7 Φεβρουαρίου 2017

Παρουσίαση του βιβλίου "Πού είμαστε και πού πάμε" Στάθης Ν. Καλύβας, Τετάρτη 8 Φεβρουαρίου & Πέμπτη 9 Φεβρουαρίου

Τα PUBLIC και οι εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του νέου βιβλίου του Στάθη Ν. Καλύβα "ΠΟΥ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΙ ΠΟΥ ΠΑΜΕ;" Διατρέχοντας την κρίση (2009-2016) και ατενίζοντας το μέλλον την Τετάρτη, 8 Φεβρουαρίου 2017, στις 9 μ.μ., στο Public Cafe Συντάγματος (Καραγεώργη Σερβίας 1, 5ος όροφος).Για το βιβλίο θα μιλήσουν

ο Θοδωρής Γεωργακόπουλος διευθυντής περιεχομένου του οργανισμού έρευνας και ανάλυσης διαΝΕΟσις,

η Νίκη Κεραμέως, βουλευτής επικρατείας της ΝΔ, τομεάρχης Παιδείας Έρευνας και Θρησκευμάτων, δικηγόρος,

ο Δημήτρης Π. Σωτηρόπουλος, Αναπληρωτής Καθηγητής Πολιτικής Ιστορίας-αρχισυντάκτης του περιοδικού ΝΕΑ ΕΣΤΙΑ,

και ο τραγουδοποιός Νίκος Πορτοκάλογλου.

Την Πέμπτη, 9 Φεβρουαρίου 2017, στις 7 το βράδυ, ο Στάθης Καλύβας, με αφορμή το βιβλίο του, συζητά με τον Πέτρο Τατσόπουλο, στον Ευριπίδη στη Στοά
(Ανδρέα Παπανδρέου 11, Χαλάνδρι).

«Τα τελευταία εφτά χρόνια κυριάρχησαν οι αυταπάτες και οι ψευδαισθήσεις αντί της αυτογνωσίας και της διόρθωσης των σφαλμάτων που κάναμε ως κοινωνία. Όσο όμως επιμένουμε να πορευόμαστε στους λάθος δρόμους, τόσο θα παραμένουμε παγιδευμένοι στο τέλμα, με το φάσμα της καταστροφής να επικρέμεται πάνω μας. Αντίθετα από πολλούς (τους περισσότερους;), θεωρώ πως η χώρα μπορεί να τα καταφέρει και να κάνει το μεγάλο άλμα καθώς διαθέτει πολλά πλεονεκτήματα, πολύ περισσότερα απ’ ό,τι πιστεύουμε. Αρκεί να τα αναγνωρίσουμε και να τα εκμεταλλευθούμε σωστά».
Σ. Κ.ΥΠΟΘΕΣΗ

Γιατί ξέσπασε η κρίση; Γιατί είχε τέτοιο βάθος και διάρκεια;
Πώς εξηγείται ο τρόπος με τον οποίο αντιδράσαμε;
Και το πιο σημαντικό: Μπορεί τελικά να βγει κάτι καλό από όλη αυτή τη δυσάρεστη ιστορία;
Τα κείμενα που περιλαμβάνονται σε αυτό το βιβλίο συνθέτουν ένα μωσαϊκό που ξεπερνά την άμεση επικαιρότητα, κάτω από το φως της οποίας γράφτηκαν, αναδεικνύοντας έτσι μια σειρά προβληματισμών για το παρόν και, ιδιαίτερα, το μέλλον της χώρας μας.


Ο ΣΥΓΓΡΑΦΕΑΣ
Ο Στάθης Ν. Καλύβας είναι Καθηγητής Πολιτικής Επιστήμης στο Πανεπιστήμιο Yale (ΗΠΑ), όπου κατέχει την έδρα Arnold Wolfers, και μέλος της Αμερικανικής Ακαδημίας Τεχνών και Επιστημών. Το έργο του έχει τιμηθεί με πολλά βραβεία, όπως το βραβείο Woodrow Wilson της Αμερικανικής Εταιρίας Πολιτικής Επιστήμης για το καλύτερο βιβλίο πολιτικής επιστήμης στις ΗΠΑ και το βραβείο καλύτερου βιβλίου της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Κοινωνιολογίας. Από τις εκδόσεις ΜΕΤΑΙΧΜΙΟ κυκλοφορεί το βιβλίο που έγραψε με τον Νίκο Μαραντζίδη Εμφύλια Πάθη: 23 + 2 ερωτήσεις και απαντήσεις για τον Εμφύλιο (νέα εμπλουτισμένη έκδοση).


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου