Μετάβαση στο κύριο περιεχόμενο

Νέα κυκλοφορία και παρουσίαση του βιβλίου "Το καμένο παλάτι" Ιάσων Πιπίνης, εκδόσεις Κέδρος

Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορεί το βιβλίο του δημοσιογράφου Ιάσων Πιπίνη με τίτλο "Το καμένο παλάτι".




Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει στον ΙΑΝΟ το Σάββατο, 19 Νοεμβρίου 2016, στις 12 το μεσημέρι.

Για το βιβλίο θα μιλήσουν οι: Μαρία Σαράφογλου, δημοσιογράφος & Μαρία Δαμηλάκου, Ιστορικός, καθηγήτρια Ιονίου Πανεπιστημίου.

Η δημοσιογράφος Εύα Αντωνοπούλου, θα μιλήσει για το βιβλίο και θα συντονίσει την εκδήλωση.

IANOS | Σταδίου 24, Αθήνα 105 64 | Τηλέφωνο: 210 321 7917



ΥΠΟΘΕΣΗ

«Το όνομά μου είναι Έβο Μοράλες Άιμα. Γεννήθηκα στις 26 Οκτωβρίου του 1959 στο Ισαγιάβι, στην Ορινόκα, πολύ κοντά στη λίμνη Ποοπό, στις Άνδεις.
Οι γονείς μου, ιθαγενείς Αϊμάρα, είχαν ως θεμελιώδεις αρχές για την ανατροφή ενός παιδιού τρεις σοφές κουβέντες: ama sua (μην είσαι κλέφτης), ama llulla (μην είσαι ψεύτης) και ama quella (μην είσαι τεμπέλης).
Γεννήθηκα σε ένα σπίτι που δεν είχε νερό ούτε ηλεκτρικό ρεύμα.
Εσώρουχα δεν είχα να φορέσω μέχρι που έγινα 14 ετών.
Κατάφερα να γίνω πρόεδρος της Βολιβίας χάρη στους αγώνες του λαού».
Με τα λόγια αυτά, ο Έβο Μοράλες άρχισε να εξιστορεί τη ζωή του στον δημοσιογράφο Ιάσονα Πιπίνη.
Μια ζωή σαν παραμύθι.

Ο Έλληνας δημοσιογράφος τον συνάντησε στο προεδρικό μέγαρο της Βολιβίας, το επονομαζόμενο Καμένο Παλάτι, και ταξίδεψε μαζί του σε διάφορες περιοχές της χώρας. Στο βιβλίο, παράλληλα με το βίο και τη διαδρομή του πρώτου ιθαγενούς προέδρου της Λατινικής Αμερικής, ξεδιπλώνεται και η νεότερη πολιτική ιστορία της Βολιβίας.


Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ

Ο Ιάσων Πιπίνης είναι Ελληνοπερουβιανός δημοσιογράφος. Γεννήθηκε το 1979 στην Αθήνα. Είναι πτυχιούχος Ισπανικής Φιλολογίας του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου και κάτοχος μεταπτυχιακού διπλώματος στις Σύγχρονες Λατινοαμερικανικές Σπουδές του Πανεπιστημίου Complutense της Μαδρίτης στην Ισπανία. Από το 2000 εργάζεται ως δημοσιογράφος στον τηλεοπτικό σταθμό Mega Channel και από το 2012 είναι ανταποκριτής του διεθνούς ισπανόφωνου τηλεοπτικού δικτύου HispanTV στην Αθήνα. Έχει συνεργαστεί με την TVE, την κρατική ισπανική τηλεόραση, και με το TeleSUR, το διεθνές τηλεοπτικό δίκτυο της Βενεζουέλας. Έχει πάρει συνεντεύξεις από τον Ούγο Τσάβες και τον Έβο Μοράλες, αλλά και από άλλες σημαντικές πολιτικές φυσιογνωμίες της Λατινικής Αμερικής. Το 2005 δημιούργησε την ιστοσελίδα www.americalatina.gr, που δημοσιεύει ειδήσεις από τη Λατινική Αμερική. Είναι ανιψιός του πρώην προέδρου του Περού Χουάν Βελάσκο Αλβαράδο (1968-1975), ο οποίος υπήρξε σύμμαχος του Φιντέλ Κάστρο και του Σαλβαδόρ Αλιέντε τη δεκαετία του 1970 στη Λατινική Αμερική, αλλά και μέντορας του προέδρου της Βενεζουέλας Ούγο Τσάβες. Είναι ο δημιουργός του ντοκιμαντέρ Μια μέρα με τον Έβο Μοράλες (2015) και συγγραφέας του βιβλίου Το πείραμα της Λατινικής Αμερικής (Κέδρος, 2014).


twitter: @IasonasPipinis


Δημοφιλείς αναρτήσεις από αυτό το ιστολόγιο

ΨΗΦΙΣΑΤΕ : ΤΟ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΗΣ κας ΜΑΝΤΑ

Καταρχήν ένα μεγάλο μπράβο στα 277 άτομα που τίμησαν την έρευνά μας και απάντησαν με ειλικρίνεια τη γνώμη τους για καθένα από τα βιβλία της κας Μαντά. Οι έρευνες αυτές θα μπορούν στο μέλλον ν' αποτελούν σημείο αναφοράς για κάποιον που ζητάει γνώμη σχετικά με κάποιο από τα βιβλία της !Τα αποτελέσματα κάθε έρευνας θα τα βρίσκεται στην κατηγορία "ΑΠΟΨΕΙΣ ΚΟΙΝΟΥ". Τα αποτελέσματα που βλέπετε στις εικόνες περιέχουν και τα άτομα που δεν έχουν διαβάσει το βιβλίο. Για το λόγο αυτό ακριβώς κάτω από κάθε εικόνα αναγράφω το σύνολο των ατόμων που έχουν διαβάσει το βιβλίο και άρα επι αυτού του συνόλου είναι και τα νούμερα που εκφέρουν άποψη για καθένα από τα βιβλία! Διευκρίνηση : το νέο βιβλίο της κας Μαντά "Μια συγνώμη για το τέλος" κυκλοφόρησε πριν λίγες μέρες οπότε παρουσιάζουμε απλά μια μικρή τάση για το βιβλίο, αλλά σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να αποτελέσει κριτήριο για την αγορά του, στηριζόμενοι σε ένα τόσο μικρό δείγμα! Συμφωνα με τα αποτελέσμ

Το 1ο επίσημο teaser από την ταινία "Σκοτεινή Αγάπη" που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Colleen Hoover!

Βγήκε στον αέρα το το 1ο επίσημο teaser από την ταινία "Σκοτεινή Αγάπη" που βασίζεται στο ομότιτλο βιβλίο της Colleen Hoover! Παρακουλουθήστε το :  https://www.youtube.com/watch?v=XtYFba2s2rE " Η Τέιτ και ο Μάιλς δεν θεωρούν τους εαυτούς τους καν φίλους. Το μόνο πράγμα που έχουν κοινό είναι μια αναμφίβολη αμοιβαία έλξη. Συνειδητοποιούν ότι μπορούν να έχουν την τέλεια, χωρίς δεσμεύσεις συμφωνία. Αυτός δε θέλει έρωτες, αυτή δεν έχει τον χρόνο: το μόνο που απομένει είναι το σεξ. Αυτό μπορεί να λειτουργήσει ρολόι, αρκεί η Τέιτ να ακολουθήσει τους δύο κανόνες που θέτει ο Μάιλς: ΜΗ ΡΩΤΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΜΗΝ ΕΛΠΙΖΕΙΣ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ Νομίζουν ότι μπορούν να το διαχειριστούν, αλλά τα πάντα αλλάζουν όταν τα αληθινά αισθήματα μπλέκονται στην εξίσωση. Οι καρδιές διαπερνιούνται.                 Οι υποσχέσεις σπάνε.                     Οι κανόνες παραβιάζονται.                              Η αγάπη γίνεται σκοτεινή. " ΠΗΓΗ :  http:

7 αποφθέγματα του Ναγκίμπ Μαχφούζ που αξίζει να διαβάσετε...

Ο Ναγκίμπ Μαχφούζ γεννήθηκε στις 11 Δεκεμβρίου 1911 στο Κάιρο. Άρχισε να γράφει στα δεκαεφτά του, και το πρώτο μυθιστόρημα, που διαδραματίζεται στην αρχαία Αίγυπτο, εκδόθηκε το 1939. Έγραψε γύρω στα τριάντα μυθιστορήματα και περισσότερα από εκατό διηγήματα, πολλά από τα οποία έγιναν επιτυχημένες ταινίες. Το 1988 η Σουηδική Ακαδημία Γραμμάτων τίμησε τον Μαχφούζ με το Βραβείο Νόμπελ Λογοτεχνίας για το σύνολο του έργου του. Πέθανε στις 30 Αυγούστου 2006. [ Πηγή : Εκδόσεις Ψυχογιός ] "Μπορείτε να πείτε αν ένας άνθρωπος είναι έξυπνος από τις απαντήσεις του. Μπορείτε να πείτε αν ένας άνθρωπος είναι σοφός από τις ερωτήσεις του". "Σπίτι δεν είναι εκεί που γεννιέσαι. Σπίτι είναι εκεί που όλες οι προσπάθειες σου να ξεφύγεις, σταματούν". "Ο φόβος δεν εμποδίζει τον θάνατο. Εμποδίζει τη ζωή". "Η αγάπη είναι σαν την υγεία. Την παραμελούμε όταν υπάρχει και τη λατρεύουμε όταν τη χάνουμε."