25 Μαΐου 2016

Νέα έκδοση του βιβλίου "Αλφαβητάρι της πίστης" Χρήστος Γιανναράς, εκδόσεις ΊκαροςΑπό τις εκδόσεις Ίκαρος κυκλοφορεί σε νέα έκδοση το βιβλίο του δημοφιλούς Έλληνα στοχαστή και φιλόσοφου Χρήστου Γιανναρά, "Αλφαβητάρι τηςπίστης". Ένα φιλοσοφικό κείμενο που προσπαθεί με τρόπο προσιτό να ξεχωρίσει αυτό που είναι η χριστιανική πίστη απ' ό,τι δεν είναι.

http://ikarosbooks.gr/656-alfabitari-tis-pistis.html


Διαβάστε απόσπασμα του βιβλίου εδώ:


Το βιβλίο αυτό δεν ζητάει να πείσει για τις θέσεις του, ούτε να μεταπείσει υποθετικούς αντιπάλους. Δεν είναι μια «απολογητική» της χριστιανικής πίστης και δεν επιδιώκει να προσηλυτίσει στις απόψεις του τον αναγνώστη. Έχει μια και μόνη φιλοδοξία: Να ξεχωρίσει αυτό που είναι η χριστιανική πίστη, απ’ ό,τι δεν είναι χριστιανική πίστη. Κι αυτό να γίνει με τρόπο προσιτό στον μέσο, όπως λέμε, «διανοούμενο» άνθρωπο ― σε αυτή την «ταλαίπωρη γενιά, τη θρεμμένη με λογική και Διαφωτισμό», καθώς λέει ο ποιητής. Να αναιρέσει το βιβλίο, όσο το μπορεί, τη σύγχυση, που συχνά μάς κάνει να απορρίπτουμε κάτι, το οποίο στην πραγματικότητα αγνοούμε.

Πρόκειται για επανέκδοση του κλασσικού πια βιβλίου που πρωτοεκδόθηκε το 1983.


Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣΟ Χρήστος Γιανναράς γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε στα Πανεπιστήμια της Αθήνας, της Βόννης και της Σορβόννης (Παρίσι). Δίδαξε Φιλοσοφία, Πολιτιστική Διπλωματία και Συγκριτική Οντολογία σε πανεπιστήμια της Γαλλίας, της Ελβετίας, της Ελλάδας. Επιφυλλιδογραφεί σε εφημερίδες παρεμβαίνοντας στην πολιτική και κοινωνική επικαιρότητα.

Βιβλία του Χρήστου Γιανναρά στον Ίκαρο:

Σχόλιο στο άσμα ασμάτων (2016), Φιλοσοφία
Το αίνιγμα του κακού (2008), Φιλοσοφία
Ενάντια στη θρησκεία (2006), Φιλοσοφία
Οντολογία της σχέσης (2004), Φιλοσοφία
Η ελευθερία του ήθους (2002), Φιλοσοφία
Καταφύγιο ιδεών (2000), Βιογραφία
Το ρητό και το άρρητο (1999), Φιλοσοφία
Τα καθ' εαυτόν (1995), Βιογραφία
Προτάσεις Κριτικής Οντολογίας (1985, Α΄ Έκδοση στον Ίκαρο: 2010), Φιλοσοφία
Σχεδίασμα Εισαγωγής στη Φιλοσοφία (1980, Α΄ Έκδοση στον Ίκαρο: 2013), Φιλοσοφία
Η κρίση της προφητείας (1964, Α΄ Έκδοση στον Ίκαρο: 2010), Φιλοσοφία
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου