5 Μαΐου 2016

Κριτική της σειράς "Ταξίδια στη μυθολογία" Μαρία Αγγελίδου, εκδόσεις ΠαπαδόπουλοςΗ ελληνική μυθολογία αποτελεί για πολλές γενιές παιδιών ένα αστείρευτο και σαγηνευτικό ταξίδι στην κορυφή του Ολύμπου. Μια περιπλάνηση στον κόσμο των Θεών, των ημίθεων και των ηρώων που μαγεύει κάθε ακροατή ή αναγνώστη και νουθετεί με τρόπο συναρπαστικό. Η συγγραφέας Μαρία Αγγελίδου, μέσα από τη σειρά που τιτλοφορείται «Ταξίδια στη μυθολογία», παρουσιάζει με μια πιο σύγχρονη γραφή κάποιες από τις πιο δημοφιλείς ιστορίες με σύμμαχό της την εξαιρετική, και μοντέρνα εικονογράφηση της κας Ίρις Σαμαρτζή. Το αποτέλεσμα πραγματικά εντυπωσιάζει μικρούς και μεγάλους – καθώς ομολογώ ότι κατά την ανάγνωσή τους στα παιδιά μου, έπιασα τον εαυτό μου να αγωνιά για τη συνέχεια, σαν να τις διάβαζα για πρώτη μου φορά.

http://www.epbooks.gr/product/101373/%CE%B7-%CE%B1%CF%81%CF%87%CE%B7-%CF%84%CE%BF%CF%85-%CE%BA%CE%BF%CF%83%CE%BC%CE%BF%CF%85
ΚΛΙΚ για να διαβασετε την υπόθεσηΤο βιβλίο «Η αρχή του Κόσμου» αναφέρεται στους μύθους του Κρόνου, του Άτλαντα, του Δευκαλίωνα και της Πύρρας, του Προμηθέα, της Πανδώρας και του Πρωτέα. Αντίστοιχα το βιβλίο «Από τους θεούς στους ανθρώπους» ξεδιπλώνει τις ιστορίες της Αταλάντης, του Ασκληπιού, του Ερμή, του Δαίδαλου, της Ευρώπης και του Ηρακλή.  Επιλογές ιδιαίτερες και μοναδικές, και ανεπτυγμένες με έναν λόγο λιτό και απέριττο. Έναν λόγο απαλλαγμένο από περιττές πληροφορίες και λεπτομερείς περιγραφές που κουράζουν τα παιδιά και ουσιαστικά καταλύουν την ομορφιά αυτών των διηγήσεων. Η κα Αγγελίδου αναδεικνύει με τον τρόπο συγγραφής της, όλα τα κρυμμένα νοήματα της κάθε ιστορίας, διατηρώντας ταυτόχρονα ανέπαφη την αψεγάδιαστη πλοκή τους και  την αγωνία των παιδιών στα ύψη.


Αρωγός σε αυτή την ιδιαίτερη μεταφορά των μύθων, αποτελεί, αδιαμφισβήτητα, η κυβιστική απεικόνιση των γεγονότων που εξελίσσονται, από την εικονογράφο της σειράς. Μια μοντέρνα νότα που αγκαλιάζει το κείμενο και απελευθερώνει τη φαντασία των παιδιών. Με τον τρόπο αυτό οι μικροί αναγνώστες προσπαθούν μέσα από τις αφαιρετικές εικόνες να πλάσουν με το μυαλό τους τις σκηνές, και να προάγουν τη σκέψη τους. Σε μια εποχή που η καλλιέργεια της δημιουργικότητας των μαθητών αποτελεί αυτοσκοπό, τα βιβλία της σειράς «Ταξίδια στη μυθολογία» έρχονται να προσφέρουν ένα σύμμαχο σε γονείς και εκπαιδευτικούς, χωρίς να αλλοιώνουν την αξία της ελληνικής μυθολογίας στο ελάχιστο.


Δύο εξαιρετικά βιβλία που θα ικανοποιήσουν το απαιτητικό αναγνωστικό κοινό των μικρών ηλικιών, και θα τους διδάξουν αξίες ανεκτίμητες …


ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου