11 Δεκεμβρίου 2016

Η δρ. Τζέιν Γκούντολ στην Ελλάδα "Λόγοι για να ελπίζουμε", Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016, 19.00 στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

«Ο μεγαλύτερος κίνδυνος για το μέλλον της ανθρωπότητας είναι η απάθεια».
Τζέιν ΓκούντολΎστερα από πρόσκληση των Εκδόσεων Πατάκη, η δρ. Τζέιν Γκούντολ, διεθνώς αναγνωρισμένη πρωτευοντολόγος, ανθρωπολόγος και Πρέσβειρα Ειρήνης των Ηνωμένων Εθνών, επισκέπτεται την Ελλάδα για πρώτη φορά. Με το πάθος της και το όραμά της κατάφερε σε μικρή ηλικία να ταράξει τα νερά της παγκόσμιας επιστημονικής κοινότητας με τις πρωτοπόρες ανακαλύψεις που έκανε μελετώντας τη συμπεριφορά των χιμπαντζήδων του Γκόμπε. Στη συνέχεια ίδρυσε το Ινστιτούτο Τζέιν Γκούντολ (Jane Goodall Institute-JGI), που συνεχίζει τις επιστημονικές της μελέτες και παράλληλα καινοτομεί στον τομέα της βελτίωσης των συνθηκών διαβίωσης των τοπικών πληθυσμών, και το πρόγραμμα Roots & Shoots, μέσα από το οποίο νέοι από όλο τον κόσμο ενθαρρύνονται να γίνουν «ηγέτες αλλαγής» με στόχο ένα καλύτερο μέλλον για το περιβάλλον και για τον άνθρωπο. Περισσότερες από 150.000 ομάδες παιδιών και νέων δραστηριοποιούνται σήμερα σε όλο τον κόσμο. 

Η Τζέιν Γκούντολ αναγνωρίζεται ως μία από τις πιο σημαντικές γυναίκες επιστήμονες του 20ού αιώνα κι ως ένα άτομο που έχει προσφέρει πολλά στη διεθνή κοινότητα με τη δράση της.

H τριήμερη επίσκεψη διοργανώνεται από τις Εκδόσεις Πατάκη, το The Jane Goodall Institute, το Megaron Plus, το British Council και το ACS Athens.

Την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου 2016, στις 19.00, στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών, θα δώσει διάλεξη (στα αγγλικά με ταυτόχρονη μετάφραση) με τίτλο Λόγοι για να ελπίζουμε, ένα απόγευμα με τη δρ. Τζέιν Γκούντολ, DBE για κοινό ενηλίκων, επιστημόνων, εκπαιδευτικών, φοιτητών, εφήβων και όλων όσοι θέλουν να τη συναντήσουν και να εμπνευστούν από το έργο της. Η διάλεξη εντάσσεται στο πρόγραμμα εκδηλώσεων Megaron Plus.

(Είσοδος αποκλειστικά με δελτία προτεραιότητας. Η διανομή των δελτίων αρχίζει στις 5:30 μ.μ.)

Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.

Η εκδήλωση θα μεταδοθεί απευθείας μέσω διαδικτύου και θα είναι ανοικτή σε όλους. Η παρακολούθηση της μετάδοσης θα είναι εφικτή μέσω της ιστοσελίδας του Μεγάρου (www.megaron.gr).


Μπορείτε να μάθετε περισσότερα σχετικά με τη δρ. Τζέιν Γκούντολ και το πρόγραμμα Roots & Shoots εδώ: www.janegoodall.org / www.rootsandshoots.orgΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου