταστάσεις και οικείες ιστορίες. Η ποιοτική της γραφή υπερασπίζει πώς εάν θέλουμε την ευτυχία πρέπει να ζητάμε την αλήθεια, την αλήθεια που σώζει. Για να βρούμε την αλήθεια πρέπει να είμαστε ο εαυτός μας. 

Ένα ακόμα βιβλίο της κυρίας Μπάρακλη που δίνει φως στα σκοτάδια της κουκουλωμένης ψυχής και μας προσφέρει ένα αστεράκι που μας ανοίγει τον ορίζοντα. Καλό μας ταξίδι με το νέο της πόνημα!!!


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου