6 Ιουλίου 2016

Νέα κυκλοφορία "Ο μπαμπάς μου ... ο ήρωάς μου" Παναγιώτης Δημητρόπουλος, ΕλληνοεκδοτικήΈνα υπέροχο βιβλίο με τίτλο "Ο μπαμπάς μου ... ο ήρωάς μου" κυκλοφορεί από την Ελληνοεκδοτική από τον συγγραφέα Παναγιώτη Δημητρόπουλο , τα έσοδα του οποίου θα διατεθουν για την εκστρατεία ενάντια στον παιδικό Καρκίνο. Μια μοναδική πρωτοβουλία γεμάτη αγάπη και ζεστασιά που αξίζει θερμά συγχαρητήρια.
ΥΠΟΘΕΣΗ

«Ο μπαμπάς μου... ο ήρωάς μου»  πραγματεύεται το μήνυμα πως ότι η γονική αγάπη και στοργή δεν είναι προϋπόθεση βιολογικής συνεύρεσης δυο ανθρώπων. Μπαμπάς δηλαδή δεν είναι αυτός που γεννά το παιδί του αλλά αυτός που είναι έτοιμος να θυσιαστεί για αυτό. Μαζί με το μήνυμα του "πραγματικού" Πατέρα αναφερόμαστε επίσης που μπορεί να οδηγήσει η λεκτική βία αλλά και μέχρι που μπορεί να ταξιδέψει η ψυχή στης συγχώρεσης το ταξίδι..

Το πόνημα αυτό επιμελήθηκαν επιστημονικά 2 ψυχολόγοι έτσι ώστε να υπάρξει η αρμονία μεταξύ του φανταστικού και του ρεαλιστικά θετικού μηνύματος, επιστημονικά τεκμηριωμένο.

Τα έσοδα θα διατεθούν για την εκστρατεία ενάντια στον παιδικό Καρκίνο.


« Γονιός δεν είναι αυτός που κάνει παιδιά, αλλά αυτός που ζει για τα παιδιά του» λέει ο αφηγητής στη μικρή του κόρη, όταν εκείνη μ ένα μεγάλο ερωτηματικό, ψάχνει το μέγεθος της διαφοράς, ανάμεσα στο θετό και τον φυσικό γονιό…
Ο Παναγιώτης Δημητρόπουλος, ευαισθητοποιημένος κάτω από την ιδιότητα του πατέρα και ευαίσθητος με τα παιδιά , σαν συγγραφέας, αφού διάλεξε με αγάπη να γράφει γι αυτά, καταπιάνεται απαλά και με τρυφερότητα προς τον νεαρό αναγνώστη, με το θέμα του υιοθετημένου παιδιού. Εξηγεί τη «διαφορά», ανάμεσα στο ψεύτικο και το αληθινό, με ένα τρόπο ασφαλή και συγκινητικό, όπως θα το έκανε κι ένα παιδί …πράγμα που εξασφαλίζει την κατανόηση και της πιο δύσκολης , για την παιδική ψυχή, έννοιας. Όπως της αφοσίωσης του γονιού που ενώ δεν έχει γεννήσει, αγαπά και θυσιάζεται για το παιδί που έχει υιοθετήσει. Όπως θα το έκανε και ο φυσικός γονιός. Ακουμπά με προσοχή και καθαρότητα το δύσκολο κομμάτι μιας τέτοιας κατάστασης, στον κοινωνικό περίγυρο του σχολείου, όπου τα παιδιά εύκολα περιθωριοποιούν και «χτυπάνε» εκείνο που φαίνεται διαφορετικό στα μάτια τους.
Δίνει «απαντήσεις», με λόγο απλό και διαλόγους ζωντανούς και με αισιοδοξία μιλάει κατευθείαν στην καρδιά του αναγνώστη. Και διδάσκει τον ιδανικό τρόπο να καταλάβει κανείς την ψυχή ενός παιδιού : Την ΑΓΑΠΗ!....

Μαρία Γ. Τζομπανάκη, Σκηνοθέτης - Ηθοποιός

 
Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Γεννήθηκε στις 01 Ιουνίου 1976 στα Χανιά.
Είναι παντρεμένος με την Κυριακή Σεραφειμίδου, Διοικητική υπαλληλο της ΕΡΤ και πτυχιούχο του Τ.Ε.Ι Σερρών στον τομέα Διοίκησης Επιχειρήσεων, και έχουν ενα κοριτσάκι την Καλλιόπη 9 ετών.
Μεγάλωσε στην Αμαλιάδα της Ηλείας μιας και ο πατερας του Ευάγγελος Δημητρόπουλός υπηρετουσε στην Ελληνικη Αστυνομία.
Επιτυγχάνει το 1997 σε Πανελλαδικό διαγωνισμό των Ενόπλων Δυνάμεων και κατάσσεται με το βαθμό του Λχία στον Ελληνικό Στρατό οπου υπηρετει μεχρι και σήμερα και φέρει τον βαθμο του Αλχία (ΠΖ). Εχει λάβει μέρος σε ειρηνευτικές αποστολές στο ΚΟΣΟΒΟ και εχει τιμηθεί με ευφημο μνεια απο το ΝΑΤΟ το ΥΠΕΘΑ και το ΓΕΣ για την προσφόρα του αυτή..
Απο το 2010 εχει εισαχθει στο Ελληνικο Ανοιχτο Πανεπιστημιο στο τμήμα Ανθρωπιστικών Σπουδων, του Ελληνικόυ Πολιτισμού και βρίσκεται στο 3 έτος της φοιτησής του..
Οπως επίσης προσφατα στις 9/2/14 εκλέχθηκε στο νέο Δ.Σ του Πολιτιστικου Σύλλογου Κοντοπούλων Κεραμειών αναλαμβάνωντας τα καθήκοντα του Γεν Γραμματέα.
Το 2014 ήταν υπόψηφιος Δημοτικός Συμβουλος Χανίων.


ΒΙΒΛΙΟΓΡΑΦΙΑ

"Το χρυσαφένιο κουκούτσι" από τις εκδόσεις , Περίπλους, 

"Η Μαγεμένη ευχή" από τις εκδόσεις Anima


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου