20 Απριλίου 2016

Υπο έκδοση το βιβλίο "Η υπέροχη φίλη μου" της Elena Ferrante από εκδόσεις Πατάκη!Το βιβλίο "Η υπέροχη φίλη μου" της Elena Ferrante κυκλοφορεί σε λίγες μέρες. Ένα σύγχρονο αριστούργημα από μία από τις δημοφιλέστερες συγγραφείς της Ιταλίας, το πρώτο βιβλίο της Τετραλογίας της Νάπολης. Στις 13 Απριλίου ανακοινώθηκε ότι το τέταρτο βιβλίο της Τετραλογίας της Νάπολης, "The Story of the Lost Child", είναι υποψήφιο για το βραβείο  Man Booker International 2016.Διαβάστε το ηλεκτρονικό απόσπασμα του βιβλίου : 

Η Υπέροχη φίλη μου είναι μια συναρπαστική ιστορία με πρωταγωνίστριες δύο φίλες, την Έλενα και τη Λίλα, που ξεκινά τη δεκαετία του ’50 με φόντο μια φτωχογειτονιά της Νάπολης. Η συγγραφέας καταδύεται στην περίπλοκη φύση της φιλίας των δύο κοριτσιών, των δύο εφήβων, των δύο γυναικών, ακολουθώντας βήμα βήμα την εξέλιξη καθεμιάς ξεχωριστά, τον τρόπο που η μία επηρεάζει την άλλη, τα συναισθήματά τους που ανά τις δεκαετίες τις βοηθούν να χτίσουν μια ουσιαστική, στιβαρή σχέση. Το απαράμιλλο στιλ της Φερράντε με την αψεγάδιαστη, σχολαστική της ματιά αναδεικνύει μέσα από τα πορτρέτα των δύο αυτών γυναικών την ιστορία μιας γειτονιάς, μιας μεγαλούπολης κι εντέλει ενός έθνους που βιώνει κοσμοϊστορικές αλλαγές με το πέρασμα των δεκαετιών, μεταλλάσσοντας τις δύο γυναίκες και μετουσιώνοντας τη φιλία τους σε μια σχέση ζωής.


Elena FerranteElena Ferrante είναι το λογοτεχνικό ψευδώνυμο μιας σύγχρονης ιταλίδας συγγραφέως που η πραγματική της ταυτότητα δεν έχει αποκαλυφθεί. Το μυθιστόρημά της "L` amore molesto" ("Βάναυση αγάπη", ελλ. εκδ. Perugia, 1997), έγινε ταινία το 1995 από τον σκηνοθέτη Mario Martone. Το επόμενο μυθιστόρημά της, "Μέρες εγκατάλειψης" (ελλ. εκδ. Άγρα, 2004), ήταν ένα από τα πιο επιτυχημένα λογοτεχνικά έργα στην Ιταλία το 2002.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου