19 Δεκεμβρίου 2016

Νέα κυκλοφορία "Ένα ζήτημα ζωής και θανάτου" Δέσποινα Μάντζαρη, εκδόσεις Κέδρος

Η συγγραφέας Δέσποινα Μάντζαρη κυκλοφορεί το δεύτερο βιβλίο της εγκαινιάζοντας τη σειρά για εφήβους "Τα Χρονικά του Μπίλι Βαν Ντερ Μπιχλ". Τίτλος του "Ένα ζήτημα ζωής και θανάτου" και κυκλοφορεί από τις εκδόσεις Κέδρος.

ΥΠΟΘΕΣΗ

Ο Μπίλι ζει στο στοιχειωμένο Κάστρο του Μπλούχερβαλ παρέα με τρία φαντάσματα: το Βαρόνο, τη Ρίτα και τον Αντουάν. Παρ’ όλα αυτά, βαριέται. Πολύ. Και ξεχνάει τα πάντα όπου να ’ναι. Δύσκολη κι αυτή η εφηβεία. Άσε που ψηλώνεις απότομα και σκουντουφλάς όλη την ώρα. Το μόνο που τον απασχολεί είναι το ποδόσφαιρο με τσεκούρια και σπαθιά. Ώσπου τρεις μυστηριώδεις επισκέπτες, δύο τρολ και ένα ξωτικό, έρχονται να ταράξουν την ησυχία του. Κάτι ανεξήγητο έχει συμβεί: δεν πεθαίνει πια κανείς.
Χωρίς να το καταλάβει, ο Μπίλι θα παρασυρθεί σε μια περιπέτεια με ζόμπι, μάγους, μεθυσμένους δράκους, αλχημιστές, χρυσοπράσινους εφιάλτες, γοητευτικές μαθητευόμενες μάγισσες, απεργούς βαρκάρηδες, τροπικές παραλίες, ιπτάμενα κατσίκια, αρχαία ξόρκια, κύκλωπες μπάτλερ, ζωηρούς συνταξιούχους του Κάτω Κόσμου, ένα σκυλάκι με πενήντα κεφάλια που κυνηγάνε την ουρά του, το κερασάκι στην τούρτα, το τέτοιο του τέτοιου.
Πώς μπλέχτηκε ο Μπίλι με όλα αυτά; Ίσως επειδή διαθέτει ένα χάρισμα: μπορεί να κρύψει ακόμα κι έναν πελώριο δράκο στο τσεπάκι του. Αν θέλει. Και θέλει. Γι’ αυτό, φυλαχτείτε!


Η ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣΗ Δέσποινα Μάντζαρη γεννήθηκε το 1984 στην Επίδαυρο και σπούδασε μαθηματικά.


Από τις εκδόσεις Κέδρος κυκλοφορούν: το πρώτο βιβλίο της σειράς για εφήβους Τα Χρονικά του Μπίλι Βαν Ντερ Μπιχλ με τίτλο "Ένα ζήτημα ζωής και θανάτου" καθώς και το μυθιστόρημά της για παιδιά, "Μία, το αόρατο κορίτσι", το οποίο βραβεύτηκε από τον Κυπριακό Σύνδεσμο Παιδικού και Νεανικού Βιβλίου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου