21 Ιουλίου 2016

Κριτική του βιβλίου "Ποτέ δεν φτάνει το αρκετό" Λαμπρίνα Α. Μαραγκού, Άνεμος Εκδοτική

Μια ελεγεία για την αγάπη που ριζώνει στην καρδιά αλλά δεν καταφέρνει να βρει το χώρο και το χρόνο για ν' ανθίσει. Μια μικρή ιστορία για τον έρωτα που έρχεται και φεύγει, που τον έχεις ανάγκη για να μείνεις ζωντανός, μα σε πληγώνει βαθιά, που θες να τον ζήσεις μα δεν είναι αρκετός. Ένα ταξίδι χωρίς επιστροφή στη δίνη της απύθμενης επιθυμίας για ένα χάδι, για μια ζεστή αγκαλιά, που δεν καταφέρνει να βρει την Ιθάκη του. Όμως τελικά η διαδρομή είναι εκείνη που σε κάνει πιο πλούσιο εσωτερικά, σε διδάσκει, σε γεμίζει και σε αναζωογονεί. 

http://www.anemosekdotiki.gr/pezografia/pote_den_ftanei.html
ΚΛΙΚ για να διαβάσετε την υπόθεση


Ένα νησί, μια γυναίκα κι ένας άντρας. Εκείνη δεν φοβάται να καταδυθεί στην άβυσσο της αγάπης, της ανευ όρων υποταγής στα συναισθήματά της, της υπέρτατης ευτυχίας. Εκείνος παλεύει με όλες του τις δυνάμεις ν' αντισταθεί στις σειρήνες, υποτάσσεται στα "θέλω" του μα κοιτάει κατάματα τα "πρέπει" της καθημερινότητάς του. Ένα παιχνίδι επιθυμίας, υποταγής, εσωτερικής ανάγκης. Δεν είναι απλά η εξιστόρηση μιας συνηθισμένης ιστορίας για ένα όνειρο απατηλό. Είναι ένας συγκλονιστικός διάλογος ανάμεσα σε μια ερωτευμένη γυναίκα κι έναν άτολμο άντρα. Μια μάχη άνιση ανάμεσα στη λογική και το απόλυτο συναίσθημα, ανάμεσα στον ενθουσιασμό που προκαλεί ο έρωτας και στην καταπόντιση που φέρνει μαζί της η αμφιβολία. 

Ένα ιδιότυπο μυθιστόρημα που σε κρατάει δέσμιο με την ένταση των εικόνων που ζωντανεύουν, και συνάμα με την αμεσότητα του λόγου του. Οι μύχιες σκέψεις της ηρωίδας ταξιδεύουν με ιλιγγιώδη ταχύτητα και αποκαλύπτουν κάθε βαθιά επιθυμία της. Κάθε στιγμή μακριά του μετατρέπεται σ' έναν αέναο στοχασμό. Μια σκληρή αναμέτρηση με τις δυνάμεις της μέχρι εσχάτων. Και ένα ερώτημα ελλοχεύει σε κάθε της κίνηση : αξίζει τελικά ν' αγαπάς και ν' αγαπιέσαι; Η μήπως το δώρο της αληθινής ευτυχίας κρύβεται στη διαδρομή και σε όσα γεύεσαι καθώς την ακολουθείς;  Η γραφή της συγγραφέως χειμαρρώδης και με μια ποιητική χροιά, νιώθεις να τρυπάει τα εσώψυχά σου και να σε προκαλεί να βυθιστείς στους συλλογισμούς της πρωταγωνίστριας και να κοιτάξεις τη δική σου ψυχή. 

Ο χαρακτήρας του εραστή της αντικατοπτρίζει το ανέφικτο, τις προσταγές της κοινωνίας, τις φοβίες και τις ενοχές που πολλάκις αφήνουμε να συνθλίψουν την αγνότητα και την αθωότητα των συναισθημάτων μας. Τολμά και μετανιώνει, βουτάει στα βαθιά και μόλις αφήνεται ν' απολαύσει τη μαγεία, αναδύεται τρομαγμένος στην επιφάνεια. Λάθος ή σωστό; Κανείς δεν ξέρει. Κανείς δεν μπορεί να πει με σιγουριά. Γιατί ο έρωτας δεν έχει λογική, όρια, κανόνες.  Η αγάπη είναι στάση ζωής. Μια δύσκολη απόφαση που όποιος την ακολουθήσει οφείλει να είναι έτοιμος να γευτεί χαρές, λύπες, απογοητεύσεις, μα και στιγμές ευδαιμονίας και ολοκλήρωσης. 

Ένα βιβλίο που εξυμνεί τα συναισθήματα που αναδύονται όταν ερωτευόμαστε και γυρίζει την πλάτη στο ευτυχισμένο φινάλε, το οποίο είναι πάντα συνυφασμένο με την τελειότητα. Γιατί τελικά ο ίδιος ο έρωτας είναι η ευλογία....


ΚΡΗΤΙΚΟΥ ΚΑΛΛΙΟΠΗ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου