7 Ιουνίου 2016

Νέα κυκλοφορία "Κλεμμένες ψυχές" Stuart Neville, εκδόσεις Μεταίχμιο


Από τις εκδόσεις Μεταίχμιο κυκλοφορεί η τρίτη περιπέτεια του επιθεωρητή Τζακ Λένον, με τον τίτλο "Κλεμμένες ψυχές" του συγγραφέα Stuart Neville

http://www.metaixmio.gr/products/3227--.aspx


ΥΠΟΘΕΣΗ

Μια γυναίκα ξυπόλυτη τρέχει στους δρόμους του Μπέλφαστ. Οι διώκτες της είναι μόλις μια ανάσα πίσω της. Την έφεραν στην Ιρλανδία με την υπόσχεση μιας καλύτερης  ζωής, τώρα όμως το μόνο που θέλει η Γκάλια είναι να γυρίσει σπίτι της.

Μοναδική της ελπίδα ένας άντρας που της έδωσε έναν σταυρό και το τηλέφωνό του. Θα αφεθεί στο έλεός του αφού δεν έχει πουθενά αλλού να στραφεί.

Ο επιθεωρητής Τζακ Λένον το μόνο που θέλει είναι να περάσει ήσυχα τις διακοπές του  με την κόρη του. Όμως η επιθυμία του δεν θα πραγματοποιηθεί καθώς ο πόλεμος ανάμεσα σε δυο αντίπαλες συμμορίες αφήνει μια σειρά από πτώματα σε όλο το Μπέλφαστ. Το σκοτεινό μονοπάτι της έρευνάς του θα τον οδηγήσει στην αλήθεια που είναι πολύ πιο απειλητική απ’ ό,τι είχε ποτέ φανταστεί – σε μια θανατηφόρα κούρσα ανάμεσα σε δυο πολύ διαφορετικούς δολοφόνους.

Συνταρακτικό, με αληθοφανείς χαρακτήρες και βασανιστική αγωνία, το Κλεμμένες ψυχές είναι μια συμπονετική αστυνομική ιστορία που θα καρφωθεί στο μυαλό σας για καιρό μετά το τέλος της. Ο Neville εξελίσσεται σε ένα εξαιρετικό ταλέντο γράφοντας μια εφιαλτική ιστορία στον πιο σκοτεινό τόπο του πλανήτη.
ΕΓΡΑΨΑΝ ΓΙΑ ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ

«O Neville κλιμακώνει σταδιακά την ένταση –και τη βία– ώσπου η κάθε σελίδα πάλλεται από σασπένς».

Publishers Weekly«Το Μπέλφαστ του Λένον είναι φτιαγμένο από μουντάδα, βροχή και μίσος. Οι δρόμοι του είναι από τους πιο σκληρούς που έχουν περάσει στις σελίδες της αστυνομικής λογοτεχνίας».

Booklist«Πέρα από την ορμητική πλοκή, ο αναγνώστης αισθάνεται ότι η πρόζα του Neville διαθέτει αδαμάντινη στιβαρότητα και διχάζεται: από τη μια θέλει να διαβάσει μανιασμένα ως το τέλος και από την άλλη θέλει να απολαύσει την ομορφιά της γραφής».

Los Angeles Times«Υπέροχη πραγμάτευση σκοτεινού και ανησυχητικού υλικού. Ένα βιβλίο διά χειρός ενός μετρ».

Mirror


Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ 


O Stuart Neville (Στιούαρτ Νέβιλ) αναδείχθηκε σε μπεστσελερίστα συγγραφέα με το πρώτο του βιβλίο Τα φαντάσματα του Μπέλφαστ (Μεταίχμιο, 2010), για το οποίο τιμήθηκε με το βραβείο των Los Angeles Times. Έχει μεταφραστεί στα γαλλικά, τα ισπανικά και τα ιαπωνικά. Ζει στη Βόρεια Ιρλανδία.

Περισσότερα για τον Νέβιλ και τα βιβλία θα βρείτε στον δικτυακό τόπο www.stuartneville.com.


Με ήρωα τον Τζακ Λένον κυκλοφορούν επίσης από τις εκδ. ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ:

•    Τα φαντάσματα του Μπέλφαστ

http://www.metaixmio.gr/products/2341--.aspx


•    Συνωμοσία της φωτιάς
 

http://www.metaixmio.gr/products/2658--.aspx

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου