24 Οκτωβρίου 2016

Παρουσίαση του βιβλίου "Οι εγκλωβισμένοι" του Βασίλη Οικονόμου, την Τρίτη 25 Οκτωβρίου


Ο Δημήτρης Οικονόμου στο βιβλιοπωλείο Σπόρος στην Κηφισιά


Την Τρίτη 25 Οκτωβρίου στις 19:00, οι εκδόσεις Ίκαρος και το βιβλιοπωλείο Σπόρος, σας προσκαλούν στην παρουσίαση του μυθιστορήματος του Δημήτρη Οικονόμου Οι εγκλωβισμένοι.
Για το βιβλίο θα μιλήσει η συγγραφέας Εύα Μαθιουδάκη και ο Δημήτρης Οικονόμου.Βιβλιοπωλείο Σπόρος: Δροσίνη 7, Κηφισιά, 145 62 | Τ. 2108086404


ΥΠΟΘΕΣΗ


Με φόντο τη ρημαγμένη Αθήνα, δυο μοναχικοί άνθρωποι, εγκλωβισμένοι στη σιωπή και στις απώλειες μιας ζωής που δεν έζησαν, γνωρίζονται τυχαία.

Την ίδια ώρα, ένας έφηβος μετανάστης παλεύει για τα όνειρά του, ένας ανθοπώλης θάβει λουλούδια, ένα φωτοτυπικό μηχάνημα συνομιλεί με το αφεντικό του, και ένας σκύλος προκαλεί με τα νυχτοπερπατήματά του.

Η ματαίωση και ένας κατά παραγγελία θάνατος μεταλλάσσονται σε πρόκληση για μια αργοπορημένη ενηλικίωση και για μια δεύτερη ευκαιρία.

Μια βαθιά ανθρώπινη ιστορία, ένας ύμνος στη ζωή.Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣΟ Δημήτρης Οικονόμου γεννήθηκε το 1974 στα Ιωάννινα και μεγάλωσε στην Αθήνα και στις Βρυξέλλες. Σπούδασε πολιτικός μηχανικός στο Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο και κλασική κιθάρα σε διάφορα ωδεία.ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΓΓΡΑΦΕΑ


«Η πόλη του αναστέλλοντος ήλιου», εκδόσεις Μελάνι, 2009

(υποψήφιο για το Βραβείο Καλύτερου Πρωτοεμφανιζόμενου Συγγραφέα του περιοδικού Διαβάζω)

«Μείνε για λίγο όταν θα έχουν φύγει όλοι», εκδόσεις Μελάνι, 2012

Το 2011 το διήγημά του «Ανθρωποθυρίδα» τιμήθηκε με το 3ο Βραβείο Πεζογραφίας στον λογοτεχνικό διαγωνισμό του Φιλολογικού Συλλόγου «Παρνασσός» και συμπεριλήφθηκε στον ΣΤ΄ τόμο του συλλογικού έργου Το ελληνικό φανταστικό διήγημα (εκδόσεις Αίολος, 2012).

Το 2012 απέσπασε το πρώτο βραβείο στο διαγωνισμό μονόπρακτου της Εταιρείας Θεατρικής Ανάπτυξης Λεμεσού για το μονόλογό του «Ώρα ανάγκης».

Διηγήματά του έχουν δημοσιευτεί κατά καιρούς σε εφημερίδες και περιοδικά και έχει συνεργαστεί με την εφημερίδα Δρόμος της Αριστεράς σε θέματα θεατρικής κριτικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου